iPhone 5S – il primo giorno di utilizzo

  Come già sai molto bene, da ieri uso quello nuovo iPhone 5S della compagnia Applee dopo l'articolo di cui parlavo toccare ID(nella clip avete dimostrato quanto sia facile sbloccarlo semplicemente premendo il tasto Home dell'iDevice), è il momento di condividere i dettagli sulle prime ore di utilizzo. Anche se mi piace il design iPhone 5S, non vado pazzo per quello grigio siderale Apple ho scelto di implementarlo per la custodia del dispositivo, ma mi piace l'aspetto del nuovo pulsante Home, che ha implementato il lettore di impronte digitali. Rimanendo sostanzialmente invariato, il design non dovrebbe influenzarvi in ​​alcun modo, a meno che non ne acquistiate uno color argento o oro.

  Dopo la procedura di configurazione vi renderete presto conto che c'è una notevole differenza tra il modo in cui il nuovo terminale di Apple risponde ai comandi e iPhone 5- lanciato l'anno scorso, senza parlare del 4S lanciato due anni fa. Patata fritta A7 fa sentire la sua presenza sia in termini di caricamento delle pagine web che in termini di utilizzo di applicazioni native o di terze parti disponibili in App Store, tutto funziona più velocemente sul nuovo terminale, ma c'era da aspettarselo, no? Prima di passare a questo capitolo non posso dimenticare i giochi che adesso funzionano senza alcun tipo di lag, senza "bloccarsi" e ovviamente si caricano molto più velocemente che in passato.

  Oltre alle prestazioni, la funzione slow motion ha attirato la mia attenzione e l'ho usata per registrare alcuni momenti interessanti, e le immagini scattate con la nuova fotocamera mi hanno molto colpito. In pratica sperimenterete il miglioramento della qualità dell'immagine promesso dall'azienda Apple, e quando dico questo intendo sia le foto scattate di giorno che quelle scattate in condizioni di scarsa illuminazione, il doppio flash LED True Tone fa sentire la presenza in qualsiasi condizione.

  Per quanto riguarda l'autonomia della batteria, posso dirvi che per ora non mi ha impressionato, sembra essere esattamente la stessa del case iPhone 5, ma non posso dirvi con certezza che non ci siano miglioramenti perché ho effettuato solo una ricarica completa con il dispositivo, quindi questo dato è soggettivo. Apple ha implementato una batteria più grande di circa il 10% rispetto a quella disponibile sul mercato iPhone 5, e questo dovrebbe avere importanza, ma per ora non ho notato alcuna differenza, anche se c'è tempo per tutto.

[youtube]http://youtu.be/FBIGZU-Ev44[/youtube]

  In conclusione, sono rimasto molto più piacevolmente impressionato dall'iPhone 5S quest'anno che dall'iPhone 5 dell'anno scorso, e ne leggerete di più nella recensione che pubblicherò nei prossimi giorni.

44 COMMENTI

  1. Mi-a atras atentia o fraza a ta: “sunt abia la prima incarcare completa si inca nu ma pot pronunta” !!
    Sa inteleg ca inca se mai formateaza bateriile? Cum procedezi? Il deschizi prima data il lasi sa se consume pana la inchidere si-l pui la incarcat inchis12 ore? sau il scoti din cutie si-l pui la incarcat 12 ore si apoi il utilizezi? Sau exista o alta procedura?

    eu unul stiam ca acumulatorii astia “destepti”, adica litiu-ion sau litiu-polimer, nu se mai formateaza.

    Chiar as vrea sa aud o parere de a ta !!

    Grazie mille!

  2. Bineinteles ca se formateaza in continuare. Asa se bat toti cu caramida in piept, ca “nu mai trebuie dom’le”, dupa care se plang ca ii tine bateria putin. Multi vad, putini inteleg.

  3. La ios7 am observat ca nu mai apare stecherul acela la baterie cand e 100%. Ramane tot fulgerul. Nu ar trebui sa anunte cumva cand e incarcata complet?

  4. @symplu: Daca citesti blogul prietenei mele, sau o urmaresti pe Facebook, e normal sa o recunosti. De altfel, dupa cum spune si Aquarius, fizic seamana si cu alte pisici negre.
    @Razvan: Da, voiam argintiu, dar nu mai erau in stoc, asa ca am luat ce-a mai ramas.
    @Marius C: Call me old fashined, dar il las sa se descarce complet o data si il incarc pana la 100%, ba chiar il mai las dupa aia. Believe it or not, am autonomie mai buna dupa o chestie de genul asta.

  5. Multumesc zaone !!
    Sincer asa fac si eu .. am ramas cu “obiceiul” asta de cand era nokia la putere si le formatam de cate 3 ori cate 12 ore apoi o dat la 2 luni il mai lasam odata sa se descarce si sa se incarce complet.

    Spor in toate si suntem cu ochii pe tine si iDevice !!!

  6. Zaone toti cei care fac review video pe youtube (absolut toti), gen pocketnow, technobuffalo, chris pirillo, etc, spun ca nu observa mari diferente intre 5 si 5s si toti recomanda celor cu 5 sa ramana la el.

    Tu esti singurul care observa aceste mari diferente, doar pe tine te impresioneaza foarte tare acest 5S…

    Inteleg, fanboy, fanboy dar sa fim totusi realisti… De unde atata diferenta in utilizare fata de 5 observi numai tu nu inteleg …

  7. @Andrei tu esti fan android???…..sunt mari diferente intre 5 si s5…..e adevarat la ochiul liber nu se prea observa dar daca apuci sa te joci 2 minute cu unul te indragostesti iremediabil……si il invidiez pe @zaone pentru ca a avut sansa sa prinda unul mai repede 😛

  8. Eu am iphone 5 si am testat un 5s sa vad vreo diferenta intre cele 2.diferenta de vede doar la incarcarea jocurilor,in rest incarcare pagini web,rulare jocuri,deschidere foldere sau diverse aplicatii apple se comporta identic.deci cei care aveti iphone 5 va sugerez sa asteptam iphone 6 🙂

  9. este clar ca este o diferenta reala intre iphone 5 si iphone 5s asa a fost mereu…..singura problema este ca nu prea poti sa te bucuri de ea cu acelasi devie chiar daca se misca mai repede iar jocurile arata mult mai bine ….tot senzatia de vechi o ai

  10. Zaone daca tu chiar crezi ca acele siteuri mentionate de Andrei sunt subiective sau au aranjamente cu nu stiu cine faci o mare greseala!!La fel si cu bateria.NICIODATA nu lasa un telefon sa se descarce complet!Nu exista rau mai mare pentru baterie!!

  11. Zaone: de acord ca poate primii doi enumerati de mine mai sus sunt afiliati Google, Android, etc dar Chris Pirillo chiar e fan Apple nu Android.

    @alex96: Nu, nu sunt fan Android, am Iphone 5 dar am urmarit pe youtube destule despre 5s si 99% din cei de acolo spun ca e un upgrade doar pentru cei care au Iphone 4 sau 4S, pentru cei cu 5 – mai bine sa-l pastreze pe asta pentru ca in utilizarea reala nu sunt diferente.

  12. Eu inca “trag” de un iPhone4 de mai bine de 3 ani si nu are nicio problema. Nu l-am formatat la inceput, nu stau sa ajunga la 20% ca sa-l bag la incarcat, nu-l tin la incarcat pana ajunge la 100%, nu-l scot din priza daca a terminat de incarcat. Cu toate astea, acumulatorul ma tine 24 ore fara absolut nicio problema si credeti-ma, nu-l tin degeaba …
    PS
    Oare cand apare 5S-ul la Vodafone? Are cineva idee?

  13. @zaone: spune-mi si mie care varianta este acuma ca ai deja 2 zile de cand ai space-grey. La prima impresie ai zis ca iti place mai mult decat black-slate, acuma ai zis ca nu prea esti innebunit dupa combinatia asta. Eu cumva tind spre aceasta culoare dar astept parerea ta oficiala, este mai ok decat black-slate?

  14. @zaone, urmaresc 3 bloguri. Al tau, al “to… si al meu. Habar nu am avut, pana in seara asta, ca voi doi sunteti impreuna. Matza aia neagra v-a dat de gol 🙂

  15. Salut. Am o intrebare. Pe site-ul apple.com pot comanda 5s-ul unlocked ? am pe cineva in state care mi-l poate trimite si vreau sa stiu daca exista varianta neverlocked….ca eu nu o gasesc :)))..multumesc

  16. @zaone e adevarat ca se cam aude nasol butonul de home cand apesi ! ca un plastic trosnind ? sau cand iesi din aplicatii ? e dezamagitor ?

  17. Într-adevăr, acum o baterie noua nu mai are nevoie de formatare… Dar! Ea ajunge la capacitatea maxima de încărcare – descărcare după câteva cicluri complete. Orice baterie nouă are nevoie de câteva cicluri complete de încărcare descărcare (a nu se înțelege încărcare de 12 ore), pentru ca ea sa ajungă la nivelul maxim de amperaj specificat de producător.

    2. Da, asa este un acumulator nu are voie sa fie lăsat sa ajungă la o descărcare completă, adică sa se închidă telefonul, pentru ca în timp scade capacitatea de a furniza amperajul potrivit.

    3. Este indicat ca măcar o data pe luna sa aibă loc un ciclu complet de încărcare descărcare fără însă a se închide telefonul singur. De obicei telefonul trebuie închis de noi atunci când ajunge la procentul de 1%,apoi trebuie lăsat intre 4 și 6 ore închis la încărcat pentru a putea sa își facă asa numitul trickle charging. Asa veți avea o baterie sănătoasă pentru o perioada buna de vreme!

  18. Salut. In primul rand felicitari pentru noua jucarie. In al doilea rand azi am pus si eu mana pe un ip5s, insa din punctul meu de vedere nu se merita upgrade ul de la ip5 la ip5s daca nu esti dezvoltator de aplicatii si vrei sa incepi coddingul pe noua platforma de 64 biti. Pentru un utilizator normal nu se justifica schimbarea, poate decat daca intorci banii cu lopara in spatele curtii.

  19. @viorelgn e adevarat ca se simte si se aude altfel. Nu e click-ul ala “curat” (daca-i pot spune asa) ca la celelalte, dar nu e foarte deranjant

  20. Sunt de acord cu intreg review-ul tau, mai putin cu concluzia finala :)) Eu unul, am fost mai impresionat la trecerea de la 4S la 5 (diferente majore de design si hardware), diferente care nu sunt atat de vizibile intre 5 si 5S. Restul e cancan…

LASCIATE UN MESSAGGIO