Acquisti prodotti sigillati o ricondizionati?

  Negli ultimi anni, i grandi negozi online in Romania hanno iniziato a promuovere sempre più intensamente prodotti ricondizionati o risigillati a seguito dell’introduzione della normativa delega restituzione di prodotti acquistati online. In questa idea, molti di questi prodotti vengono messi in vendita risigillato o Rinnovato a prezzi, solitamente notevolmente inferiori a quelli dei nuovi prodotti.

  comunemente i prodotti risigillati presentano alcuni difetti visibili o invisibili dopo i giorni di utilizzo prima della restituzione e vengono solo riconfezionati, mentre i prodotti ricondizionati vengono solitamente ricontrollati per avere la qualità di un prodotto appena uscito dalla fabbrica. Entrambe le categorie di prodotti vengono vendute ad un prezzo inferiore rispetto ad un prodotto nuovo perché nella mentalità collettiva non valgono i soldi di un prodotto nuovo e molti ne approfittano.

  Anche se molti prodotti di questo genere vengono acquistati all'estero, in Romania molti li evitano, anche se i prezzi sono spesso molto buoni. Posso dire che finora non ho acquistato nessun prodotto ricondizionato o richiuso, ma al giusto prezzo sarei disposto a farlo. Hai acquistato, stai acquistando o acquisterai prodotti sigillati o ricondizionati?

  Se avete altre idee per domande, specificatele nei commenti.

 

14 COMMENTI

  1. Eu cand vreau sa cumpar ceva ma uit si la cele resigilate dar reducerea nu e mare, chiar niciodata nu am gasit o reducere mai mare sa zic ca il iau resigilat. Cel putin la emag diferentele sunt foarte mici, din acest motiv nu cumpara nimeni resigilate. Pentru 50-100 lei nu merita.

  2. vreau sa stiu si eu daca iphone.urile schimbate de orange pe garantie sunt chiar noi cum zic ei sau sunt reconditionate si ei zic ca sunt noi…am auzit mai multe pareri si majoritatea sunt ca telefoanele sunt reconditionate…Zaone ai vreo parere despre acest subiect????

  3. As cumpara si eu un iphone sau ipad sau etc daca pretul ar fi unul corect nu merita pentru 100 ron sa cumperi ceva ce a fost folosit sa spun reduceri substantiala 700-800 ron e tentant avand in vedere ca cine la cumparat prima data nu l-a returnat degeaba

  4. Am cumparat un Nexus 7 de la emag resigilat si peste o saptamana am observat vreo 3 pixeli morti, asa ca am returnat-o si am luat una noua. Cum s-a zis si mai sus, pentru o reducere de 100 de ron nu merita.

  5. Eu lucrez in domeniu, si pot sa spun ca produsele refurbished nu sunt inferioare celor “noi” dupa cum multi cred.
    Practic componentele, sa zicem de exemplu placa de baza, sunt verificate de niste echipamente speciale care identifica cipul cu problema. Dupa care se face o lipire a componentelor exact ca in fabrica. Vorbim de echipamente profesionale, special construite pentru asa ceva, nu de reball-ul de la colt.

  6. Mie mi s-a schimbat ip5 pe garantie, deoarce butonul de lock de sus, nu mai functiona intr-o parte.
    M-am dus cu el la service pe Giulesti, l-am predat si a doua zi m-au chemat, au scos o cutie cu tipla pe ea, au scos telu, au modificat imei-ul in contractul de achizitie, mi-au schimbat si castile, tot asa una nu mai funciona.
    Carcasa sigur er noua, asta pot sa va asigur, restul prin el nu stiu, dar nu am mai avut probleme cu el.
    Ei ziceau ca este nou, de-asta mi -au desfacut cutia in fata mea…

  7. Zaone,la sondajul de fata ar trebui sa scrii si varianta ta,adica: “nu am achizitionat pana acum vreun produs refurbished sau resigilat, insa pentru pretul corect as fi dispus sa o fac”,caci si eu fac parte din vategoria asta.

  8. Eu am cumparat mai demult un televizor refurbished in Canada si a functionat perfect ,daca nu stiai ziceai ca e nou nout.Acum ca situatia mea financiara e mai buna sincer desi stiu ca este o prostie dar prefer nou .

  9. de obicel cele refurbished vin cu defecte de fabricatie gata reparate, e stupid sa preferi produsul nou cu bug uri in detrimentul celui refurbished adus in starea initiala de fabrica si fara bug uri dar… Romania

  10. depinde si de noroc …. eu am cumparat o tablet la nepotii mei resigilata si numa problem am avut cu ea am trimis o in service emag de vreo 5 ori si tot stricata e m am si saturat sa o mai trimit , insa chestia asta o poti patii si cu produs nou deci depinde si de noroc

LASCIATE UN MESSAGGIO