iPhone 6 – il nuovo iPhone 5C e cosa lo distingue dall'iPhone 6 Plus

  L'anno scorso l'azienda Apple avvia un esperimento tra i suoi clienti, lanciando iPhone 5C, il primo iPhone con custodia in plastica colorata per studenti, il terminale non ha avuto il successo sperato dall'azienda americana. Considerando che l'esperimento è fallito l'anno scorso, penso quest'anno Apple ha guardato le cose in modo un po' diverso, capendo che deve dare agli utenti l'illusione di un terminale premium, altrimenti rischia di perderli, come è successo l'anno scorso.

  In questa idea, l'azienda americana ha deciso di lanciarsi iPhone 6 si 6 iPhone più con lo stesso design "premium", differenziando i due terminali per la dimensione degli schermi, ma anche pochi altri Caratteristiche tecniche. Anche se a prima vista le differenze tecniche o hardware non sembrano così importanti, la realtà è questa Apple offerte per 6 iPhone più un vero aggiornamento da iPhone 5SMentre iPhone 6 è in realtà una specie di iPhone 5SS, ma con un nome più pomposo.

iPhone 6 si 6 iPhone più – che differenze hanno?

  Per me, la batteria più grande e la migliore risoluzione sono i migliori argomenti per l'acquisto 6 iPhone più, ma rimane il problema dello schermo molto grande che ne rende estremamente difficoltoso l'utilizzo, in quasi tutte le condizioni. Anche così, rimango dell'opinione che 6 iPhone più è il vero upgrade per la linea di iPhone, mentre iPhone 6 è un tassello intermedio che lo accompagna e offre un’opzione solo a coloro che non sono ancora pronti a fare un cambiamento radicale.

  Cosa ne pensi?

32 COMMENTI

  1. Cumparam PALETE de tenis :))))) eu imi iau iphone 6. daca vroiam paleta imi luma s4 s5 note3,4. ai bine un iphone 6 si bun sau un 5s daca ma dezamageste dupa ce vad pe net

  2. Foarte proasta, daca asa au gandit. Eu, de exemplu mi-am cumparat paleta pt. ping-pong si racheta de tenis de camp. In materie de dimens. ale telefonului 4,7 este deja putin peste limita dorita, dar m-as putea cu greu obisnui. Daca PREMIUM vine la pachet cu 5″ sau mai mult, ma lipsesc.

  3. Sunt de parere ca nu mai vin cu inovatii cei din Cupertino. Lanseaza produse ca si ceilalti competitori parca la fel gandite. Nu avem nimic nou. Si asta atrage dupa sine un interes mai scazut fata de cum erau vremurile in care se inova ceva. Eu cred ca au o tehnologie mult mai avansata dar nu o lanseaza inca tocmai ca sa mearga intentionat de la egal la egal cu toti competitorii sai. Un iPhone 6 plus as achizitiona pentru ca inlocuieste oarecum si o tableta dar ca sa il folosesti pe post de telefon e cam patetic sa pui la ureche si sa vorbesti cu zecile de minute practi la tableta.

  4. si eu sunt de parere ca au gresit-o rau cu 5.5 inch si cu bezel asa mare. cel de 4.7 e adevaratul Iphone 6 5.5 e mult prea mult. acum am un M8 de la HTC si mi se pare f incomod si regret ca am facut upgrade-ul de la M7 care era dimensiunea perfecta 4.7 inch. Si opinia mea ca intentionat nu au marit bateria mai mult la 4.7 inch ca sa il faca vandabil si pe cel de 5.5 inch.

    o sa revin dupa 1 an de android la iphone imi era asa de dor…

  5. Apple ne forteaza sa cumpăram 6 Plus. Daca iPhone 6 avea același specificații l-as fi cumpărat dar asa cred ca ramân la 5S. Inca ma mai gândesc daca merita sa iau 6 Plus. Păcat ca au stricat istoria iPhone-ului cu asta de 5.5 inch dar na.. trebuie sa ne obișnuim. @Zaone chiar crezi ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost ideea lui Steve Jobs? Îmi e greu sa cred ca Steve ar fi facut iPhone de 5.5 inch. (Nu am citit articolul acela, doar titlul. Poate grecesc undeva.)

  6. Părerea mea e ca Seba a pus punctul pe “i”. Fiind o corporatie gigant se comporta ca atare, mai exact tin la sertar ce au mai bun doar pentru ca se poate si cu atât. Apple profita din plin de avantajele imense pe care le are iOS in fata androidului si de efectul de turma . Practic daca nu te “obliga” sa rămâi cu ei(tu fiind unul care apreciază iOS-ul si-l prefera concurentei) , mizeaza pe faptul ca esti prost

  7. Eu as vrea un iPhone 6 cu specificatiile iPhone 6 Plus. Sau un iPhone 6 Plus cu dimensiunile iPhone 6. Sincer, chiar nu stiu ce sa aleg. Sunt multumit de ce ofera iPhone 6 Plus dar pentru mine e foarte mare. Si sa trec de la iPhone 5s la 6, alt 5s cu ecran putin mai mare…nu stiu…

  8. Cineva vb. de pus 5,5″ la ureche. Eu de ani de zile folosesc hands free, deci nu mai pun tlf. la ureche, dar tot nu vreau “paleta” peste 4,7″. Si tre’ sa-mi schimb si ochelarii pt. a vedea la iP5-ul meu si tot nu-mi trebuie “paleta” nici cadou. Telefonul nu-i tableta!!! Ma aude cineva?

  9. Cine deține deja un 5s nu are rost sa arunce bani pe o bucățică de ecran.
    Eu daca as fi avut 5s nici prin cap nu imi trecea sa iau 6

  10. @KlaudiNhO: Au pus unii intr-un tabel 2 GB RAM fara sa stie despre ce e vorba, atat. Nu se stie deocamdata daca iPhone 6 Plus are mai mult de 1 GB RAM, dar vom afla pe 19.
    @Lich991: Da, altfel Tim Cook se lauda cu ele. Mai mult, sunt ferm convins ca daca Steve Jobs ar fi trait, le-ar fi prezentat ca pe inovatiile lumii, el facea totul pentru bani, inclusiv calcatul pe principii.

  11. @zaone tind sa nu fiu de acord cu ce ai zis in articol deoarece ambele telefoane au specificatii identice dpdv al pieselor principale spre deosebire de competitori care in variantele mini ofera un procesor mai slab mai putin ram camera mai proasta ..etc . In plus se poate ca iphone 6 plus sa fie dezavantajat ca performanta de ecranul mai mare daca ambele procesoare sunt la aceasi frecventa si are aceasi cantitate de ram .dupa cum am zis daca ofereau aceleasi specificatii cu acelasi design si un ecran de 4 inch rupeau vanzarile

  12. Am văzut comentariul de genul ( citez din memorie) “are 2 giga Ram? ” referitor la iPhone 6 sau 6plus. Crede careva ca are așa o mare importanta? Dacă DA, Enumerati câteva aplicații care nu pot rula pe 1 gb ai cer mai mult.

  13. Eu cred ca i6 Plus este “experienta” pe care o face Apple anul asta nu i6. Diferentele enumerate mai sus nu cred ca sunt atat de importante pentru a separa cele doua modele in “mai” premium si “doar” premium; poate doar stabilizatorul optic de imagine sa fie ceva in plus, in rest celelalte aspecte enumerate de tine nu cred ca-s relevante (nu exista nicio companie care sa faca doua modele identice la interior si exterior diferentiate doar prin diagonala ecranului). Dupa parerea mea standardele actuale in telefonia mobila pentru termenul de premium inseamna metal si sticla, ori daca Apple anul trecut a facut 5C-ul din plastic automat l-a subclasificat fata de 5S ceea ce nu se poate spune anul acesta cand are doua modele identice ca aspect si constructie (doar sub capota cu cateva diferente nesemnificative).
    Eu mizez pe i6 ca fiind “pièce de résistance” in vanzari anul acesta, in primul rand pentru ca utilizatorul de iPhone nu e obisnuit cu ecrane uriase, iar in al doilea rand chiar si pentru un utilizator premium de Android 5.5 inch e cam mult (crede cineva ca Note, indiferent care model, sau Sony cu phablet-ul ala sau HTC cu One Max sau LG cu saracia aia curbata au rupt vanzarile in doua?). Apple a sarit dintr-o extrema in alta cu i6 Plus asta, de la prea mic pana acum la (mult) prea mare pentru ca 5.5 inch n-o sa devina niciodata standard in industrie (e ca si cum ai purta o haina cu 2-3 numere mai mare).

  14. Cârcotașii o sa deschidă acum subiectul multitaskingului, ca mai mult RAM te ajuta, te ajuta sa ce? Câte aplicații rulați in același timp, încât 1 giga de Ram sa nu facă fata?

  15. Am 5s si nu ma gândesc sa fac upgrade pentru ca pur si simplu nu am pentru ce. Sunt de părere ca generație “s” sunt cele care fac diferența si iphone 6s va fi un telefon pe care voi vrea sa il achizitionez.

  16. @Chatagra: Ecran, camera, baterie, astea-s componente secundare? Chip-ul A8 e identic, dar aia e doar o parte. Sincer sa fiu, putea sa puna in iPhone 6 acelasi procesor de 1.3 GHz si in iPhone 6 Plus unul de 1.4 GHz, dar sa bage in ala mic o baterie mai mare si o rezolutie mai buna, ca sa nu mai vorbesc de stabilizatorul ala optic de imagine care face o diferenta enorma la poze si clipuri video.

  17. Pentru cei pasionati de fotografie si video le va merge mai bine cu iPhone 6 plus…pentru restu care doar ocazional mai fac asa ceva..e ok si iphone 6.
    Eu sper ca asta este limita si de acum incolo astea vor fi marimile fizice ale telefoanelor

  18. Cum poti sa spui ca iPhone 6 este noul iPhone 5C ? 5C-ul avea specificatiile iPhone 5-ului pe langa iPhone 5S. Adica CPU si GPU mai slabe (pe langa altele).

    iPhone 6 e identic cu 6+, din ce au spus ei, sau daca este o diferenta mica, o sa fie ca sa poata sustine rezolutia Full HD in orice aplicatie.

    Informezi prost lumea. Ai foarte mare grija.

  19. Un ecran mai mare dar la aceleasi dimensiuni e ok..adica sa reduca bezels si din 4.7″ sa faca 5″ iar din 5.5″ sa il faca de 5.7″
    Eu ma refeream la dim fizice ale telefoanelor…sper sa ramana asa

  20. @razvanrazy: Eu asa il vad, cat despre diferentele “mici”, informezi tu lumea prost si ai tu mare grija. Eu spre deosebire de tine am scris foarte clar diferentele, tu ai venit si-ai aruncat doua vorbe in care n-ai spus nimic, mai ales informatia eronata “iPhone 6 e identic cu 6+”. Chip-ul A8 e identic, in rest…. E mica diferenta de 1100 mAh la baterie? Atunci scoate-o pe aia din 5S si pune-ti una de 300 mAh.

  21. Acum catva timp, te bateai in piept ca dimensiunea optima a ecranului unui telefon este de 3,5 sau chiar 4 inchi, ironizand telefoanele mai mari si considerandu-le palete..

  22. Stai ca a aparut deja unu care spera la reducerea bezels – evident nemultumit de look-ul iphone actual ca dintotdeauna de altfel. Se repeta povestea cu bezelele :))))), vai cat m-am distrat la lansarea asta.
    Si discutia cu RAM-ul e tare. O fi doar 1GB dar e pe 64 de biti :)))). Daca o sa fie 2GB RAM in tablete, o sa fie bataie pe ele, sperand toti sa scape de limita care deranjeaza psihologic deja. Cand a aparut HTC HD2 in 2009 mi s-a parut cool, acum am parca o grija…oare nu se blocheaza, oare mai duce daca fac jailbreak si pun un tweak? de cate ori pe zi trebuie sa inchid restul aplicatiilor din background?
    Nu ma astept sa bata Samsung S5 care e vechi de 7 luni la benchmark-uri, dar daca se apropie cat de cat, merita sa mergem mai departe. De la camera nu mai sper nimic, pt ca e in afara – o sa se zgarie, o atingi cu degetele fara sa vrei, va fi grasime, o vom sterge si o vom opaciza in timp, dar este cu 0,2mm mai subtireeee…uraaa!!! Asta este ceea ce aveam nevoie!

LASCIATE UN MESSAGGIO