iOS 8.1 consente di disabilitare il 3G in determinate condizioni

  Zilele trecute v-am spus ca puteti disabilitare 3G in iOS 8.1 multumita unor schimbari facute de catre compania Apple pentru sistemul sau de operare pentru iDevice-uri, iar in imaginea de mai sus aveti o noua dovada a faptului ca acest lucru este posibil. Dupa cum puteti observa, Apple a creat in interiorul meniului Impostazioni>Cellulare, Configurari>Conexiune Celulara, un submeniu numit Voce, voi, in care putem alege pe ce retea vom utiliza terminalul nostru.

  sebbene iOS 8.1 dezactiveaza 3G, problema este ca aceasta optiune non disponibila decat pentru operatorii care nu sunt parteneri ai companiei Apple si nu au un Carrier Bundle semnat in iOS. In aceasta idee, in Romania doar cei de la DigiMobile ar trebui sa va afiseze respectiva optiune in iOS beta 8.1 1 in momentul de fata, in timp ce pentru Arancio, TELEKOM Romania si Vodafone ea nu va fi disponibila deoarece operatorii nu o ofera.

  Partea buna pentru aceasta schimbare este de indata ce o solutie de jailbreak iOS 8.1 va fi disponibila vom putea implementa modificarile necesare pentru a utiliza acel meniu si a dezactiva 3G pe iPhone dupa bunul plac.