Le applicazioni zombie "infestano" l'App Store

applicazioni dell'app store zombie

  App Store-ul a crescut cu aproape 60% intr-un singur an de zile, numarul de aplicatii disponibile in platforma companiei Apple fiind de 1.35 milioane, fata de 890.000 cate erau disponibile la inceputul anului 2014. Desi numarul de aplicatii este foarte mare, o majoritate covarsitoare dintre ele nu genereaza descarcari pentru dezvoltatorii care le-au creat, ele numindu-se aplicatii zombie. La inceputul anului 2014, 74% dintre aplicatiile din App Store erau asa-zise aplicatii zombie, in timp ce la sfarsitul anului procentul acestora a crescut la 84%, deci o buna parte dintre aplicatiile noi publicate in App Store nu au generat descarcari pentru dezvoltatori.

The app store has grown 60 %, from 890,000 available apps on 1/1/2014 to over 1.35M available apps on 12/31/2014. The zombies count passed the same milestone in September. The zombie rate has increased from 74 % for January 2014 to more than 83 % in December. Chinese app market also booms with 77% growth through 2014. Growth of apps available in Japanese comparatively slow: 54.4 % over 2014.

  La un simplu calcul, lo scopriamo peste 1 milion dintre aplicatiile disponibile in App Store nu genereaza vreo descarcare pentru cei care le-au creat si cifra este ingrijoratoare pentru un magazin care ar trebui sa fie extrem de profitabil. Din pacate problemele pe care le regasim in App Store, le regasim si in alte magazine de aplicatii, Google Play-ul confruntandu-se cu un numar mare de aplicatii care nu genereaza interes. Pentru ambele companii problema ajutarii dezvoltatorilor sa-si faca aplicatiile cunoscute ramane fara rezolvare, desi atat Apple, cat si Google au incercat sa isi ajute partenerii.