Vale la pena installare iOS 9?

Dovrebbe essere installato iOS 9Vale la pena installare iOS 9? Credo che questa sia una delle domande più frequenti che si pongono oggi molti possessori di iPhone, iPad o iPod Touch, e in questo articolo cercherò di risponderti per fare tutta chiarezza.

Come vi ho già detto nell'articolo dedicato a NUOVO iOS 9, l'azienda Apple ha implementato una vasta gamma di modifiche nel suo sistema operativo per iDevices, ma nessuna di queste è straordinariamente importante e senza la quale non si può vivere.

Sì, dentro iOS 9 le novità degne di nota sono tante, ma non parliamo di un cambiamento estremamente radicale, almeno non per la Romania, dove mancano molte funzionalità offerte agli americani e questo riduce seriamente l'utilità del sistema operativo e dell'aggiornamento.

Vale la pena installare iOS 9?

Nonostante queste cose, se non usi il jailbreak, non vedo alcun motivo per impedirti di installarlo iOS 9, e questo perché non avrai nulla da perdere, almeno in termini di funzionalità, ma forse solo in termini di esperienza d'uso iniziale.

se evasionePoi Non vale la pena installare iOS 9 nella situazione in cui hai bisogno di modifiche e pacchetti Cydia nella tua vita quotidiana, e qui la mia raccomandazione è di aspettare perché 9 iOS jailbreak è in fase di sviluppo e sarà lanciato questo autunno.

A tutto quanto sopra, aggiungo anche il fatto che esiste una possibilità molto alta che ciò accada iOS 9 generarvi problemi di autonomia o varie funzioni che non funzionano più così correttamente, ma questi casi non si riscontrano in tutte le persone.

Se vuoi installare iOS 9 oggi il mio consiglio è di fare un'installazione pulita, senza utilizzare un vecchio backup, altrimenti rischi di avere i problemi sopra citati e magari tanti altri che non si risolveranno presto senza una reinstallazione "pulita".

Detto questo, se hai altre domande legate alla possibilità di installare iOS 9, le aspetto nei commenti. Se sei determinato a eseguire l'installazione, allora te l'ho detto Tempo di rilascio di iOS 9, come preparare l'installazione di iOS 9, su quali iDevice puoi installare iOS 9 e infine come installare iOS 9, quindi hai tutto il necessario per cavartela.

23 COMMENTI

  1. Instalare “pe curat” insemnand sa sterg tot din iPhone, sa-i dau Factory Reset, sa instalez iOS 9 si apoi, din AppStore sa-mi pun aplicatiile la loc? Sau pur si simplu OTA update? Merci de raspuns!

  2. iOS 8+ Jailbreack e si peste IOS 18 , de ce? Nici ios 9 si nici celelalte no sa aiba aplicatii gratis, o sa mearga mai greu(cerinte mai mari) , eu o sa imi bag pe 5s alt iOS doar daca o sa poata face iphone-ul cartofi prajiti, si fierti!

  3. Eu cred că merită, mai ales pentru: content blocking în Safari (adică adblock), butonul “Back to …”, Proactive (chiar si asa limitat la noi), căutarea direct în aplicații + multe alte chestii mici dar foarte folositoare (cum ar fi slide over photos pentru selectie)

  4. bai, eu testez betaurile din fiecare an, momentan sunt blocat la un iphone 5 cu ios 9.1 beta. tot ce pot sa zic e ca chiar ajuta foarte mult la performanta, softwareul e tweakuit la maxim iar siri raspunde ca fulgerul. ai o gramada de chichite noi in noul OS. aplicatia foto raspunde ultra repede, spotlight e mult mai performant iar viteza in general a os-ul e peste 8. la fel si cu el capitan pe mac, tot beta pe un mbp 2014 retina. il folosesc la rezolutie maxima si metal chiar is face treaba, am un flow extraordinar si pot sa lucrez mai usor la rezolutii mari cu mai multe ferestre, iar full screen snap-ul, chiar daca permite deocamdata doar 2 ferestre, este o aditie bine venita. spotlight, din nou, e mult mai performant. faceti mereu update la software daca vreti sa aveti siguranta garantata a datelor de pe telefon, si daca doriti ca performanta sa ramana in parametri optimi, zic. daca specurile nu va permit, time to upgrade. in orice caz, orice posesor de iphone 4s+ (da, ati auzit bine, 4s+) poate sa treaca fara absolut nicio problema la ios 9, cu sacrificii inobservabile cand vine vorba de viteza

  5. Wow, parca faci reclama la tampoane. Peste tot pe internet se vorbeste ca ios 9 e mai incet si are lag. Plus de asta, nu ai tu cum sa observi ca Metal isi face treaba pentru ca e valabil doar pe aparatele cu procesor A7 si mai sus iar tu, cu iphone 5, ai procesor A6, asa ca nu stiu ce performante vezi tu acolo. :))

  6. Zicea de Metal pe OS X….
    Și mie mi se pare mai rapid iOS 9 decat 8, chiar daca are chestii specifice beta momentan. Astept sa vad diseara cum se misca, dupa ce fac update.

  7. Ziceam de metal pe os x. Ideea este urmatoarea: always update your software, ca e vorba de ios, osx, android, windows, etc., ca alea nu ies degeaba.

  8. Nu stiu 100% ca nu am facut vreun experiment, dar la unele chestii mi se pare ca se misca mult mai bine, chiar si asa, in beta: siri e mai rapid si spotlight la fel (pe langa faptul ca are functii noi). oricum, fata de primele versiuni publice ale ios8 se misca mult mai bine si are mai putine probleme. Nu stiu pe dispozitive vechi cum se comporta (cum ar fi 4s) si asta as fi si eu foarte curios sa vad.

  9. Eu am testat fiecare beta pe un 5s, mereu am instalat ios-ul de la zero si se misca mai incet, are lag si multe erori grafice. Nu stiu ce ios folositi voi.

  10. Da dar uneori chiar incetinesc sistemele. Daca nu le-ar incetini nu ar mai fii nevoie de telefoane/calculatoare noi. Cand a apart 4S-ul se misca ca un fulger. Acum e dezastru. Da, e vechi de 4 ani si e normal sa incetineasca odata ce apar functii noi, dar cred ca e si artificial, macar putin. La fel si Mac-ul meu din 2009. Pana la snow leopard a zburat, acum e incet. Sa vad pe el capitan cum se misca. Am asteptari. (Da, stiu, e foarte vechi dar totusi…)

  11. Ai dreptate si aici, dar mereu apar tweakuri care chiar pot ajuta la imbunatatiri. Pe 4s am instalat 8.4 si merge foarte bine, avand in vedere ca prima versiunea era de cacat.

  12. Bateria nașpa pana acum pe un iPhone 5,instalat OTA,încărcat 100%,după 4 ore de somn si telefonul pe noptieră(de la 2 la 6)am 93%!

  13. Pe 4S-ul soției a rămas tot 100%! Văd peste câteva cicluri de încărcare/descărcare ce si cum. Pe iPad Air pana acum e OK,se merita instalat mai ales pt splitscreen-ul ăla!

  14. Sincer!?
    Mi l-am pus pe 5s-ul meu aseara si cand am vazut ca are lag search-ul cand tragi de sus in joc am facut downlgrade instant.
    Are lag frate pe 5s, mai ales cand ridici bara care reglezi luminozitatea si restu.

  15. e jale…..am facut downgrade la ios 8.4.1 pentru ca-mi diminueaza bateria cu cel putin 2 ore (iphone 5) ,mananca bateria zici ca suge cu paiu din ea in cazul in care-l folosesc doar pentru mesaje+vorbit +net (facebook safari idevice wapp) utilizare medie..ios 8.4.1 ma tine intre 6 ba chiar si 7 ore uneori cu luminozitatea cam pe la(20%) iar ios 9 cu luminozitatea la fel ,toate notificarile oprite ,servicii localizare off, MOD DE ECONOMISIRE ACTIVAT imi mananca bateria in 4 ore 40 ..atat am scos maxim cu el (iphone5) instalat pe curat. De lag nu mai zic..parerea mea este ca s-au grabit..si ca este cam prost optimizat MOMENTAN. Astept urmatoarele update-uri poate vor rezolva cu bateria..

LASCIATE UN MESSAGGIO