Samsung prende le distanze da Apple nelle vendite di smartphone

Samsung ha venduto 2 volte più smartphone di Apple nel primo trimestre del 1.

Il primo trimestre del 1 non è stato molto positivo per Apple, come avevano annunciato gli americani già da gennaio, ma le prime stime degli analisti presentano una situazione molto difficile per gli abitanti di Cupertino, cosa che molti si aspettavano, visto il calo di popolarità di iPhone 6S.

Secondo TrendForce, nel primo trimestre del 1 Samsung ha venduto 2 volte più smartphone di Apple e di fatto è riuscito a rubare quote di mercato a quelli di Cupertino, arrivando al momento ad averne una quasi il doppio della quota di mercato rispetto a quello di Apple.

Lo stimano gli analisti Samsung avrebbe venduto 81 milioni di smartphone nel primo trimestre del 1 a 40 milioni di iPhone che Apple avrebbe venduto, la differenza è enorme a favore dei coreani, la cui quota di mercato è aumentata dal 22.1% al 27.8%, facendo un confronto con il primo trimestre del 1.

Nel caso di Apple, lo stesso confronto rivela che si parla di una quota di mercato del 14.4% contro il 20.9%, la differenza è proporzionale al calo delle vendite, e mercoledì scopriremo quanto è grande il problema. è per quelli di Cupertino, annunceranno i risultati finanziari per il primo trimestre 1.

Samsung raddoppia le vendite degli smartphone

Apple ci ha riposto molte speranze iPhone SE per compensare il calo delle vendite dell'iPhone 6S, ma gli analisti non sono così sicuri che il nuovo terminale sia in grado di generare vendite sufficientemente buone da far crescere Apple nei prossimi mesi.

Né per iPhone 7 le cose non sembrano così buone, con gli analisti che prevedono a disastro per Apple nel 2016, a causa del fatto che il nuovo smartphone non avrà novità abbastanza attraenti.

20 COMMENTI

  1. pai samsung anunta s7 si s7 edge , apple anunta iphone se, samsung va anunta in sept Note 6, apple va anunta iphone 7…cred ca pana la sf anului va fi si mai mare distanta

  2. Sa scadă drastic vânzarile,sa se învețe minte odată ca nu mai merge cu țârâita! Bravo Samsung,tine-o tot asa. Din păcate Tim Cuculeț n-are personalitate sa pună piciorul in prag si sa mai dea afara din trântorii care taie frunze la câini. Eu in locul lui ii concediam in secunda doi pe cei care au scos 9.3-ul cu imposibilitatea accesării link-urilor si ii si puneam sa plătească despăgubiri pt afectarea imaginii din cauza softului de rahat pe care l-au scos(asta dupa nspemii de beta-uri). Însă asa,daca nu le sta sabia deasupra capului…le cam doare la banană daca e bun ceea ce scot sau nu.

  3. Tim Cuc a spus că Apple nu este interesată de cota de piață, ci de experiența utilizatorului.
    Încet încet, pe măsură ce produsul se maturizează, presiunea este pe prețul de vânzare. Smartphone-ul nu mai este produs exclusivist. Oricine are, și găsești unele modele care îți oferă un raport preț/ beneficiu excelent.
    Apple nu prea mai poate vinde foarte scump.

  4. Acest tabel nu e concludent , ținând cont ca Apple vinde doar iPhone 2,3 modele ca smartphone , iar Samsung are câteva zeci poate chear sute ( Galaxy s, a, j , …. ETC ). Normal ca au vânzări mai mari , corect ar fi sa se calculeze vânzarile iPhone 6s/6s plus si Galaxy S6 si S6 edge 🙂

  5. Ii impiedeca cineva pe cei de la Apple sa scoata mai multe modele , daca cu ce au nu reusesc sa vanda mai mult ?
    O mica precizare – cifra reperezinta cota de vanzari pe un trimestru , nu cota de piata globala , adica totalul de utilizatori .

  6. endy, sa intelegem ca nu putem compara cota de piata a VW cu cea a Dacia pentru ca VW vinde mai multe tipuri de masini? Tu iti dai seama ce spui?

  7. Haaaaaa… Ce comentarii penibile!
    Statisticile adevarate pe vanzari se fac pe 1 model/ 1 model! N-are nicio relevanta
    faptul ca Apple are cateva modele iar samsung sute… Apple nu are obligativitatea de a scoate “nspe”..modele! Si foarte bine face! Asa trebuie sa se comporte un producator de produs de top! Clar! In vremea copilariei nu aveati habar de atata tehnologie..si acum zici da toti sunt nascuti cu “pretentii tehnologice”! Sunt utilizator de iphone de 6 ani si nu l-as inlocui cu niciunul din “smart-urile” samsung! Niciodata! Telefonul e telefon! Pe bune.. Unele conentarii sunt penibile:))))!

  8. Sa faca ceva calumea si sa isi pastreze pretul da-i drq(daca mai scad si pretul pt mine este un dezastru, e ca si cum se declara invinsi) dar inca odata sa faca ceva demn iara de acest pret…, In caz contrar,in caz ca nu pot face ceva demn de pretul produsului,sunt realizati oricum in viata personala, nu au altceva sa demontreze decat ca sunt barbati adevarati care stiu sa se declare invinsi si care stiu sa se retraga

  9. Samsung nu are zeci de modele.
    Mai uita-te prin magazile.
    Si chiar au modele pozitionate OK in momentul de fata. Se vb. prin 2014 de o strategie a celor de la Samsung de a creste vanzarile in general prin reducerea numarului de modele sau variante si prin pozitionarea lor mai bine pe piata.
    Se pare ca a functionat.

  10. Sa faca, problema este ca altii for face ceva la fel de bun la pret mai mic.
    Pui mana pe un telefon Xiaomi de 750 de lei din metal si te tot gandesti cum poate costa doar atat. Chiar daca un iphone este inca mai bun diferenta de pret este enorma si pt. tot mai multe persoane nu se va justifica.
    Apple poate va ajunge ca invinsul care nu isi da seama de situatia in care se afla.

  11. Bravo tie ca îți place Apple , dar ai o logică naspa
    Celelalte smartphone uri de pe piața ce sunt nu sunt telefoane ? sau sunt nave extraterestre cumva ?
    E normal ca consumatorii să aibă dorințe și să si vrea de la companii (în cazul de fata Apple) altceva
    În lumea smartphone e război , totul sau nimic , fiecare companie are o strategie si o politică, dacă acestea nu funcționează te redresezi ca nu te oprește nimic

  12. Sorry..cearta-te cu cine vrei! Cum va spuneti parerea, am dreptul sa mi-o spun pe-a mea! Sorry, chiar ma simt prea fain sa ma pun cu “logica” ta!:))))))))))))). O zi bestiala!

  13. 750 este costul fara garantie intr-adevar dar daca mai adaugi garantie si disponibilitate oficiala oricum nu trece de 1200 lei si oricum este mult mult mai ieftin decat orice iphone.

  14. pai asa de ce nu si-ar lumea un huawei p8? noi vorbim aici de android vs android si comparam preturile cu ce ofera… e ca si cum am compara doua masini de la branduri diferite doar ca una este diesel si cealalta benzina.
    ma rog nu neg , dar daca tot as lua android, as lua samsung sau undeva mai departe un sony xperia

  15. Ciao amici!
    Eu am un Huawei P8 si sunt Fff mulțumit de el. E de la serviciu si ce-i drept, pătimește cam mult….
    Am si un 6s si sincer, diferența de preț între cele doua nu prea se justifica!

  16. Bai cu xiaomi ala este un telefon de raht ..nu as’ da pe el nici 100€ ..e ca si cum as’ arunca banii pe geam …exista o postare cu rezistenta xiaomi ( bomba) si aici tine clar strict de gustul fiecaruia … Eu ma inteleg bine cu iphone nu am nici o problema sa se blocheze sau ceva… Dar sincer samsunt cu s7 si-au dat seama cum ar trebuii sa arate un telefon high end … Pana acum avea doar “idee” . Telefoanele sunt ok ,softul face diferenta .

LASCIATE UN MESSAGGIO