La quota di mercato dell'iPhone continua a diminuire insieme alle vendite

Cota de piata a iOS atinge una dintre cele mai mici valori din ultimii ani.

In urma unui T1 2016 cu scaderi pe aproape toate segmentele importante, compania Apple se vede in postura de a apara ceea ce are pentru ca lucrurile sa nu continue pe trendul descendent anuntat inca din luna ianuarie a acestui an.

Astazi Gartner a furnizat situatia cotelor de piata globale ale smartphone-urilor, iar iOS-ul a ajuns in momentul de fata la o cota de piata de 14.6%, cu 3.3% mai mica decat cea inregistrata in T1 2015, vanzarile scazand cu 9 milioane de unitati.

In contrasto, cota de piata a Android a crescut la 84.1%, cu 5.3% mai mare decat in T1 2015, vanzarile terminalelor ce ruleaza acest sistem de operare crescand cu aproape 30 de milioane de unitati in doar un an de zile de monitorizare a pietelor globale.

Windows Phone si Blackberry sunt in aceeasi situatie ca Apple, vanzarile acestor tipuri de terminale scazand dramatic, situatia cea mai grea fiind la canadieni, ei vanzand doar 660.000 de unitati in primele trei luni ale anului 2016.

coata piata globala iPhone

Per total vanzarile ed smartphone-uri au crescut cu 13 milioane de unitati in T1 2016 fata de T1 2015, insa Android este principalul motor de crestere, restul sistemelor de operare inregistrand scaderi semnificative ale vanzarilor si implicit ale cotelor de piata.

Te lo dicevo oggi vanzarile iPhone continua sa scada in T2 2016, iar in aceasta situatie, ne putem astepta ca la finalul acestui trimestru fiscal cota de piata globala a iOS sa se aprope de valoarea de 10%, cea mai mica din ultimii ani.