iPhone 6S umilia OnePlus 3 nel primo test delle prestazioni

L'altro giorno è stato presentato ufficialmente OnePlus 3 e parliamo di uno smartphone estremamente ricercato in questo momento perché offre specifiche al top ad un prezzo di vendita molto basso, ma le sue prestazioni non sono proprio all'altezza dei numeri sulla carta.

Se guardiamo rigorosamente alle specifiche iPhone 6S si OnePlus 3, lo smartphone di Apple dovrebbe essere lasciato molto indietro rispetto al nuovo terminale Android, indipendentemente dal test di prestazione, ma la realtà batte ancora una volta il film e lo smartphone di Apple ne esce vittorioso.

Sebbene il OnePlus 3 abbia un processore quad-core e 6 GB di RAM, rispetto al dual-core e ai 2 GB di RAM dell'iPhone 6S, il terminale Apple è quasi 2 volte più veloce del suo concorrente nel test seguente, e questo per questo non è strettamente basato sulla misurazione della potenza di elaborazione.

Per quanto riguarda l'esperienza nel mondo reale, ovvero l'apertura e l'utilizzo delle applicazioni, Android ci dimostra ancora una volta di essere l'anello debole degli smartphone che lo utilizzano, iOS riesce a fare tutto molto più velocemente e sa gestire anche la sua RAM memoria.

È abbastanza imbarazzante vedere che uno smartphone con 6 GB di RAM non riesca a tenere in memoria applicazioni e giochi aperti pochi secondi prima, ma questo è il grosso problema di Android da circa 2 anni e difficilmente verrà risolto troppo presto.

Sì, il OnePlus 3 è uno smartphone Android economico e con caratteristiche top, ma è stato umiliato anche dal Samsung Galaxy S7, e questo dimostra che per avere qualità bisogna spendere qualche soldo in più, e il OnePlue è lungi dall'essere in grado di farlo. per offrire qualità secondo le aspettative degli utenti.

47 COMMENTI

  1. Vorbim de maxim 1 sec la orice aplicatie…
    Deja e aiurea… Vorbim de milisecunde, etc
    Nimeni nu foloaeste smartphone in modul facut la teste !!!

  2. Asa… si ? Explica-mi tu, te rog, in mod extrem de logic, de ce nu se compara.
    Dupa aia zi-mi de ce nu se compara doua masini de la producatori diferiti, dar din aceeasi categorie, doua laptop-uri cu sisteme de operare diferite, bla, bla.

  3. Sunt sigur ca daca erau 3 in loc de 6 gb ram, tot asa de repede functiona. Asa ca tampeniile astea cu 6 sau chiar 8 gb rami au valoare doar pe hartie, in practica s a cam ajuns la un punct unde este foarte greu sa te distantezi de competitori cu un produs mult mai rapid cu adevarat vizibil.

  4. Telefonul are jumatate din pretul unui iPhone , scoate jocurile din test sa vezi cum situatia e alta , din ce vad eu e foarte rapid OnePlus 3 cand deschide alte aplicatii .
    Poate inginerii Google vor rezolva problema jocurilor si gestionarea eficienta a ram-ului in viitorea versiune de Android .

  5. Pai e simplu de ce nu se compara. A compara iOS cu Android e ca si cum ai compara Windows 95 care ruleaza pe un i3 cu Windows 10 care ruleaza pe un i7.
    Binenteles ca Windows 95 va umili Windows 10 la viteza. Dar nu se compara…

  6. Matei78 ai sarit prea tare calul…asa este, exagereaza zaone cu “umilirea” dar daca nu va place nu cititi…nici eu nu citesc toate titlurie, doar ce ma intereseaza. Cel putin aia cu cancer in faza termina n-as dori-o nici celui mai mare dusman. Sper sa nu aveti niciunul pe cineva drag bolnav de asa ceva

  7. Imagineaza-ti ca am vreo 2 – 3 de genul asta care zilnic fac asta, 99% dintre comentarii ajungand acolo unde trebuie, la gunoi.
    Marea intrebare este… de ce sa faci asta zilnic vis-a-vis de o persoana pe care practic nu o agreezi… si unii dintre oamenii astia au drept de vot, sau vor vota candva.

  8. hahahah, te rog nu incepe ca innebunesc !! cand vad ca oricine are dreptul la opinie sau vot…pur si simplu mor..
    Impusca-i Doamneeeeee

  9. ce raspuns a dat Droid ca nu inteleg???el compara acelasi OS dar alte versiuni cu alte specs….si el considera ca asa ai facut si tu ?

  10. Eu am testat oneplus 2-ul cu iphone 5s si din pacate in utilizarea curenta: web/mail- 4 conturi/ sms/facebook/ jocuri simple gen touch rummy si din pacate iphone-ul a castigat. Desi configuratia hardware e ok la oneplusone androidul il trage inapoi… Asta e

  11. Nu e vorba de viteza telefoanelor, e razboiul OS-urilor. Chiar daca IOS este castigator, pentru ca este un sistem performant, dar…el este un sistem limitat cum stim foarte bine cu totii.

  12. Poti sa compari orice vrei. Doar o gandire limitativa te opreste din a compara orice fel de produse. N-am inteles vreodata mentalitatea asta, nici nu cred ca o voi intelege, dar nici nu voi aplica limitari de genul.

  13. Android vs iOS, iphone vs restu telefoanelor…vedeti? D-asta exista comparatii…pt ca “iPhone vs restu telefoanelor”. Ceva de genu “singur impotriva tuturor”

  14. Ce e asa de greu de inteles? Un sistem de operare primitiv, cu functii putine si limitari multe va fi mai rapid decat unul evoluat. Daca comparatia Win 95 vs Win 10 va da cu zecimala, atunci comparati MS Dos pe i3 versus Win 95 pe i7. MS Dos va fi mai rapid. Dar nu se compara…

  15. – “Apple este singura companie din acest domeniu care face atat componenta hardware cat si cea software”.
    Du-te la culcare că ești obosit! Ne poți spune și nouă ce componentă face Apple? Singurul lucru pe care îl produce Apple este softul și design-ul. Mai documentează-te înainte de a spune aberațiile astea.
    – “cred ca romanii in general “urasc” Apple doar pentru ca “vulpea cand n-ajunge la struguri”…
    Concluzia ta este că românii “urăsc” Apple că sunt săraci. Îmi poți spune și mie atunci de ce în țările europene, cu un nivel înalt de trai, unde se câștigă peste 1.000€/lună, sunt multe persoane care folosesc telefoane de 200€? După logica ta, în toate țările dezvoltate toate lumea ar trebui să aibă numai iPhone.
    – “Android a ramas la acelasi nivel” “RAM management-ul din iOS este cu ANI inaintea Androidului”
    Ai auzit vreodată în viața ta de Android Marshmallow? Ai probat un smartphone din 2016 cu acestă versiune ca să vezi ce poate să facă? Eu cred că tu trăiești în urmă cu câțiva ani, încă nu ai trecut de pubertate.

  16. Eu văd că aplicațiile native sunt deschise foarte rapid pe Android. Aplicațiile care se deschid mai lent sunt jocurile mari. S-a gândit careva că poate fi problemă legată de optimizarea aplicației? Nu mi se pare că este problemă legată de sistemul de operare, ci de aplicații.
    Până una alta, nu ignorați că Android rulează pe mii de configurații hardware, și este mult mai stabil decât ios care rulează pe vrea câteva dispozitive.

  17. Mai are nevoie de polish, abia e lansat, dar umilit e mult spus. Cu un simplu fix poți folosi toți cei 6GB ram, iar după fix OP3 bate S7 și se apropie de de IPhone 6s. La jocuri e greu de bătut 6S, e foarte bine optimizat ios-ul în privința asta.

  18. Din pacate nu e comparat cu iPhone… Oricum, atat timp cat problema vine standard in cutie, iar acel ram fix nu e oferit de producator, nu prea conteaza ce poti face cu modificari, ca nu comparam terminale cu jailbreak si root, ci terminale standard.

  19. Pai fixul este deja făcut de companie, dar deocamdată e un update doar pt un cerc restrâns de persoane care fac review-uri. Dar aici e partea interesanta la OP3: vine cu toate sursele dezvăluite, poți să-i faci ce vrei, root, custom Rom, ești liber sa faci ce vrei și garanția tot e valabila.

LASCIATE UN MESSAGGIO