macOS ti avvisa quando il tuo Mac consuma troppa energia

Nel tentativo di dimenticare lo scandalo relativo alla scarsa autonomia della batteria del nuovo MacBook Pro 2016, l'azienda Apple ha apportato un'interessante modifica a macOS. A partire dall'ultima versione beta del sistema operativo, l'azienda Apple ci informa anche quando lo schermo del laptop consuma molta batteria durante il funzionamento.

Anche se finora l'azienda Apple elenca solo le applicazioni che hanno un consumo energetico molto elevato quando si utilizzano i Mac, ora viene elencato anche lo schermo. L'avviso appare quando la luminosità dello schermo del MacBook è impostata su un valore superiore al 75%, quindi Apple consiglia di utilizzare laptop con una luminosità massima del 75%.

Elencando lo schermo del MacBook come la fonte che consuma molta energia si ha anche la possibilità di cliccarci sopra, in quel momento la luminosità viene impostata automaticamente al massimo del 75%. Anche installando la quarta versione beta di macOS Sierra 10.12.3 imposterà automaticamente la luminosità al 75%, quindi Apple non crede che i Mac debbano essere utilizzati con la luminosità dello schermo impostata al massimo.

Naturalmente, ci sono persone che desiderano utilizzare il proprio laptop con la massima luminosità, ma in questa situazione devono sapere che avranno un elevato consumo energetico. Quando si utilizza un Mac all'esterno, potrebbe essere necessario impostare la luminosità massima dello schermo, ma in ambienti bui sarebbe più adatta una luminosità inferiore.

schermata macos-avviso-energia-batteria

12 COMMENTI

  1. Suberb, chiar ca ! Eu nu știu de ce le-au limitat pur și simplu din Os, sa nu le poți folosi la luminozitate maxima. Niște habarnisti utilizatorii de Mac, cum naiba sa îți setezi luminozitatea ecranului la nivel maxim, de neconceput așa ceva

  2. Asa este cand altii nu au asa ceva…frustrati…normal ca pe mizeriile cu ecrane de 200 nits nici nu trebuie pus asemenea mesaje ca nu prea au ce sa consume, le consuma OS destul

  3. Utilizator de MBA, iPhone 6, iPad mini, Apple Watch si Apple TV … Asta doar ca sa ma dau mare. Hai sa nu ne cacam pe noi cu produsele Apple … sunt bune, dar nu trebuie ridicate la cer. Din cauza celor care sunt fani si cumpara produsele doar ca au un logo si scrie Apple uite la ce prețuri s-a ajuns !!! … right mr. SRB SRB ??? Mai scoteti-va capul din cur, dragilor !!! Think outside the box cum spunea cineva …

  4. Eu m-am convins, cel puțin pe partea de smartphone-ului. Am trecut de la iPhone 6s la un Galaxy S7 Edge și de un lucru sunt sigur: nu mă mai întorc la iPhone, cel puțin din cauza iOS. Tot din cauza iOS vreau să-mi vând și iPad-ul și să trec tot pe un Android. Cu fiecare actualizare iOS, Apple nu a făcut altceva decât să mă facă să îmi doresc tot mai mult să părăsesc acest sistem de operare. Pe partea de PC rămân la MacBook Pro 15 Retina. Îmi place mult mai mult experiența OSX decât Windows, chestie de gusturi.

  5. Asta zic sa nu-i ridicam in slavi ca nu sunt foarte, foarte buni. Eu personal am avut Samsung înainte si după am luat iPhone… sincer nu vreau sa ma întorc la Samsung sau altceva. Dar asta este si datorata plăcerii de utilizare. Din cauza asta respect si pe cei care lasă iPhonu’ si trec la Samsung … mai bine zis de la IOS la Android si invers. Depinde de gusturi !!!

  6. Toti merita respect, dar cei care nu-si folosesc capul decât ca si acoperiș si pentru nimic altceva nici nu merita luați in considerație … gen Mr. SRB SRB !!!

LASCIATE UN MESSAGGIO