Ecco quanto è difficile svalutare il valore dei terminali iPhone o Samsung

Daca de fiecare data cand cumparati un smartphone nou va ganditi si la ce pret l-ati putea revinde dupa cativa ani de folosita, ei bine poate ca graficul de mai jos va va fi de folos. In el este prezentat gradul de depreciere a valorii terminalelor iPhone, Samsung, HTC si LG in raport cu perioada de timp trecuta din momentul lansarii si pana la maxim 2 ani de utilizare dupa achizitie.

Dupa cum puteti vedea, imediat dupa achizitie, valoarea unui iPhone scade cu aproape 30%, in timp ce in cazul produselor Samsung vorbim despre o scadere de aproximtiv 40%. Terminalele HTC pierd cel mai mult din valoare imediat dupa achizitie, aceasta scazand cu 65%, chiar mai mult decat valoarea produselor LG, situatia in sine fiind una extrem de interesanta.

La jumatate de an dupa lansare terminalele iPhone raman cu 55% din valoarea de nou, in timp ce in cazul Samsung aceasta ajunge la dlar 45%, LG si HTC fiind separate in aceeasi masura. La 1 an distanta de lansare, un terminal iPhone mai poate fi vandut la doar 45% din valoarea initiala, in timp ce in cazul produselor Samsung aceasta se reduce la 30%, LG si HTC avand acelasi procent.

Pe masura ce timpul trece, valorile dintre terminlalele celor 4 produse incep sa se apropie intr-o anumita masura, pana ajungem la 24 de luni, cand diferenta creste iar, in favoarea celor de la Apple. Per total, compania Apple are produsele ale caror valoare se depreciaza cel mai putin in timp la chiar si 24 de luni dupa achizitie, dar acest lucru probabil multi dintre voi ilstiati de ceva vreme.

depreciere valoare iphone