Qualcomm vuole vietare la vendita degli iPhone negli USA

Qualcomm, uno dei principali partner di Apple, sta chiedendo il divieto di vendita dei terminali iPhone negli Stati Uniti. Qualcomm chiederà il divieto di importazione di questi prodotti negli Stati Uniti e se Apple non riuscirà a portare i suoi terminali nel Paese dalle fabbriche dove vengono prodotti, non avrà nulla da vendere.

La decisione di Qualcomm arriva poco dopo aver annunciato di aver perso 500 milioni di dollari negli ultimi 3 mesi perché Apple non paga più i costi di licenza. Considerando la decisione di Apple di portare la battaglia legale tra le due società a un livello completamente diverso, è chiaro il motivo per cui Qualcomm è disposta a tentare azioni altrettanto dure.

Non si hanno dettagli molto chiari sulle intenzioni di Qualcomm, a parte l'apprendere informazioni sulla volontà di vietare la vendita di iPhone negli Stati Uniti. Per realizzare i loro piani, quelli di Qualcomm devono chiedere l'aiuto di un tribunale americano, perché è l'unico che può imporre un simile divieto contro Apple.

Apple ha avuto problemi simili con Samsung qualche anno fa, quando i coreani erano sul punto di imporre un divieto sulla vendita di iPhone negli Stati Uniti. Ora è improbabile che Qualcomm riesca a farlo, ma visto che è così determinata, è chiaro che le cose evolveranno verso un conflitto molto più grande.

Secondo quanto riferito, Qualcomm sta cercando di vietare l'importazione di iPhone negli Stati Uniti, ha riferito Bloomberg mercoledì, citando una fonte vicina alla questione.

divieto di iphone apple qualcomm

 

21 COMMENTI

  1. Muhaha ce ? Samsung chiar au castigat in instanta interzicerea vanzarilor de iPhone in SUA, dar Obama a anulat decizia instantei , intr-un mod ce sfideaza orice logica. Cum poate un presedinte sa anuleze o decizie finala a unei instante ?
    Poti sa-ti dai chiar tu seama ca daca instanta a ajuns la decizia asta limita, inseamana ca furturile de tehnologie ale Apple au fost foarte grave .
    Ce ai de spus in apararea celor de la Apple ?
    Nu stiu cum pune Qualcomm problema , dar e clar ca Apple au facut un telefon doar datorita lor , ei neavand absolut nici un brevet in tehnologia comunicatiilor .

  2. pai tocmai ce ti-ai raspuns singur la intrebare. Apple este prea mare si prea puternica sa i se interzica asa ceva,oricare ar fi adevarul

  3. E bine ca in SUA legea nu are nici o relevanta in fata unor hoti .
    Cred ca idea este ca Apple era o companie Americana impotriva unei companii straine.
    Vom vedea cum sta traba cand e vorba de doua companii americane si de faptul ca Trump nu judeca precum Obama.

  4. Au respect fata de Apple si ce reprezinta ea pt tara lor
    Trump deja s-a cam inmuiat si el,la inceput ce mai zicea ca face si obliga,acuma face actiuni speciale pt Apple doar doar sa aduca locuri de munca si banii de peste mari in state…deci Trump si el a vazut ce inseamna intr-adevar Apple si s-a inmuiat

  5. S-a inmuiat Trump in fata Apple :)))) Doar il tin un pic ocupat nord coreenii… Iar daca tu numesti asta respect, atunci si noi clientii ar trebui sa nu mai platim ci sa furam iphoanele.

  6. Si ce mandru esti ca apple a avut putere sa schimbe o lege prin Obama. Asta se numeste ilegalism si esti de acord cu asta. Bravo. Spune multe despre tine inca o data.

  7. Ca esti mic si nu ai putere nu inseamna ca esti sfant. Doar iti e frica si nu stii cum. Doar nu furam de la ce ce nu au

  8. Asta cu furtul nu tine, iar Qualcomm le da la buza! intrebarea e ce va face samasarul cand 2/4 operatori nu au suport de retea?
    In aceeasi idee indrum toti utilizatorii iOS sa foloseasca doar jailbreak si sa se kce pe serviciile Apple!

  9. stai calm,cei care cred ca qualcomm va interzice iphone in USA…adica va interzice $$$$$$$$ e imatur..cei de la conducerea USA nu vor lasa sa se intample asa ceva la o scara atat de mare. poate o amenda sau niste modele mai vechi de iphone..dar atat

  10. Omule asa cum si utilizatorii sunt obligati sa plateasca serviciile Apple asa si Apple trebuie sa plateasca tehnologia din spatele acestora. Atat si nimic mai mult.

  11. sa plateasca da, am si zis, probabil o amenda se va da…DAR sa crezi ca qualcomm poate interzice iPHONE in USA este ca si cum ai spune ca eu sunt o zeitate si nu voi muri niciodata

  12. AM de spus un singur lucru. Toti vor sa interzica Apple pt ca si pt ca, Trump si americanii vor doar taxe si impozite, in cel mai rau caz (pt europeni) se va mari pretul cu echivalentul impozitului pt producere in SUA. Iar faptul ca da in judecata ca x si ca y, totul a fost o afacere, eu iti platesc atat pt acea componenta, la inceput cand mureai de foame ti-au placut banii mei, acum cand ai prins gustul lor si vezi ca eu castig de 1000 de ori mai mult tu ceri mai mult. Totul este o afacere, iti convine faci deal-ul, nu, renuntam si caut alti producatori iar tu faci ce stii, dar tu cum nu mai poti face bani, ca erai legat de mn, interzici un lucru. O prostie! Ca la noi cand se liciteaza, a castigt adversarul o licitatie, il dai in judecata doar pt a intarzia cu 2-3 ani acea lucrare. DEOCAMDATA Apple nu va muri, poate doar se vor scumpi lucrurile, si la cat de dependenti vor fi fanii, totul va fi aproximativ la fel.

  13. Qualcomm nu are interesul de a interzice vânzarea de iPhone in SUA,vrea doar sa le forțeze celor de la Apple mana să își achite obligațiile financiare.Daca vor reuși sau nu,rămâne de văzut.Cert e că Apple joaca extrem de murdar.

  14. Toată mascarada asta este un scandal fals, întreținut artificial, menit să “justifice” scumpirea peste limita bunului simț a terminalelor iPhone. Veți vedea ce preț colosal va avea iPhone 8 (7S, X sau cum i-o zice).

LASCIATE UN MESSAGGIO