Samsung: l'INCREDIBILE record mondiale con un'enorme innovazione

Samsung a reusit sa obtina un record mondial incredibil cu o uriasa inovatie tehnologica multumita careia putem vedea ce ne rezerva viitorul.

Samsung mmwave

Samsung, una dintre companiile care inoveaza in mod constant, se lauda acum cu un incredibil record mondial care poate avea un impact foarte mare asupra intregii omeniri in anii ce vor urma. Cei de la Samsung au reusit sa atinga, intr-un laborator, viteze de transfer de date de 8.5 Gbps intre doua terminale folosind o retea 5G, iar de aici se creeaza premisa pentru a creste si mai mult vitezele pentru tranferul de date, ceva care ne va ajuta in final pe toti.

Samsung a reusit sa atinga o viteza atat de mare pentru transferul de date dupa ce a folosit frecvente mmWave de 800 Mhz impreuna cu tehnologia MU-MIMO, dar asta nu e usor de reprodus la scara larga. Samsung a vrut sa demonstreze ca exista posibilitatea ca tehologia 5G sa functioneze la frecvente mari si sa ofere viteze si mai mari pentru transferul de date, fiind combinate zone de spectru de mica, medie, si inalta banda, obtinandu-se astfel nu doar viteze mari, ci si acoperire mai mare.

Samsung: l'INCREDIBILE record mondiale con un'enorme innovazione

Samsung pune accent pe tehnologia mmWave, cea care poate oferi viteze foarte mari pentru transferul de date in cazul retelelor de telefonie mobila, insa problema e ca trebuie mai multe statii decat in cazul tehnologiilor alternative. Vitezele de 8.5 Gbps sunt in cea mai mare parte complet inutile pentru utilizatorii obisnuiti, dar pentru companii se pot dovedi a fi exact ceea ce este necesar pentru a putea furniza servicii care pana acum nu erau posibile.

“Samsung va continua să fie în fruntea avansării tehnologiei 5G mmWave. Această demonstrație de succes demonstrează potențialul mmWave de a oferi noi tipuri de cazuri de utilizare a afacerilor și de a deschide oportunități pentru operatorii de telefonie mobilă. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm pe această descoperire tehnică semnificativă pentru a alimenta călătoria noastră continuă către un ecosistem inovator și vibrant.”

Samsung poate demonstra aici si ca putem aduce 5G-ul in masini pentru diverse servicii care nu sunt posibile in cazul retelelor 4G, insa deocamdata totul este testat si nimic mai mult. Samsung a facut diverse demonstratii impresionante cu tehnologiile sale 5G, iar ceea ce vedem acum nu ar trebui sa mire, chiar daca vorbim despre teste de laborator, nu ceva ce poate fi pus in aplicare la scara larga in public incepand chiar din cursul zilei de maine.

Samsung vrea totusi sa arate ce se poate face cu retelele 5G cand este folosita tehnologia mmWave pentru interconectarea dintre utilizatori si statiile 5G, si lumea intreaga asteapta cresterea acoperirii 5G la nivel global.