Valeriu Gheorghita: il segnale d'allarme in vista dell'ondata 4

Valeriu Gheorghita trage un semnal de alarma pentru toata Romania cu privire la valul 4 de infectari cu noul Coronavirus, iar asta pentru ca vorbim despre o problema foarte serioasa din cauza noii variante Delta care se raspandeste rapid in Romania.

Valeriu Gheorghita spune ca numarul de cazuri noi cu varianta Delta creste, ajungand la jumatate din secventierile din ultima saptamana, numarul de cazuri noi generate de varianta Delta crescand de 5 ori in ultimele saptamani, deci valul 4 a ajuns in Romania.

“Este greu de spus dacă este predominantă, foarte probabil că nu este dominantă, dominantă înseamnă să ai o prevalență de peste 50% din toate cazurile secvențiate, dar ce pot să spun este că foarte probabil în perioada următoare va deveni dominantă, așa cum s-a întâmplat deja în majoritatea țărilor europene.

Este un semnal important faptul că, din totalul probelor secvențiate din ultima săptămână, 56% au fost cu variantă Delta, spre deosebire de săptămâna trecută în care procentul a fost de 33%. De asemenea, este clar că în ultimele opt săptămâni avem o creștere de circa cinci ori a cazurilor care sunt generate de varianta Delta, din totalul variantelor virale de îngrijorare. Deci acest lucru, da, ne arată o tendință de creștere și foarte probabil că în perioada următoarelor săptămâni va deveni dominantă.”