Stai acquistando un iPhone 4 da Orange?

Ok, ora sai cosa Prezzo iPhone 4 sarà disponibile domani presso Orange e da cui puoi comprarlo, ma la grande domanda è: l'hai già comprato o stai pensando di comprarlo? I prezzi degli abbonamenti sono abbastanza ok, cioè mi sembrano abbastanza accettabili e nei limiti di prezzo a cui Orange ci ha già abituato nel tempo. Sfortunatamente, per ora il terminale non può essere acquistato al prezzo standard, quindi l'unica opzione sarebbe sottoscrivere un nuovo abbonamento o estendere quello esistente per acquistare il terminale. Insomma…

AGGIORNAMENTO : Sembra che i terminali arrivino con iOS 4.0.2 installato!

[ID sondaggio = "24 ″]

30 COMMENTI

  1. Pai din moment ce nu exista la pret standard, neblocat si fara obligatie de abonament, si se gaseste in alte state din UE, la 629E (inclusiv TVA) modelul de 16GB, de ce nu ar fi si asta o obtiune, chiar si dupa ce ar aduce Orange Romania si ar fi pretul mai mare?

    Asa ca si eu LOL, dar e normal sa fie si aceasta obtiune, zic si eu … :))

    Idem,
    Felix

  2. @zaone: Astea-s preturi ok? Daca calculezi pretul platit pe tel + ab + optiunea respectiva ajungi la 1000 de euro. N-am luat nici un Iphone pana acum cu abonament si sunt la a 4-a generatie. Sunt multumit inca o data ca nu am asteptat aceasta spectaculoasa lansare a Orange Romania.

  3. @Radu: Daca iei iPhone fara abonament de voce si fara internet, il vei folosi strict doar ca pe un iPod Touch, deci numai WiFi (bine, si mai ai in plus busola si GPS, dar cam atat), si ca atare la ce bun sa iti mai iei iPhone (sau orice alt smartphone/computer de buzunar) daca nu ai cele 2?

    Iar daca pui acele abonamente la calcul, langa pret fara abonament, cred ca iesi cu siguranta la un pret mai mare!

    Idem,
    Felix

  4. @mgx: Cat costa in Canada “la liber” si cum vei proceda? As putea fi si eu interesat daca pretul este mai bun ca in UE!

    Idem,
    Felix

  5. Ai vazut ZaOne ca si mxg este de aceeasi parere cu mine?
    Asa ca, e utila si acea obtiune!
    Poate chiar mai mult decat ai crede!

    Idem,
    Felix

  6. @Felix: MI-am luat Iphone 4 de ceva vreme. Il folosesc cu abonament de voce si oPtiune de net de la un alt operator. La pretul la care l-am luat eu la liber + abonamentul lunar de voce si date sunt mult sub oferta pe care o are orange. Poti sa stai linistit ca nu imi folosesc telefonul pe post de ipod si busola.

  7. @Radu: nu am incercat in nici un fel sa “te atac”, iar daca ai venit cu o “varianta” mai ieftina, de ce nu ne-o prezinti si noua pe de-antregul, cu preturi si capacitati (atat pe voce cat si pe date) si apoi putem face comparatie si trage concluzii! Asa, doar trebuie sa te credem pe cuvant, ceea ce, sincer si no offense, e cam greu; doar daca chiar ti-ai luat din HK terminalul (ca vorbim de cele necodate in cazul folosirii in alta retea, nu-i asa?)

    Idem,
    Felix

  8. Felix mosule cine ti-a spus tie ca daca ieiun iphone din apple store nu-l poti folosi decat ca ipod ????? Un iphone luat neverlocked poate fi folosit in orice retea din lumea asta cu orice ab de internet de la orice operator , eu personal cred ca pretul la orange e ffffff mare si daca as avea posibilitatea financiara mi l-as procura din elvetia , dupa cum stim acolo e cel mai mic pret din europa 565 euro , si nu l-as folosi doar ca ipod ;). …….

  9. @Felix: Tel l-am luat din State prin cineva, e o combinatie mai interesanta dar pretul e foarte bun. Mai bun decat in Apple Store Elvetia care are cel mai mic pret din Europa (587 Euro pt cel de 16gb). Il folosesc pe Vodafone cu abonament si extraoptiunea de net de 500Mb care costa 4 Euro.

  10. @Blitzkrieg: Blitzkrieg tinere, eu ziceam ce poti face cu iPhone atata timp cat NU AI o cartela in el, adica nu ai la dispozitie (abonament sau pre-payd) posibilitatea de A VORBI la telefon si A FACE TRAFIC DE DATE (tot prin acea cartela, deci mobil, nu WiFi). Cred ca nu ar fi rau ca alte dati sa nu mai fii atat de “Blitz” in a judeca ceva ce nu ai citit corect, complet si in contextul dat!
    In rest, DACA citesti CU ATENTIE ai sa vezi ca si eu ma refeream la 2 variante: luat de la “operator” cu subventie dar obligatie de abonament, sau luat “neverlocked” si folosit cu oricare operator se doreste. Deci ceea ce ai sustinut tu, este intrinsec in ceea ce am spus eu!

    Nevertheless, Radu a spus pana la urma ca a folosit o a 3-a varianta, si anume a luat iPhone din SUA (deci cineva acolo s-a “incarcat” cu un abonament vrand-nevrand) si l-a deblocat software, astfel putand sa il foloseasca in orice retea MOMENTAN. Dar nu este acelasi lucru cu ceea ce discutam aici, si anume cumpararea LA OFICIAL fie doar terminalul “neverlocked”, fie impreuna cu abonamnete!

    Totusi e bine daca sunt aduse idei si solutii PRO in scopul gasirii celei mai bune si IEFTINE variante!

    Idem,
    Felix

  11. @Felix: toate generaliile de Iphone pe care le-am avut au fost blocate oficial intr-o alta retea decat cea pe care o folosesc eu. N-am avut nici o problema niciodata. Intotdeauna s-au gasit solutii pt jb si unlock. Atata timp cat nu te arunci cu capul inainte nu ai nici o sansa sa il blochezi. Nu ma ajuta cu obsolut nimic unul neverlocked. Fara jailbreak raman de parere ca Iphone-ul e doar o jucarie pt fitosi!

  12. @Radu: Asa am si eu, si nici mie nu mi-a fost teama sau alte cele cand a fost vorba de “update-uri”! Si desi vorbeam aici de unele, vorba ne-a dus catre altele; asa ca acum te intreb: de ce un iPhone fara jailbreak e doar “jucarie pt fitosi”? Cu ce si la ce te ajuta JB? Sa iti “personalizezi” telefonul mai tare? Sau sa pui aplicatii … stii tu si cu mine “free”? Sa stii ca o vreme am stat f.f.f. bine fara JB si a mers chiar mai bine iPhone-ul, doar ca am avut nevoie de ceva ce nu am gasit (recunosc nici nu am cautat f.f. mult si bine) free pe AppStore, si de aici am facut JB. Dar sincer, in secunda 2 am schimbat parolele de root si de mobile. Tu?

    Idem,
    Felix

  13. sa-mi cumpar de la orange? never. viitorul meu smartphone va fi cu display superamoled. poate iphone 5 sau ceva cu un soft mai flexibil, incep sa ma cam satur de apple ios.

  14. @felix. no offence, dar te-ai cam atacat la toate afirmatiile colegilor. ca iphone fara voce si date nu e decat nu stiu ce.. ca acum de ce am face jb..
    ori esti vreun angajat de la orange care nu stie pe ce lume traieste.. ori vrei sa fii gigi contra.
    din punctul meu de vedere orange-ul a avut cele mai scumpe si cele mai proaste servicii inca de pe vremea dialog.
    nu am luat si nici nu am de gand sa iau vreodata un iphone de la ei.
    traiasca europa!
    vodafone-ul are 500 de mb cu 4 eur pe prepay!!
    orange-ul la abonament ofera 200 mb cu 5 eur..
    platesti iphone-ul in 2 ani de 3 ori cu abonamentele lor minunate.. si ei in shop-uri iti spun: ” Daca nu v-am fi oferit optiunea aceasta cu internet foarte mult, la ce bun iphone-ul? ”
    Serios?? adevarul ca ei au reinventat macaroana..

  15. @mctano: exact cum ziceai, no offence, dar nici tu nu prea ai inteles ceea ce am vrut eu sa sustin, si in nici un caz nu m-am atacat, pentru ca imi plac argumentarile CONSTRUCTIVE si CONCRETE, CORECTE; poate altii s-au simtit atacati, dar asta e problema fiecaruia, in functie de cum intelege sau vrea sa inteleaga fiecare.

    Sa incerc sa explic mai “pe indelete” poate intelege “toata lumea” si nu mai zice ca sunt eu “carcotas”:

    – iPhone, in orice retea l-ai folosi e bine sa il folosesti si pt. telefon si pt. date mobile (ca sa nu mai zic de SMS-uri care se pot scrie cel mai simplu din cate mi-a fost dat sa incerc, poate doar pe computer sa scrii mai repede si bine); altfel, nefolosindu-l si cu aceste 2 functii, rezulta ca ai doar un iPod Touch mai scump.
    – la partea de jailbreak, eu sustin urmatoarele: daca faci JB, VEI SIMTI diferenta de performanta, eu unul am simtit diferenta in felul in care functiona inainte si acum dupa (acum porneste cred in 3 minute, si arata si “starlici” pe ecran inainte de a porni), si alte motive de a face JB in afara de acela de a instala aplicatii “free/non-free” sau aplicatii ce nu au ajuns in AppStore, altfel CHIAR NU VAD alte motive, si astept poate imi mai da cineva si altele.
    – mi-ar fi placut sa lucrez la Orange, dar, spre dezamagirea noastra (a mea, a ta si poate a altora) nu,
    – “gigi contra” (eu stiam de Gica, dar…) sunt cand am cu cine ma contra, si contrele ambilor sunt pertinente, corecte si constructive. (stiu ca cine e inteligent intelege ce inseamna asta, a te impulsiona reciproc pentru a gasi resurse si raspunsuri acolo unde credeai ca nu mai sunt, dar asta e o alta discutie, pe alte teme)
    – din cate stiu eu, nu exista “reinventare” e ca si cum ai spune retrezire (te-ai trezit, nu mai ai ce sa te mai trezesti pana nu te mai culci din nou, nu?); dar poate in cazul acesta, vis-a-vis de ceea ce ai vrut sa spui, probabil ca Orange “reinventeaza macaroana” :D!
    -NICIODATA nu am negat ca Orange au preturi aiurea, ba chiar dimpotriva spun si eu ca s-au chiar “nesimtit” si mai tare din timp in timp, si acum chiar sunt rau de tot, dar acelasi lucru l-am vazut cred ca la toti “operatorii” de cum si-au facut “o suma” de abonati cu care pot “defila” linistiti, apoi incep sa “traga” de toate, preturi mai mari pt. aceleasi lucruri sau aceleasi preturi pt. mai putin (mereu imi vine in minte la treaba asta cu “pretul mai bun” o chestie CONCRETA vazuta in urma cu cativa ani, intr-un supermarket, ce tocmai scosese brosura cu “oferte” ce intra “maine” in vigoare, si care prezenta sticla de Cola de 2 litri “acum, la un pret mai bun” si era cu cativa lei MAI MULT ca cel de la raft de dinainte de “oferta”; de unde rezulta ca “pretul mai bun” era doar pt. vanzator/producator nu si pt. cumparator).

    DECI, NU, NU sustin DELOC preturile practicate de Orange, de Apple in Europa sau de oricare alt “operator” pentru a avea acces internet si telefonie CU ADEVARAT NELIMITATE pe un terminal de ultima generatie ce este redus la ceva de masura derizoriului fara aceste “facilitati”.

    Asadar, DA VREAU SI EU iPhone 4, preferabil neverlocked (deci e evident ca fara sa fiu legat de careva cu abonamente, da?), si la pret cat mai mic; deci, asteptam inca! 😉

    Idem,
    Felix

  16. @felix las-o balta cu chestia ca jb ingreuneaza sau face “starlici” (ha ha ha) pe ecran si porneste in 3(!) minute, esti tu ghinionist si pagubos… ceilalti dintre noi, cei cu jb si cu iphone-uri ieftine suntem fericiti.

  17. @glm: poate tu nu crezi dar la mine asa se intampla, si daca as avea cu ce sa filmez si sa urc aici ati vedea ca nu vb. prostii. Si nu stiu ce te face sa crezi ca eu am iPhone scump sau ca eu nu vreau ce vreti cu totii: IEFTIN si BUN!
    Apropos, cred ca de fapt eu am cel mai “slab” si “ieftin” iPhone dintre voi toti, ca eu inca am prima versiune (zisa si 2G).

    Si sincer, daca ghinionist mai cred ca sunt, nu prea stiu si nu prea inteleg ce vrei sa spui prin “pagubos”!

    Oricum, mi se pare ca aici nu prea se mai discuta constructiv, cum o faceam initial cu ZaOne si altii … pacat!

    DIto,
    Felix

  18. http://www.evz.ro/detalii/stiri/orange-romania-va-dicta-pretul-in-piata-la-iphone-4-907028.html

    cati oameni prosti in tara asta…..inca o dovada ca banii nu te fac mai destept……cati tarani cu tarana in buletin si au cumprat un telefon la preturi exorbintante si ne mai miram de ce preturile sunt asa mari…………de aia, pentru ca exista destui redusi care sa dea o gramada de bani pe un lucru care face de multe ori mai putin………..Romania………nu o sa fie niciodata o tara de oameni educati……

  19. Ai dreptate Felix,subscriu…se pare ca multa lume vede ca magarul,doar in fatza…de asta nu merge nimic,toti suntem miezul:) eu am iphone de a a 2-a generatie, totusi mai astept o perioadata sau poate stric traditia si imi achizitionez un nou iphone la anul cand vor scoate noul model…

  20. peste 2 ani, cand or sa traga linie, “afaceristii” care cred ca au facut combinatie vietii lor cumparand iPhone de la Orange o sa si cam dea cu pumnii in cap……………….sa nu uitam ca mai exista si cost suplimentar……….

    tepele sunt la tot pasul……….

    Opţiunea My Smartphone Plus a fost special concepută pentru a-ţi permite să foloseşti la maxim funcţiile acestui telefon, fără a-ţi schimba abonamentul pe care îl foloseşti.

    ..............................................

    Preţul opţiunii este de 15,00 EUR. Poţi activa opţiunea doar dacă îţi iei un telefon iPhone. Dacă la activarea opţiunii ai luat un telefon iPhone la preţ special, opţiunea trebuie păstrată pe parcursul a 24 de luni.

  21. optiunea my smartphone din ce mi-au explicat cei de la orange, se poate adauga abonamentului, de fapt este obligatorie cam la toate smartphone-urile..
    gen galaxyS , htc, samd..
    faptul ca ai 2G nu vad unde este problema. am si eu prieteni cu 2 G cumparat de 2 ani cred, si imi zicea ca nu are de gand sa il schimbe pentru ca este multumit de el.
    eu din pacate sau, din fericire am lasat 3G-ul meu pentru ceva intermediar momentan, pana gasesc o oferta buna pentru 4.
    pana atunci E72 rullz :))

LASCIATE UN MESSAGGIO