MacBook 12 pollici e la fatica di usare USB-C (Video)

  Grazie Recensioni MacBook 12 pollici, qui abbiamo l'opportunità di vedere una presentazione per uno dei più grandi cambiamenti che Apple lo implementerà per i suoi Mac, il port USB-C pensato per sostituire tutte le porte presenti sui lati del case dei Mac finora usciti. Nel video qui sopra potrete vedere come funziona la porta USB-C e quanta fatica comporta utilizzarla, ciò è dovuto principalmente al fatto che Apple non ha implementato più porte di questo tipo, e all'utilizzo di vari Wi-Fi accessori o il caricamento del cavo diventa problematico.

  In pratica, se si dispone di accessori Bluetooth o USB, è possibile collegarli MacBook 12 pollici, ma ciò richiede la rimozione del cavo di ricarica e, se disponi di un mouse o di una tastiera esterni, non potrai utilizzarlo durante la ricarica o collegare una chiavetta USB per trasferire vari file. IMPLEMENTAZIONE DI USB-C è un problema per molti perché senza un hub USB-C, utilizzare un MacBook da 12 pollici con vari accessori USB diventerà estremamente complicato e fastidioso, e l'azienda Apple lo sa, ma l'evoluzione doveva pur iniziare da qualche parte, quindi i primi possessori di questi prodotti subiranno la cattiva decisione di Apple.

  La porta USB-C ha ancora due punti positivi, il primo è che un connettore può essere inserito in qualsiasi orientamento, il secondo è che ora è possibile utilizzare batterie esterne per caricare i Mac.

6 COMMENTI

  1. Ai dreptate cand zici @srb ca asta e viitorul,usb,dar nu cu o singura mufa. Personal mi se pare extrem de incomod,adica in loc sa pot conecta la laptop tot ce vreau,mouse,monitor,tastatura,usb,incarcator,cablu usb pt telefoan,trebuie mai intai sa conectez un adaptor dupa care sa pot conecta una dintre toate acestea,adica nu stiu dar mi se pare cabluri in plus si adaptoare care parca nu trebuiesc. Ce ar fi avut daca pe langa usb C ar mai fi avut si mufe usb normale sau macar sa aibe mai multe mufe usb C.

    Sunt o multime de mouse-uri pe piata prin wireless care au acel usb care se conecteaza la calculator ca sa poti folosii mouse-ul cu calculatorul.

    Sunt de acord ca este e viitorul,dar nu asa,nu doar cu o singura mufa,sa stau sa ma plimb dupa mine cu adaptoare peste adaptoare ,in loc sa conectez cablul direct in laptop,conectez cablul intr-un adaptor pe care il conectez dupa un laptop…nu e ok.

  2. Adica uita-te si in filmare,vrei sa folosesti mouse-ul conectezi usb de la mouse la adaptor,dupa care introduci adaptorul la mouse si iti atarna pe masa cablu de la adaptor,dupa care daca ramai fara baterie esti nevoit sa deconectezi mouse-ul sa ramai fara el ca sa pot sa incarci laptopul,daca in timp ce incarci vrei eventual sa conectezi un usb sa descarci cv de pe el sau sa urci cv pe el,nu ai cum pt ca ai laptopul la incarcat…este o idiotenie…

  3. Pai da George pt ca nu esti in target. Am air de mai mult de 4 ani. nu ai nevoie de mouse. pur si simplu nu ai nevoie (ca doar nu folosesti un air pt design/productie). Bateria tine 12 ore! Eu nici macar nu plec cu incarcatorul dupa mine de acasa. Asta inseamna portabil.

    Vrei neaparat mouse ? Daca iti permiti un macbook iti poti permite si un mouse pe bluetooth (chiar microsoft are unele f bune.)

    Mai ramane doar asa zisa problema a flashurilor usb. La fel..nu stiu daca am mai folosit de mai mult de cateva ori/an asa ceva. La ce solutii si servici sunt acum de stocare online. este mult mai rapid si comod sa folosesti cloud-ul pt transfer.

    Repet tot ce zic este pt un portabil si nu o statie de lucru !!! Nu confundati

  4. In prinul rand laptopul acesta nu a fost inventat pentru a-l utiliza cu un mouse care are nevoie de un dongle, a fost inventat pentru un mouse bluetooth sau sa-l folosesti fara mouse, in al II-lea rand bateria tine 7-10h, deci nu stai in timpul zilei cu incarcatorul in el.
    Acest laptop nu prea are o utilitate bine definite, este un obiect frumos, dar nu este un inlocuitor al laptopului “traditiona”, este mai mult un statement de design aruncat fata competitiei.
    Probabil peste 2 ani o sa avem un macbook care sa mearga decent in task-urile de zi cu zi.

    @EuGeorge si restul dubiosilor gen @EuGeorge intelegeti ca acest laptop nu este pentru voi, deci evitati sa aberati pe forumuri/bloguri fiindca parerea voastra nu conteaza.

  5. Din punctul de vedere al hardware-ului nu se poate mai mult acum (un controller usb type-c are doua porturi din care unul se pare ca este folosit de display ) ..restul de puncte slabe sunt reduceri de cheltuieli si BS marca Apple ..:(

LASCIATE UN MESSAGGIO