Video: il sistema operativo Android registra tutto ciò che accade nel telefono senza che l'utente lo sappia?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T17XQI_AYNo[/youtube]

   Il sistema operativo Android, uno dei sistemi operativi più utilizzati al mondo, ha incorporato un piccolo sistema che apparentemente effettuando l'accesso assolutamente tutto ciò che un utente fa con il proprio terminale. Il sistema si chiama Carrier IQ, è sviluppato da un'azienda privata e mira a verificare l'esperienza dell'utente con i terminali acquistati. Carrier IQ si trova sui terminali Android, Blackberry e Nokia e i produttori lo installano senza problemi sui sistemi operativi dei terminali mobili, anche se a quanto pare questo sistema registra tutto ciò che accade sui terminali.

    Nel video qui sopra abbiamo una piccola dimostrazione di come funziona Carrier IQ e sembra che il sistema registri tutte le telefonate, i messaggi, le ricerche sul web e le email inviate dagli utenti, ma peggio ancora, registri anche ciò che viene digitato. Sì, qualsiasi password, conto bancario, PIN e tutti i tipi di informazioni riservate vengono apparentemente registrati dai terminali e apparente inviato in forma anonima ai server della società che sviluppa Carrier IQ. La parte peggiore? Gli utenti non saprebbero che ciò sta accadendo e non avrebbero modo di fermare il sistema di registrazione dei dati.

    L'aspetto positivo per i possessori di terminali Android è che possono reinstallare il sistema operativo ed eliminare Carrier IQ, ma solo se installano una versione normale del sistema operativo Android. Ad aprile, Apple è stata messa al muro per registrare la posizione degli utenti, ora sono curioso di sapere cosa succederebbe se si scoprisse che il sistema operativo Android registra TUTTO ciò che accade nei terminali e invia tutti i dati, compreso ciò che gli utenti digitano, ai server di un'azienda.

33 COMMENTI

  1. Oare cate din aplicatiile si programele pe care le folosim fac acest lucru fara ca noi sa stim.
    Incet incet ajungem la concluzia ca nu mai avem viata privata si intimitate.

  2. @zaone ..din cate inteleg eu acest “program” nu face parte din sistemul de operare deci cei pusi la zid vor fi producatorii de telefoane si nu Google, nu?

  3. te-ai cam grabit cu aruncatul cu noroi in Android. De acolo rezulta :
    – e 3rd party aplication
    – e instalata cel mai probabil de operatori
    – doar telefoanele din America o au.
    – nu rezulta ca transmite date ci doar ca face un log.
    Deci e posibil ca in contextul legilor americane sa o aiba toate telefoanele vandute acolo, nu doar cele android.
    Macar la Android schimbi urgent romul cu unul custom care nu are softul respectiv, dar la iPhone ce faci, ca nu exista alte rom-uri?

  4. E cam mare jicnirea adusa celor de la Google, daca vad cei de la judiciar asa ceva nu cred ca este bine pentru tine. Cum sa pui un asemenea topic cind este un lucru folosit de anumite companii de telefoane nu este pus de google respectiv android, deja sari calu cu subiectivitatea asta. Informarea asta proasta doar pentru a “maji”un nume deja devine … nu cred ca exista cuvinte . Sincer cu acest “topic” imi este jena sa spun ca detin iPhone… astept “fanii” si comenturile lor. Si mai ma si astept ca acest post sa nu fie publicat ca multe altele

  5. Te rog sa ma scuzi in naivitatea mea si in mizeriile aruncate de tine, unde am discutat eu despre Google aici? Serios ca nu pot sa inteleg cum naiba veniti unii si aparati Google cand nu se discuta despre el aici. Si te rog, pe viitor tine-ti acuzele acasa si inainte sa debitezi prostii citeste articolul bine.

  6. Zaone tu ai citit titlul la post-ul asta?
    De ce Android OS cand tot tu spui ca e vorba de o aplicatie 3rd party?
    Si mai ales ca si Blackberry OS si Symbian o au instalata. Puteai pune oricare din ele in titlu.
    Si mai pui si o poza cu un droid prafuit. Jegosule!!!
    Apropo iti scriu de pe un Ipad

  7. In lumina evenimentelor cu terorismul,tot ce se produce in SUA se face doar daca poate si controlat de guvern . Sumtem supravegheati f. Usor daca se vrea , providerii de telefonie si internet au obligatia sa stocheze anumite informatii pt. Anumite perioade de timp , nu mai avem intimitate de multa vreme . Si lucrurile nu se opresc aici , oriunde exista posibilitatea supravegherii electronice . Oare pana unde se va ajunge v
    ?

  8. @Marius: Arata-mi unde am spus ca e vorba de o aplicatie 3rd party si mananc cuvintele. Deci tu ai comentat doar ca sa ma injuri, misto, esti in aceeasi liga cu marius sa inteleg. Daca te injur si eu te simti mai bine din moment ce tu doar in astfel de termeni esti capabil sa lucrezi?

  9. Nu le sterge pentru ca e un om serios, nu ca altii. In fine, mie unul mi-ar fi rusine de cuvintele alea Marius si mi-as cere scuze.
    @zaone se pare ca ai lezat o mare parte de useri android. tine-o tot asa 😀

  10. @Marius, nu ne interesează părerea ta de expert atâta timp cât te porți ca pe baltă și nici nu ne interesează că tu scrii de pe iPad…vrei să-ți detaliez eu toată configurația de pe care scriu?

  11. Zaone asa de curiozitate cand scrii un articol in care spui ca:Android OS, unul dintre cele mai utilizate sisteme de operare din lume are incorporat un mic sistem care aparent logheaza absolut tot ce face un utilizator cu propriul terminal.Oare pentru tine ce inseamna acest lucru?

  12. Ca Android OS te spioneaza, asa cum aparent face si iOS. Aveti vreo problema cu asta? Da si eu am ca este si in iOS. Da, acum puteti sa va bucurati ca robotul vostru verde nu este singurul infectat.
    @djcata: Nu, nu am gresit. Deschideti ochii si vedeti cum ii blameaza americanii pe aia care implementeaza Carrier IQ. Asta daca vreti, daca iubiti robotul atat de mult incat nu deschideti ochii, e problema voastra, monitorizarea nu dispare prin ignoranta.

  13. am verificat pe htc sensetion xe. nu exista “aplicatia” asta. cine stie cum au redenumit-o in varianta asta de OS:))
    oricum..macar la htc pot scoate bateria cand vreau sa fiu total offline daca e cazul. la iphone ciuciu optiunea asta.. te tin astia online permanent. iti deschid microfonul si daca tii telefonul off. din cate am auzit nu numai microfonul. ci si camera poate fi activata :))
    despre logurile astea.. ce pot sa zic… probabil se intampla exact ca la telefonie(voice).. care analizeaza anumite cuvinte cheie si inregistreaza situatii ce se inscriu intr-un tipar predefinit..
    totusi….ce dreq… sa fim spionati.. da sa stim si noi macar :))

  14. nu vorbeam aici de ce va fi… ce de ce este acum si ce a fost pana acum. pana la urma.. in urma scandalului vor face ei ceva…. sau vor gasi alte metode pentru….
    gandeste-te totusi ca si premierul nostru are IOS… si alti sefi de stat folosesc telefoanele… etc.
    apple si nici alt producator nu va recunoaste vreodata ca ce a avut el instalat face ce presupunem noi ca face.
    nu judeca producatorii sub aspectul “apple va scoate.. htc va scoate.. nokia… va scoate…” bla bla. intrebarea este.. dar pana acum? cine plateste pentru ce se face si s-a facut?
    in plus… faptul ca reactiile sunt asa rapide… arata ca sistemul este putred rau rau rau.
    in plus.. eu sunt convins ca de fapt operatorii folosesc datele astea. cel putin asta era intentia. insa cert e ca orice aplicatie tip “hack” poate avea acces la logurile respective. apple este cel care a inventat sistemul asta de urmarire pana la urma… iar faptul ca a decis sa faca bateria astfel incat sa fie conectata permanent…. imi adanceste convingerea ca ei visau la un sistem prin care sa gaseasca/ cunoasca pe oricine oricand. apogeul insa si o aplicatie recenta a lor a fost atins cand in cadrul apple store… ei stiu exact cine intra si unde este si pentru ce este oricand… ei… extinde asta la un oras.. o tara… etc.
    nu ma intreba de scopuri… scopurile nu tin numai de market… insa scopurile sunt urmarite prin toti operatorii/productorii… nu mai conteaza ca e apple sau samsung sau nokia sau htc etc. insa.. scopul va fi urmarit in continuare printr-o metoda sau alta… iar apple este un producator care implementeaza la nivel “excelent” aceste functii. sunt curios cat va mai dura pana vor obliga toti producatorii sa faca bateriile incluse in body… ca sa nu cumva sa fi vreodata offline. 😀

  15. Big Brother vede totul – acum avem și o dovadă concretă! Încă una …

    Problema mare nu sunt atât operatorii, că și în RO aceștia trebuie să înregistreze totul pentru Guvern, care nu are destule persoane care să “valorifice” informațiile. Problema mare este securitatea de “șvaițer” din Android, care permite ca orice malware să aibă acces la aceste informații. Este ca și când informațiile noastre de stare civilă ar fi accesibile public unor șmecheri – ba este chiar mai grav de atât!

LASCIATE UN MESSAGGIO