Orange lanceert voor het eerst HD-spraakdiensten in Roemenië

Orange houdt momenteel een persconferentie in de Orange Concept Store en daar aangekondigd de lancering van HD-spraakoproepen voor de eerste keer in het land. In andere landen zijn vrijwel HD-spraakoproepen al enige tijd beschikbaar, zegt Rep. Moldavië wordt hiertoe gerekend, en ze zorgen voor een betere helderheid van gesprekken. Orange is de eerste Roemeense operator die deze functie aanbiedt voor compatibele terminals en de iPhone hoort daar volgens hen helaas niet bij.

Spraakoproepen werken op 3G-netwerken en zijn in eerste instantie mogelijk gratis voor alle gebruikers. Orange is van plan om in de komende periode LTE-datadiensten te lanceren, maar opnieuw is de iPhone-terminal niet compatibel, dus voor ons is het nieuws niet erg belangrijk.

17 REACTIES

  1. La noi, în Republica Moldova, acest serviciu a fost lansat încă acum 2 ani, vara lui 2009, însă nu a avut parte de o mare popu-laritate din cauza numărului restrâns de terminale ce suportă această tehnologie. Am testa-o cu un terminal Nokia, 2733c, dacă îmi aduc aminte corect, și calitatea sunetului este întradevăr foarte bună, însă nu renunț la iPhone 4 doar pentru acest serviciu, cu atât mai mult că folosesc telefonul mai mult pe post de navigare web, servicii sociale etc.

  2. Nu mai știu operatorii pe ce să ne ia banii – cine are nevoie de convorbiri în HD? Că doar nu facem înregistrări de muzică prin telefon. Nu-mi dau seama cine ar avea nevoie de așa ceva.

  3. Raspuns Orange 11.05.2011

    Serviciul este disponibil tuturor clientilor Orange atat PrePay cat si abonati. Accesul este automat doar este necesar ca cei doi interlocutori sa aiba telefoane compatibile HD Voice si sa fie in aria de acoperire 3G

  4. Am si eu o intrebare va rog sa ma ajutati! Vreau sa imi fac un abonament la Orange pentru Iphone 4, Pantera 12 cu optiune Mysmartphone (500 MB) cum se misca netul? Se misca acceptabil adica daca intru pe facebook, twitter, etc merge bine sau stau 1-5 min pana se incarca? Multumesc!