Enquête: Bij welke mobiele telefoonaanbieder heeft u problemen gehad met de iPhone 4S?

   De iPhone 4S heeft problemen, ik denk niet dat iemand dit kan betwisten, maar sommige hebben te maken met het besturingssysteem en niet noodzakelijkerwijs met de hardware. Naast het besturingssysteem moet er ook rekening gehouden worden met externe factoren, zoals de mobiele telefoonoperator, die vaak verantwoordelijk is voor problemen die leiden tot het onderbreken van gesprekken of de onmogelijkheid om te bellen. Bij Orange had ik geen problemen met het initiëren van oproepen, het plotseling beëindigen van oproepen of de onmogelijkheid om gebeld te worden, en ik ben niet de enige, maar aan de andere kant hebben andere mensen problemen gehad.

   Nu zeg ik niet dat de iPhone 4S niets met deze problemen te maken heeft, maar als de iPhone 4S het aan de telefoonkant niet goed doet, heb je mogelijk een probleem met de telefoonoperator en niet met de terminal zelf. Het doel van dit onderzoek is om te ontdekken hoeveel iPhone 4S-bezitters problemen hebben met het telefoniegedeelte en bij welke operators de problemen zich voordoen. Stem ALLEEN als u een iPhone 4S heeft en ALLEEN als u problemen heeft met het mobiele gedeelte van de terminal.


47 REACTIES

  1. @ Zaone nu cred ca e concludent poll-ul asta.
    Gandeste-te ca orange are cei mai multi utilizatori de 4s , apoi cosmote, apoi vodafone.

    Deci e normal ca o sa iasa fix ierarhia asta si din voturi , insa pe noi ne intereseaza procentul din totalul cumparatori de 4s de pe fiecare operator.

  2. Deja zilnic scrii posturi cu probleme . Ale naibii probleme ca pe forumurile franceze nu sunt .

    A fost nebunia cu zvonurile despre iphone5 , cate 3 posturi pe zi cu subiectul acela , acum “problemele” cu iphoneul 4s , in fiecare zi 1 sau 2 posturi ……

    Pe forumurile franceze toata lumea e fericita si multumita . Foarte bizar si interesant . Ori exista iphone-uri de categ. A si de categ. B ori ……

  3. Am votat cu “n-am probleme”. Sunt pe Orange si vroiam sa fac o mica precizare: de cand am 4s, de multe ori ma aud si eu in casca(cu si fara handsfree). E o senzatie ciudata, iar cate o data se mai aude un parait destul de slab. Zgomotul il asociez cu sunetul de interferenta pe care il scoate un difuzor cu un mobil langa.

    De fiecare data mi se deconecteaza convorbirea cand intru la metrou sau cand cobor la subsolul cladirii unde lucrez. Asta se intampla si cu 4.

    A, si inca ceva. De muulte ori, dupa ce raspund la apel trebuie sa stau cam 3 secunde ca celalalt sa ma auda, eu auzind ceea ce zice. Cu 4 nu facea asa. Acum stau si ma intreb: trebuia sa votez ca am probleme? 😀 mai intampina cineva simptomele descrise de mine?

  4. Ba isi are rostul, afli cu ce operatori are fiecare probleme. Gandeste-te ca pe langa alea vandute de operatori sunt multe altele aduse din strainatate si nu vorbim despre cateva zeci ci despre sute sau mii. Pe undeva intr-un fel sau altul se echivaleaza cat de cat. Alta metoda mai buna de a afla ce probleme are lumea nu exista.

  5. am avut foarte dar foarte multe probleme pe 3 Italia(Iphone 4s white 32 gb neverlocked) ajuns in tara am folosit Vodafone dupa 2 zile problemele au inceput la fel ca in Italia. … sunt f dezamagit de Iphone 4s!

  6. Isi au foarte bine rostul aceste stiri/mesaje/pool-uri. Nu trebuie sa ajunga la Apple sau la CEDO. Ne mai ajutam intre noi cu una cu alta, vedem ce probleme au unii altii. Pana acum n-a raspuns nimeni la postul meu, in schimb ne facem griji daca ajunge articolul la Apple………

  7. eu am probleme destul de mari cu semnalul pe Orange. In casa de exemplu, daca ma plimb in timp ce vorbesc pierd semnalul complet, cand intru la metrou la fel ! Bateria e aprox la fel ca la i4. Nu sunt nici mandru de ea dar nici dezamagit. In schimb, problemele de retea sunt enervante !

  8. @sk. Am si eu exact aceleasi probleme pe care le-ai descris si tu, adica se intrerupe convorbirea cateodata, uneori fara sa fiu intr-o parcare subterana sau in alte locuri in care ar fi normal sa se mai piatda semnalul, uneori ma aud si pe mine cand vorbesc cu altcineva si trebuie sa astept cam 3 secunde pana sa ma auda persoana cu care vorbesc.

    Eu nu cred ca aceste probleme tin de iphone deoarece aveam aceste probleme si cu vechiul telefon, un Htc HD 2, cu rom android. Operatorul de telefonie este Orange am abonament si nu prepaid, daca asta conteaza.

    Sper sa te ajute cu ceva aceste informatii sk

  9. KFF, in franta nu sunt probleme pentru ca operatorii au alta infrastructura fata de romania. in brasov cel putin, cand sunt in masina sau in diverse cladiri in care nu exista semnal pe 3g, convorbirile se intrerup in momentul in care telefonul comuta de pe 3g pe edge. cel putin asta am constatat eu.

  10. @KFF si @sk sunt singuri care posteaza ca nu au probleme deloc dar in sondaj mai mult de jumatate au intampinat problema cu semnalul la diversi operatori
    Culmea Orange are mai multe probleme

    Hai ca KFF e fanboy si il inteleg , deci ramane un singur user din 20 de posturi care povesteste ca nu a avut probleme cu celebrul deja CALL FAILED

    Interessant

  11. Oricum respect Zaone pentru sondaj. Asta atrage la blogul asta si anume ca utilizatorii simt oarecum ca isi pot aduce contributia . Ieri a fost o discutie de 100 posturi legata de problemele cu semnalul ale telefoanelor Apple , azi aveam deja sondaj . Nice one

  12. @ Castravete nici eu nu am probleme cu semnalul … In schimb ma confrunt cu iesire din aplicatii, sonoru foarte mare a difuzorului dupa folosirea Siri (nici daca e setat la maxim nu se aude asa tare), cand efectuez un apel se intampla sa imi porneasca Siri singur (nu stiu daca e normal), ios-ul se cam blocheaza…

  13. Mersi Mishu.
    N-am avut problema CALL FAILED.
    Am mai observat ca am semnalul mai slab (dar stabil) fata de cum aveam la iphone 4. Spre ex. acasa de multe ori am 4 linii din 5.

    La iphone 4 aveam asa o asa zisa problema de semnal. Oamenii ma sunau si ziceau ca n-am semnal. In realitate stateam cu 3G oprit si de cate ori primeam un mail sau navigam conexiunea de voce se intrerupea, pt ca asa e la protocolul edge. Pana sa ma prind care e faza m-am cam enervat. 🙂 si de atunci stau numai pe 3G.

  14. Probleme cu semnalul vor fi din ce in ce mai multe la toti operatorii. Felul in care s-au distribut frecventele de gsm si 3g a adus o aglomerare enorma a spectrelor.
    Dupa cum ati observat majoritatea operatorilor de mobila (si mai ales cei cu multi abonati vezi Orange si Vodafone) incep sa investeasca in AP-uri 2,4Ghz pentru a muta traficul de date de pe celule pe ap-uri.
    Daca cititi si site-uri de profil din state veti observa ca si acolo au acelasi probleme cu call-drop-urile.
    Spunea cineva ca in Franta nu sunt probleme… nu stiu cum e in toata Franta, dar in Paris atat SFR cat si Orange aveau AP-uri pentru date in tot orasul. Oriunde eram, aveam pop-up cu acces point-urile acestor 2 operatori. Utilizarea lor presupunea un tarif suplimentar de cativa euro pe luna.

  15. @castravete: hai sa vedem ce inseamna alte telefoane? Telefoane sau tot smartphone-uri?
    Eu sunt mare fan Android… am avut htc hero, htc desire, samsung galaxy, si htc legend.
    Am trecut la iphone pentru ca la android incepusem sa ma satur de lipsa update-urilor si necesitatii de a trece la un terminal nou pentru a beneficia de ultimul release android.

    Cu android-ul am tras foarte mult pe partea de telefonie… de foarte multe ori nu prioritiza vocea in fata datelor si deveneam unavailable foarte des.

    Problemele de retea raman in continuare, insa instantele in care sunt unreachable sunt mai putine.

    Ca si detalii eu vorbesc undeva la 2-4 ore pe zi la telefon si am undeva la 4-5 call drop-uri si astea datorate supraincarcarii site-urilor 3g.

  16. Eu de la Vodafone îl am si chiar am o problema atunci când vorbesc la telefon se aude cu ecou ceea ce zic eu.

    In rest vad ca merge ok, sper sa nu fie probleme.
    Un amic care lucrează la service orange îmi zice ca in
    Proporție de 40% din iPhone 4s care au fost vândute si-au găsit drumu înapoi spre service.

    Sper sa nu intalnesc probleme cu el pe viitor

  17. Si la 3GS se mai intampla se pierd semnalul, dar destul de rar si doar cand sunt in casa. Sunt curios cati dintre cei cu 4S aud acel sunet in timpul unei convorbiri. Toate 4S-urile au aceasta problema?

  18. Pai hai sa o luam in ordine
    Nokia n95 Black , Nokia N97 ,Nokia E71 , Nokia E72 ,Blackberry 9780
    Nu exista probleme pe partea de telefonie , chiar si cand sunt numai pe GSM daca fac trafic de date si intra un apel voce se suspenda datele si pot sa vorbesc linistit.
    Terminalele enumerate de tine toate au probleme cand faci trafic pe gsm/edge only si intra apel.
    Pe terminale Nokia si Blackberry nu exista asa ceva. Nu fac comparatie cu HTC-uri sau Samsung. Eu vorbesc doar de companii care au avut ceva de spus pe piata asta telecom
    Ce ti-am enumerat eu sunt varfuri de gama pentru perioadele de timp in care au fost lansate.
    Iphone 4S desi se vrea si el un varf de gama pe partea de telefonie este 0.

    PS : iarasi toate telefoanele de mai sus intra in categoria smartphone , HTC si Samsung au fost si raman o gluma .

    @ sk : pentru ca plec de la premiza ca spui adevarul si din moment ce nu ai avut probleme cu Iphone-ul si nu ai avut ever un call dropped presupun ca vorbesti foarte putin pe el , eventual mai ai un telefon pe care il folosesti.
    La mine iphone-ul este si work phone si privat.

  19. ieri am vorbit la telefon (dat si primit) aprox. 30 minute, media pe apel fiind de 2 minute. E singurul telefon ca si la tine, work si privat.
    Una peste alta sper sa nu am parte de problemele enumerate mai sus de colegi, picat semnat de x pe zi sau call failed la ordinea zilei. Tind sa cred ca este in maaare part vorba de o problema de soft.
    All the best!

  20. Nu o sa se schimbe nimic cu un nou soft. Bubele astea sunt de cand lumea la Iphone , abia acum cand au explodat vanzarile la apple mobilul a ajuns si in mana “non-fanboyilor” si am avut parte de pareri corecte .

  21. Eu chiar nu ma consider un fanboy… repet sunt fan android si chiar windows phone, mai nou, insa eu chiar nu am semnalat o amplificare a problemelor de telefonie de cand am iphone-ul. Sunt, zic eu, un heavy user si vorbesc 2-4 ore pe zi in medie, cu zile in care vorbesc si cate 5-6 ore.
    Imi pare rau sa spuna sta, dar telefoanele pe care tu le-ai enumerat mai sus chiar nu intra la categoria smartphone. Vorbim de niste terminale si os-uri conservatoare care au ales mediocritatea in functii si facilitati… de unde si “cresterea” cotei de piata pe care o au.
    Blackberry sunt bune la vorbit, email si bbm, dar hardware-ul si fiabilitatea sunt pulbere, motiv pentru care Orange asigura stoc de inlocuire fiecarui client mai mare.
    Cat despre HTC si Samsung… chiar stiu sa faca telefoane si daca le-am considera glume este foarte posibil sa trebuiasca sa consideram glume 70% din terminalele de pe piata (avand in vedere ca cei doi sunt unii din cei mai mari supplieri de componente pentru terminale mobile).

    Cand spuneam de problemele de prioritizare a traficului ma refeream strict la 3g. Nu folosesc edge, iar pe terminalele android chiar puteam selecta 3g only.

  22. Am urmarit postarile voastre si nu stiu despre ce probleme vorbiti. Am 4S cu IOS 5 de aproape o luna, nu mi-a picat niciodata semnalul sau altceva,si nici zgomote suspecte nu are.Am si iphone 4 cu IOS 5 si la ambele tine bateria 2 zile.Diferenta o face doar Siri (care oricum nu intelege decat sa sune “my wife” sau sa verifice mailul sau vremea, si alte chestiuni minore).Bafta!

  23. Si eu am aceeasi problema ca voi…

    Cand initiez un apel primesc Call Failed, apoi semnalul scade si cauta cam un minut apoi isi revine si pot suna, peste 5 minute iarasi. E deja enervant, multe persoane au zis ca au incercat sa ma sune si sa-mi trimita mesajele (care au venit intr-un final, dupa cateva ore).