Microsoft zou de mobiele terminaldivisie van Nokia kunnen overnemen

   Dit jaar sloten de bedrijven Microsoft en Nokia een samenwerking die Finnen de mogelijkheid geeft om het besturingssysteem Windows Phone 7 op hun eigen smartphones te implementeren. De huidige CEO van Nokia is een voormalig manager van Microsoft, dus het verband heeft een logische verklaring, maar er zou nog veel meer in het midden kunnen zitten. Vormbaar een verslag gepubliceerd door een Deense bank, zijn Microsoft en Nokia al enkele maanden in onderhandeling over de overname van Nokia's mobiele divisie door Microsoft voor 19 miljard dollar.

   Eerlijk gezegd zou Microsoft een hele goede deal sluiten omdat het de mogelijkheid zou hebben om zijn eigen smartphones te ontwikkelen en niet langer afhankelijk zou zijn van zoveel externe fabrikanten. Apple doet iets soortgelijks door zijn iDevices te ontwerpen voor zijn eigen hardware, maar de assemblage van de apparaten wordt door andere bedrijven gedaan. Microsoft zou echt concurrerende smartphones kunnen aanbieden die ontworpen kunnen worden om vrijwel feilloos te werken met een besturingssysteem dat door de hele wereld wordt gewaardeerd. Volgend jaar zullen we weten of de zaken tussen de twee bedrijven eindigen met een aankoop.

17 REACTIES

  1. Si ar fi totodata inceputul declinului Android!! Windows Phone 8 oricum va acapara un numar mare de clienti. Si cel mai important este faptul ca Microsoft nu a copiat, au venit cu idei si solutii proprii pentru sistemul lor de operare…

  2. concurenta,,concurenta,,concurenta,,,asa imi place,,,de cind o venit ala la nokia,,,e in cadere libera,,,penibil,,daca se cumpara nokia sunt curios cum o sa faca microsoft sa vanda mai bine produsele

  3. @proof O sa puna windows pe ele si se vor vinde singure, probabil asa vom vedea microsoft surface in actiune (pt cei care stiu despre ce vb) si asa ar aparea un adevarat concurent al apple, (android din punctul meu de vedere a fost scos din ecuatie din cauza lipsei de performanta a sistemului de operare) (faza cu lag-ul indiferent de viteza procesorului)

  4. Iphone este un device bun, dar Microsoft are un potential fantastic.Cu siguranta vor scoate produse bune si foarte bune.Va fi o lupta apriga din care vom avea de castigat noi, consumatorii.

  5. Miscarea aceasta era previzibila de jumatate de an. Tot acest lucru depinde de S.Elop, care pe de alta parte poate sa zboare de la conducere la fel de usor ca si CEO-ul HP mai ales ca relultate grozave din parteneriatul cu MS inca nu exista , vom vedea ce se intampla .

  6. ios nu va fi darmat prea usor asta e clar …decat daca va veni cineva cu vreo inovatie gen Siri.Tare as vrea sa se intample asta:)) cand vorbesc cu un prieten de iphone sa zica …” a aia care au ios si touch screen? “:)))

  7. E vechi zvonul și nu văd ce avantaje ar aduce schimbarea acționariatului la Nokia. Dacă Elop nu va mai asculta de acționari, ci de gafeur-ul Ballmer, dacă profitul minuscul din telefoane low-end cu JavaVM se va duce în Redmond în loc de Finlanda, iar plicticoasele telefoane cu WP 7 se vor chema MS Lumia în loc de Nokia Lumia, se vor vinde mai bine? Puțin probabil.

    Apoi, există riscul ca MS să fie bănuită că va favoriza, pe mai departe, propria divizie de telefoane, ceea ce îi va îndepărta pe producătorii de telefoane de la platforma WP. Așa, MS și-ar contrazice propriul concept de afacere, acela de furnizor de software, care o caracterizează încă de la înființare. Nu cred că Bill Gates și-ar da girul pentru o astfel de preluare a unui producător aflat oricum pe cale de ducă.

  8. ar fi foarte bine sa se intample asa ….si mai astept ca microsoft sa cumpere si yahoo ,macar partea de search (care oricum e deja integrata) si messengerul , m-am saturat ca asti ade la yahoo sa nu aduca nici o imbunatatire la messenger