Untethered jailbreak voor iOS 5.1 zou binnen minstens een maand of misschien nooit beschikbaar kunnen zijn volgens Pod2G

  Als je wacht op nieuws over de ongebonden jailbreak-oplossing voor iOS 5.1, dan heb ik vandaag nieuws voor je. Pod2G verklaarde op zijn Twitter-account dat hij deze week zal proberen de verschillende onderdelen van de jailbreak-oplossing die nu wordt ontwikkeld te combineren, om te zien of de definitieve software kan worden ontwikkeld tot een releaseable oplossing voor het publiek. Hij zegt dat als alles normaal gaat, de jailbreak-oplossing over een maand of misschien twee gelanceerd kan worden, maar als het niet goed gaat, kan de oplossing slechts een mooie herinnering blijven.

  Helaas lijkt Pod2G de enige te zijn die werkt aan een ongebonden jailbreak-oplossing voor iOS 5.1, omdat het ontwikkelaarsteam geen uitspraken heeft gedaan over deze software en i0n1c weigert de oplossing die het biedt vrij te geven. Het goede deel is dat er mensen werken aan de ontwikkeling van deze jailbreak-oplossing, het slechte deel is dat we niet weten of het ons zal bereiken. Als Pod2G problemen heeft met de ontwikkeling ervan, zal het ontwikkelteam het waarschijnlijk helpen om het te voltooien.

43 REACTIES

  1. Unde este entuziasmul de dinainte de valul 2 al lansarii noului iPad? Atunci erau nspemii de exploituri si jaibreakul era “iminent” si iata ca dintr-o data este foarte greu sau imposibil . Mai crede cineva ca baietii astia nu fac ce zice Apple ?

  2. M-as bucura sincer sa nu iasa niciodata acea solutie de jailbreak. Poate asa se vor mai linisti toti hotii care vor jailbreak doar pentru tweak-uri, dar in realitatea instaleaza ilegal softuri pe care nu le platesc. Daca vreti modificari, treceti pe Android. Daca nu va place iPhone asa cum e el din fabrica, nu il mai cumparati. Simplu. Asa-zisele tweak-uri nu sunt decat un pretext pentru a putea fura. E penibil sa dai pe un telefon cateva sute de euro dar sa nu vrei sa platesti aplicatii de cativa euro pe care multe le poti lua in promotii deseori cu 0,79 euro. Cand iti cumperi o masina, de exemplu, nu iti este permis sa te apuci sa modifici tot ce vrei pe la ea; cand ai o casa, asemenea. Exista pur si simplu legi care trebuiesc respectate.

  3. Bai Oamenilor :)! 1 grigore dute si cump un android si lasa in pace 2 o sa apara jailbreak, e legal 3 daca nu ar fi jailbreak nu sar mai cumpara iphon-uri ipad etc.. 4 totul e organizat de apple cum ne influenteaza … Ei vor bani noi le dam ptr terminale :)) android auzi la el ,dute tare omule 😉

  4. @Zaone: Nu ma gandeam ca sta asa mult in spam. Mea Culpa !
    @Ciprian: Iti recomand cu caldura sa mai inveti ceva gramatica a limbii romane si abia apoi sa faci postari pe site-uri.

  5. Grig ? Multi intelectuali cibernetici vad in fiecare zi te rog laso moarta, eu mi am spus parerea da? 😉 am pe cine sa ma corecteze 😉 in fine … O SA ASTEPTAM METODA DE JAILBREAK ….. Apropo nu toti vor jailbreak ptr hack apps games etc 😉 ci pentru tweak- uri

  6. Sunt constient ca marea majoritate doreste jailbreakul. Pentru multi tweak-urile sunt doar un pretext. Specific natiei din care facem parte, hotia este intotdeauna preferata fara de normalitate, legalitate si bun simt. Mai ales de catre marea majoritate, in privinta carora Voda Lapusneanu avea atata dreptate. Ma abtin de la a raspunde la provocari, pentru ca nu vad ce as putea raspunde unora pentru care si gramatica limbii romane este o necunoscuta.

  7. Mdaaa…păreri și păreri…pt mine personal…e bun jailbreak-ul. Îmi plac tare unele tweak-uri. Cât despre programe furate…eu personal am luat de pe installous doar câteva. Am luat navigonul usa și europe și iGo ro&hu, în rest majoritatea apps le-am cumpărat dee appstore pe când nu știam de jailbreak. Și acum după ce am schimbat ipad 1 și 2, le pun tot gratis de pe appstore. Imiare rău că apps de gps sunt extrem de scumpe. Eu am socotit undeva vreo €500 să cumpăr tot ce am nevoie, dar jailbreak-ul mă scapă de cheltuieli. Oricum pot trăi și fără el…dar nici nu sunt împotrivă deoarece este legal în usa. Nu știu in ro sau europe decă este tot legal…

  8. Cu privire la hoți și hoție…trebuie să vedem…dacă este legal, atunci nu e hoție. Adică și cydia vinde aplicații. Cineva muncește enorm și sunt de-acord să cumpăr. Dar personal nu cred că e hoție. Mai hoți sunt cei de la apple care opresc jailbreak-ul. De ce îl opresc? Cu ce îi deranjază? Oare nu credeți că ar vinde mult mai multe idevices-uri?

  9. In USA este legal jailbreakul. Nu este legala insa nicaieri in lume instalarea frauduloasa de aplicatii. Din punctul meu de vedere, daca ai instalat o singura aplicatie fara sa fi avut dreptul, esti un infractor. Nu iti permiti, nu instalezi, nu te apuci sa furi. Daca cineva ti-ar lua masina din curte, ca ii trebuie, dar e scumpa si nu isi permite, cum te-ai simti; sau daca ti-ar lua orice altceva, ar fi OK ?
    Cei de la Apple opresc jailbreakul pentru ca facand-ul poti instala aplicatii piratate si nu mai cumperi din Apple Store, si e mai mult decat logic sa procedeze asa.

  10. De ce apple nu îți pune măcar imovie, iphoto sau keynote gratis așa cum le pun pe mac-uri? În mac ai aproape tot instalat dar iphone-urile și ipad-urile ți le dau goale…dăi încolo…toți îți dau câte ceva adaptoare, huse…etc…aștia nu dau nimic. Totul e cu bani și e foarte scump. Da…apreciez că nu se compară cu nici un alt produs și îmi plac foarte mult…dar să nu vorbim de hoție…că nu’s românii mai hoți ca ei…

  11. Unii oameni se incapataneza si nu vor sa
    inteleaga ce reprezinta jailbreak-ul.Inainte
    de 4s pe care il am acum,am avut un 3gs
    care avea problema bine cunoscuta a
    butonului Home.Fara un tweak ca Zephyr
    mi-ar fi fost foarte greu sa mai folosesc
    telefonul.Asa ca poti avea toti banii din
    lume pt. a cumpara aplicatii din AppStore,
    nu te vor ajuta cu nimic.

  12. @Liviu74
    1. Apple nu inlesnesc măsurile de securitate ale platformei iOS ca sa putem noi face JB mai ușor. Think about it: aceleași metode folosite de JB pot fi folosite si in scopuri mai puțin ortodoxe (i.e. Virusi, Spuware etc). Ar fi o mișcare proasta sa susțină așa ceva. Ar distruge întreaga platforma si credibilitatea ei.

    2. iLife (iMovie, iPhoto, iWeb si iDVD) vin gratuite cu orice Mac. Cât costa un Mac? 1200 EU+ . Sa nu uitam ca mac-urile vin cu iLife ’11 momentan, deci dacă ar fi lansat iLife ’12 tot ar trebui sa dau banii pe el.

    3. iWork (Pages, Numbers si Keynote) NU au fost niciodata gratuite sau distribuite cu vre-un Mac vs iLife. Cel puțin nu recent.

    Adevarul este undeva la mijloc in discuția asta de JB pentru tweakuri vs JB pt crackuit vs NO-JB, dar haideti totuși sa nu o dam in penibil si exagerari in niciunul din scenarii pt ca in era PC nici unul din noi nu e… “mai catolic decât Papa”

  13. Vorbiti mult si fara rost. Daca imi permit un iphone de 500 E nu inseamna ca trebuie sa dau cateva sute de euro si pe aplicatii. Si aici nu vorbesc de cele de 0.79, ci de Navigon, iGO, etc. Daca domnul Grigore este vreun mare patron sau lucreaza nu stiu pe unde prin guvern, cu un salariu de cateva mii de euro, il cred ca isi sustine astfel afirmatiile. Nu uitati ca traim in Romania si la un salariu de 300 E (in cazuri relativ bune) nu ne permitem anumite lucruri, care se pot “face rost” si altfel. Pe langa asta, domnule Grigore, alegerea de a face jail si de a instala 3482890 de aplicatii fraudulos este in totalitate pe riscul meu. De curiozitate intreb… pe calculatorul personal aveti toate aplicatiile instalate cu licenta? Asta include si MS Office 🙂
    Have a good day ! 😀

  14. @Hitman
    Imi mentin parerea. Fiecare ar trebui sa se intinda atat cat ii permite plapuma. Faptul ca nu ai bani suficienti pentru a putea achizitiona ceva (orice, inclusiv software) nu iti permite sa furi acel lucru. Apropo de iGo si Navigon, le am pe ambele cumparate in mod legal, de pe AppleStore. Calculatoarele personale au pe ele Ubuntu (il folosesc de cativa ani), respectiv OS X, cu Libre Office suita office. Jocurile pe care le mai bag pe Xbox din cand in cand sunt toate originale. Nu o spun decat pentru a pune in evidenta faptul ca se poate si asa. Daca rata pirateriei ar scadea de la 75% cat este ea acum la macar 25%, probabil ca softurile ar fi cu 50% mai ieftine. Muzica si filme mai iau si eu de pe Internet, dar lucrurile sunt usor diferite aici, pentru ca veniturile pentru artisti vin si altfel, nu numai din vanzare directa.

  15. Deja dacă iei muzică și filme de pe net…sunt furate…așa că furi și tu dar mai puțin ca alții. Oricum tot furt se numește…și dacă vorbim de moralitate…mă abțin să zic mai departe.

    Părerea mea este că dacă eu am cumpărat ceva bun și tu nu îți permiți să iei ca mine, pot să te ajut să îți dau și ție că niciunde nu scrie să îl folosesc pe un singur device. Și dacă am mai multe calculatoare, îl instalez pe toate fără probleme. Și nu consider asta un furt. Dacă cineva a luat un CD original și vrea să îl pună pe un site de torrente ca să-l pot lua și eu, nu văd nici o problemă în asta și nici furt. Nimeni nu l-a obligat să îl pună acolo, dar dacă l-a cumpărat și l-a pus, e treaba lui și mai repet odată…nu consider nici fraudă nici furt

  16. Io iau tot ce pot gratis! Pana si tweak-urile care le platesti in cydia le iau pe gratis de la binefacatorii de hackeri! Care ii problema, fiecare este liber sa faca ce vrea! Io sunt student si nu ma apuc sa dau 70 de euro pe o aplicatie de navigatie, mai ales cand stiu ca ii moca! Si balariile astea cum ca ai nu stiu cate sute de euro sa dau pe idevice si ca se intelege implicit ar trebui sa ai bani si de aplicatii! Prieteni , iphone-uri 4 se gasesc de la 1000 ron in sus second! Este destul de accesibil! Hai nu va mai certati si bucurati-va de jucarii cum stiti! Numa’ bine, rau la nime’ !

  17. Majoritatea tweak-urilor din Cydia sunt de ajutor ptr Apple , daca observati multe dintre ele se regasesc in iOS acum . Cydia este testerul neoficial al Apple iar cei ce lucreaza la el respectiv metodele de jailbreak beta testerii neoficiali Apple. Bagati asta la cap si nu va mai tociti nervii cand o sa apara sau nu jailbreak . CAND O SA VREA APPLE. Cat despre furaciunea de aplicatii asta este si o sa fie intotdeauna. Daca nu exista rebeli care sa hakereasca sa sparga aplicatii si sa le imbunatateasca nu vor mai exista produse revolutionare ptr ca toate acestea pornesc de la ideile acestor “nebuni sclipitori”. Cat despre dl Gerry el traieste intr-o lume utopica pe care nici el sincer nu cred ca o crede cu adevarat. Va las ca reflectie un citat din Steve Jobs : “Why join the navy if you can be a pirate ?”

  18. @Sebastiaan
    Este clar ca fenomenul pirateriei este controlat de marile corporatii. Daca s-ar vrea, acesta ar fi mult redus; liminat probabil ca nu ar fi posibil. Nu traiesc intr-o lume utopica, spun doar ca ar trebui platit ceea ce trebuie platit, macar partial, daca este posibil. Sau macar fenomenul sa se faca cu o anumita masura. Nu este normal ca la noi pirateria sa fie de minim 75% si in tarile civilizate de maxim 25%. Exista o legatura intre toate. Si ne mai miram ca suntem ca tara si ca popor asa cum suntem. Daca va educati copiii in acest spirit (stiu ca mare parte dintre “postaci” nu au inca asa ceva), tara asta are un viitor “luminos”. Scuze pentru hotie vor exista mereu, mai ales ca pentru cei mai multi dintre romani, hotia, “smechereala”, sunt trasaturi definitorii ale caracterului fiecaruia. Referitor la acel citat din Steve Jobs, nu este relevant in cazul de fata si in nici un caz nu incurajeaza hotia.

  19. Gerry , citatul nu este despre hotie in sine ,ci despre curajul de a fi rebel , de a rupe barierele , de a inventa, de a fi revolutionar , asta nu se poate face daca mergem cu gloata si facem tot ce ni se spune ptr ca : “asa este correct “, trebuie sa mai si “furam” sa riscam un pic. Cine hotaraste ce este correct si ce nu pana la urma?….Cat despre romani nu uita ca am dat lumii cele mai multe genii in aproape toate domeniile , acum daca tarile “civilizate'” nu prea vor sa recunoasca asta si ii pun unui Ionescu numele de Ionesco si zic ca e de al lor este o alta discutie.

  20. Stiam ca despre asta este citatul respectiv, de aceea am spus ca nu este relevant in cazul de fata. A fi revolutionar si a incalca barierele in seamna sa fii ALTFEL, sa faci ceva ALTFEL, nu neaparat sa furi. In ceea ce priveste “geniile” date lumii, nu sunt decat exceptii care confirma regula. In mare parte, poporul roman este hot, mincinos, vrea sa faca profit repede si din nimic. Sa mai continui ? Suntem practic o combinatie intre daci si curvele si puscariasii adusi din Imperiul Roman. Si asta a ramas genetic. Cu cate alte natii ai avut ocazia sa ai contact pentru a vedea cum sunt altii si cum ar trebui si am putea sa fim si noi de fapt ? Vorbesti cam in necunostinta de cauza.

  21. Interesant schimb de păreri! Mai interesant decât părerile in sine mi se pare faptul ca sunt formulate cu implicare. Intre cele doua extreme, ceva de genul: “totul e permis”, pe de o parte, si “orice abatere trebuie pedepsite cu asprime”, pe de alta parte, as reciti postarile lui Sebastian care îmi pare ca exprima bine “calea de mijloc” sau moderatia, ce ne scoate de multe ori din incurcatura.
    Si, totuși, discuția a fost generata de postarea initiala a lui Gerry Grigore, “utopicul”, despre care s-ar putea spune ca e”căzut din luna”, ca “habar nu are pe ce lume trăim”, etc. El prezintă niște repere, mai degrabă morale, pe care eu zic ca nu trebuie sa la uitam niciodată, mai ales când, nevoiți(?) fiind de viața, ne abatem mai mult sau mai putin de la ele. Cu siguranță reperele de înscris in mintea copiilor noștri trebuie sa se plasează mai degrabă către extrema “utopică”. Ar fi destul de grav pentru “viitorul natiei” sa se plaseze către cealaltă extrema.
    De altfel, as putea spune ca tocmai existența acestor repere in noi, care ne “rod”, este ce a generat si mentine discuția. Chiar si postarile ce tind sa expedieze problema, de genul: “hai frate, mă lași cu chestiile astea” exprima, zic eu, dorința de corectitudine si preocupare pentru probleme de constiinta (evident!).
    Imi cer scuze pentru ca cei care nu au citit toate postarile e posibil sa nu înțeleagă ușor mesajul meu! Mi-am dat seama acum de asta si nu mai am energia sa-l refac.

  22. NU NU ESTE NICIO EXCEPTIE suntem poporul care a dat cele mai multe genii de cand exista omenirea . ..documenteaza-te daca nu crezi:).Este clar ca suntem un popor inzestrat . Acum daca te iei dupa “parerile de la televizor ” si filmuletele de pe youtube cu romani , hoti , manelisti si smenari nu inseamna ca asta este Romania. Este clar ca trebuie sa parem o tara in dificultate si trebuie sa fim ajutati …Ghici cine se ofera sa ne ajuteee…
    Ghici care este pretuuul…Nu sunt un patriot si sunt de acord ca sunt si multe uscaciuni la noi dar nu sunt mai multe decat in alta parte (lucrez in turism 🙂 , am vazut oameni de toate felurile si toate nationalitatile si crede-ma sunt doar la prima vedere mai evoluati , in realitate sunt niste prefacuti…

  23. Chiar crezi ce spui ?! Esti pur si simplu comic cu afirmatiile tale. Uite unde era poporul ales ! Daca tie vesticii ti se par doar prefacuti … ei bine, asta nu o pot lua decat ca pe o dovada crasa de superficialitate din partea ta sau poate a fost o ironie pe care, dupa o zi de munca, nu am fost capabil sa o inteleg. Tare sunt curios ce fel de oameni ai cunoscut tu de ai ajuns sa aberezi asa. Adevarul e ca seriozitatea britanica, disciplina germana, precizia japoneza etc. palesc in fata “corectitudinii” de care marea majoritate a romanilor da dovada.

  24. @gerry Tu chiar nu ai inteles nimic…absolut nimic , chiar nu mai am timp , rabdare si nervi sa mai vb cu unul ca tine . Poate o sa te trezesti odata din stereotipurile tale si o sa privesti lumea cu ochii tai nu cu ai altora . Bafta.
    PS Asta este ultimul meu post la acest topic , deja am deviat prea mult de la subiectul principal

  25. Tu nu ai inteles nimic sau efectiv te faci ca nu intelegi. Te asigur ca privesc lumea prin ochii mei si nu ai altora. Si te asigur ca ti-ai dori sa ai macar o parte din realizarile (si nu ma refer numai la cele materiale) “unuia ca mine”, cum binevoiesti sa ma denumesti. Cat despre tine, e normal sa te retragi cand iti dai seama ca pici in ridicol. Nu voi mai posta nici eu zilele urmatoare, doar pentru simplul fapt ca incep lunga calatorie catre casa si accesul la Internet va fi foarte limitat. Bafta si tie.

  26. @ Gerry Grigore , jailbreak-ul nu isi are locul in context cu cuvantul “fraudulos” pentru ca este legal 🙂 S-a facut o petitie in Statele Unite acum ceva timp si s-au strans suficiente semnaturi pentru a deveni legal . O zi buna

  27. @Gerry Grigore
    Numai bate campii amice si nu o mai da in “marele bogatas”
    faptul de a face jaibreak nu inseamna sa instalezi aplicatii crackuite…
    eu unul am facut-o ptr Tweak uri…
    Numai bateti campii aiurea