iPhone 2G en vele andere Apple-producten worden vanaf 11 juni niet meer gerepareerd in Apple Stores en partnerwinkels

  iPhone 2G is de populaire naam van het eerste iPhone-model, een terminal die in 2007 door het bedrijf Apple op de markt werd gebracht. Zes jaar later besloten de mensen van Apple dat de terminal verouderd is en buiten gebruik moet worden gesteld, dus heb ze besteld winkels weigeren het apparaat te repareren, met als reden het ontbreken van componenten. In de VS zullen de terminals alleen in bepaalde staten worden gerepareerd, omdat de wet het bedrijf daartoe verplicht, maar in de rest van de wereld zal de terminal niet meer worden geïnspecteerd door een Apple-medewerker. Dezelfde regel is van toepassing in het geval van geautoriseerde diensten, zij hebben wederverkopers.

  Naast dat iPhone-model vermeldt Apple een extreem groot aantal Macs, uitgebracht tot 2007, die ofwel niet gerepareerd kunnen worden, ofwel alleen op bepaalde locaties in de VS kunnen worden gerepareerd. De meeste van deze modellen zijn minstens zes jaar op de markt verkrijgbaar en het was normaal dat Apple besloot te weigeren ze te repareren, zelfs als de garantie is verlopen. Als u dus problemen ondervindt met een van de hierboven genoemde modellen, zult u weet dat er een mogelijkheid bestaat dat ze je niet kunnen repareren

12 REACTIES

  1. Nu il repara pentru ca exista posibilitatea sa nu mai gaseasca componente. Cand faci un echipament si cumperi chip-uri, ecrane si alte componente te interesezi mai intai cat timp vor fi produse, pentru ca nimeni nu produce la infinit acelasi chip, de exemplu. Poate dupa ce il scoate din uz va produce un altul, un altul care face acelasi lucru dar care poate avea o diferenta de pini, o alta dimensiune, alta alimentare…
    In conditiile astea cumperi stocuri pentru cat produci si service pentru un numar de ani, de obicei cam in jur 5 ani cumpara firmele. Daca stocul scade si exista zone in care e obligatoriu sa faca service la echipamente vechi, se redistribuie stocul de componente de service acolo ca sa nu-si ia amenzi/procese si pentru restul opresc service-ul.
    E perfect normal.
    Produs in 2007 si pana in 2013 e posibil si normal sa se fi terminat stocul de componente.

  2. LA iPhone 2G hai ca as fi de acord, telefonul e vechi, nu mai e rentabil sa faci piese pentru un nr restrans de telefoane, si nici nu ar fi rentabil sa bagi intr-un telefon vechi, dar Mac-uri nu-s de acord, un PC ar trebui sa functioneze mult si bine, nu-ti iei un PC si-l folosesti 1 an 2 ani ca si cum se face acum cu un telefon

  3. Foarte logic. In primul rand este vorba despre produse tehnologice care sufera deprecieri rapide. Chiar si nefolosit deloc un produs de acum 6 ani nu prea mai e in stare sa ruleze aplicatii noi. Si atunci decat sa ceara cine stie ce suma pentru r eparatii mai bine iti sugereaza sa il arunci si sa cumperi unul nou. E clar ca in romania oamenii daca si au cumparat un laptop apple spera sa ii tina o viata. Insa surpriza si produsele apple se strica si cand se strica e cam greu cu reparatiile. Oricum asta nu ma va face sa renunt la apple.

  4. @george- sunt de acord cu tine partial. Totusi cred ca problema ar fi alta. O sa dau un exemplu tampit probabil dar e primul care mi a venit. Lumea isi cumpara masini de spalat. Evident ca dupa 6 ani incep sa cada. Se strica nush o rezistenta sa zicem vine “inspectoru” cere 2 mil o repara. Ideea ar fi c si celelalte componente sunt uzate si or sa pice in scurt timp. O sa observi ca in urmatorii 2 ani lumea plateste mult mai mult pe reparatii decat pe cumpararea unui produs nou. In afara de bani aruncati aiurea mai este si timpul efectiv cat stai dupa unul , altul sa vina, plus plus plus. Asa si la telefoane schimbi nush ce circuit se duce bateria, schimbi bateria se duce nush ce. Plus ca nu beneficieZi de noutati pt ca nu mai poate hardware ul. Eu sunt de acord cu solutia gasita de apple care e in favoarea utilizatorilor desi ei nu isi dau seama de asta.

  5. mai este si un fel de “buy back”
    unii producatori iti platesc o suma pt vechiul produs pt reciclare si iti dau un produs nou
    bineinteles platind o suma
    daca ar face si apple asa ceva ar fi o chestie buna

  6. Ce prostie. Inainte, electronicele erau facute sa tina ani buni. Eu am calculator din 2003 si inca il pot folosi la orice. Ar putea la fel de bine sa bage baterii in ele care sa tina fix 2 ani si apoi sa nu se mai poata schimba. Daca tot iti cer o caruta de bani, sa-ti si ofere servicii de calitate si de lunga durata, nu sa te forteze sa schimbi cand vor ei.

  7. @Justme poate ca e in vavoarea utilizatorilor aceasta politica,dar nu e in vavoarea bugetului unora dintre ei.
    @Gigi ai perfecta dreptate. Pana si eu am un pc din 2004 care il am si acuma (si nu prea am atat de mult de ales). Un telefonul l-am schimbat in MAXIM 2 ani de folosinta.
    Ar fi super daca si telefoanelor le-ar putea fi schimbate hardware-ul ca la pc,ca sa nu fim nevoiti sa luam un telefon nou de fiecare data.