Apple en zijn kwaadaardige plannen met betrekking tot het Touch ID-systeem

  Ruim een ​​jaar nu Apple neemt een Israëlisch bedrijf over genaamd AuthenTec, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van beveiligingsoplossingen voor mobiele terminals. In 2013 zien we de vruchten van de honderden miljoenen dollars die we uitgeven Apple, iPhone 5S na het implementeren van een vingerafdruklezer gecontroleerd door een systeem Raak ID. GEBRUIK MAKEND VAN Raak ID en de vingerafdruk van elke vinger, de eigenaren van terminals iPhone 5S ze kunnen de terminals ontgrendelen en aankopen doen iTunes Store, alles op een veilige manier, zonder al te veel gedoe.

  Na de presentatie van dit systeem zag ik op internet talloze klachten over de doorgelezen vingerafdrukken Raak ID, waarvan de meesten vrezen dat Apple een database gaat genereren met de vingerafdrukken van tientallen miljoenen mensen en daarmee de wereld gaat veroveren. Meer dan dat, Apple, NSA, FBI, CIA, Binnenlandse Veiligheid en andere Amerikaanse federale agentschappen met acroniemen van drie letters zullen luidkeels juichen en ronddansen iPhone 5S het lezen, met de kracht van de geest, van alle gegevens die zijn opgeslagen op de servers van Apple, zodat later..., wat?

  Zelfs als al deze federale instanties jouw vingerafdrukken zouden hebben, wat zouden ze er dan mee kunnen doen? Ze zouden geheime agenten naar Roemenië sturen om te doen, wat precies? Het stoort u niet dat alle bedrijven uw locaties in de gaten houden en ze weten altijd waar u bent, tenminste als u uw locatie niet vrijwillig deelt, maar het stoort u wel dat er een kleine kans bestaat dat uw vingerafdrukken eindigen op Ik weet niet welke server. Apple heeft heel duidelijk gezegd dat de door Touch ID gelezen vingerafdrukken nergens heen worden gestuurd, de authenticaties zijn gebaseerd op tokens, dus in principe heb je niets om bang voor te zijn. Bovendien heeft Apple een bekende houding ten opzichte van de verzoeken van deze instanties, waarbij ze weigeren gegevens te verstrekken zonder officiële mandaten, in tegenstelling tot andere bedrijven die gegevens verstrekken zonder enig spoor van spijt.

  Al deze hysterie die door Touch ID wordt gegenereerd, is simpelweg zinloos en je zult er heel snel overheen moeten komen. Als je vraagt ​​waarom, is het antwoord simpel: Touch ID is nog maar het begin. Twee jaar geleden lanceerde Apple Siri en de fabrikanten van Android-terminals probeerden concurrenten te produceren. In 2 implementeert Apple Touch ID, en volgend jaar zullen Android-smartphones vingerafdruklezers en soortgelijke systemen hebben. Zie je, het gebruik van vingerafdrukken om de veiligheid van mobiele terminals te verbeteren is iets van de toekomst, binnenkort zullen ze ook gebruikt worden voor mobiele betalingen, dus het zou goed zijn om eraan te wennen.

38 REACTIES

  1. pai in america, se intampla tot felul de crime si cu oameni care nu au inca un cazier, nu sunt in baza de date a agentiilor, si asa eu cred ca ii ajuta mult, la fel si cu interpolul,

    se comite crima, se iau amprente, le trece prin baza de date, le gaseste chiar daca are sau nu cazier, daca are amprenta vede si telefonul care are acea aprenta setata, daca vede telefonul, vede locatia prin gps … si iti sparge politia casa inainte sa pui telefonul la incarcat 🙂

  2. Prostii.
    Nici 5 la suta din infractiunile comise nu sunt rezolvate cu ajutorul amprentelor. Trebuiesc intrunite conditii aproape ideale ca o urma papilara depusa pe o suprafata ideala sa duca la identificarea autorului.
    Nu va mai uitati atat la filme politiste de 2 lei ca nu au nici o legatura cu realitatea.

  3. Te inseli amice. Esti profund subiectiv. Cum adica ce ar putea face cu amprenta? Habar n-ai cate se pot face. Daca am amprenta ta si o pun pe pistolul unei crime atunci tu intri la parnaie. Cine ar face asta? Guvernul. De ce? Pentru ca guvernul are multe interese pe care vrea sa le atingă cu orice preț. Daca stai in calea lor, adio,,,

  4. si pda-ul HP era dotat cu scaner de amprente prin 2006 si…..!?!? htc-ul cun un model de pda avea recunoastere cu amprente hp nx-urile majoritatea au autentificare cu amprente! suntem ca o turma de oi doar una mere inainte si dupaia celalalte!

  5. Ce am inteles eu din articol: “dormiti, ca XYZ vegheaza”.
    Problema generala a securitatii datelor personale nu este ca acestea pot intra in posesia unor autoritati bine intentionate. Ci a unor autoritati rau intentionate. Si de aici pana la abuzuri grave nu e decat un pas.
    Si o parere personala: utilizarea amprentelor pentru securizarea terminalelor nu are nici un viitor. Nu cred ca veti vedea prea curand flagship-uri Android cu amprentare. Punem pariu? Pe o bomboana … dementa.

  6. ma uni din voi sunt ca bunica mea ” vai cand mergi 3 minute pana jos la magazin sa inchizi cu cheia usa ca poate intra hotul in casa si fura tot ” :))
    io chiar i-mindoresc sa bage amprenta mea in baza lor de date … ce mare lucru … “sa i-mi puna amprenta pe vreun pistol ” daca chiar vrea cineva imi ia de altundeva amprenta mare lucru … ma voi credeti in toate prostiile ca bunica dupa ce se uita la stirile de la ora 5 …

  7. zaone, sunt total deacord cu tine. este singurul lucru care m-a impresionat la iphone 5s. touch id-ul este viitorul, acum pe telefoane, maine pe masini, apoi va fi peste tot … usi, electrocasnice, bancomate, cardurile vor deveni inutile.
    de exemplu folosesc foarte mult mesajele, whatsup si imessage, este chiar enervant ca dupa fiecare mesaj primit sa dai unlock

  8. Nici nu aveti habar cata nevoie au americanii. Amprentele voastre
    Eu tocmai mi-am facut pasaport biometric si nu stiu unde ii amprenta.
    Apropo am facut amprenta de la aratatorun maini stangi si dupa doua zile l-am scapat la un polizor si era sa il pierd am avut nevoie de 6 copci ca sa- l epare cat de cat. Si pot dormi noaptea stiind ca ampnta mea este la ei. Pt ca sunt un om cinstit si nu ma uit la pa multe filme cu bruce willice!

  9. @pyt Da domnu’ meu si stii de ce ? Pentru ca asa a aparut 11 septembrie. Ce lagatura are iti spun eu : pentru cei “puternici ” suntem niste virgule si statistica . Ai idee la cate grade se topeste o pala de motor de avion … ca sa ma exprim asa ? Nu . Pai doar chior sa fii sa nu vezi chestia cu pentagonul (avionul)si apoi legea “terorismului” sa intram in casele voastre cand vrem “sa va aparam” cand stim ,cred, cu totii care era relatia Bin Laden – George Bush :))))) Daca aia de peste ocean pun “botu” ok …aici totusi sper ca ramane Europa

  10. Citez: “Toata aceasta isterie generata din cauza Touch ID-ului este pur si simplu fara rost si va trebui sa treceti foarte repede peste ea.”
    De ce ar trebui sa trecem peste ea? Chiar “foarte repede”? Si e chiar “fara rost”? Istoria e plina de oameni care au zis “foarte clar ” ca nu vor face ceva, dar a doua zi…
    Citez din nou: “Bravo”

  11. De exemplu.. Daca mi-am scapat pe asfalt 5s-ul
    Si nu mai merge touch-id-ul… Cum mai platesti aplicatii in itunes, dar cum il repari și cred ca acest senzor costa mai mult ca sigur decat un display 🙁

  12. Nu ar trebui sa uitam un lucru si anume ca toate marile abuzuri au fost făcute de catre Americani in numele sigurantei si a securitatii si o mai buna ocazie ca aceasta de a se amprenta toți benevol nici ca a existat pentru ei pina acum.
    Problema nu este ca daca ești cinstit de ce sa-ți pui întrebări ce vor face cu amprenta ta ci cât de cinstiti sunt cei care le stocheaza si cu ce scop ar faceo?
    Nu uitati un lucru ca cine va deține o baza de date cu toate aceste date biometrice teoretic poate deține controlul asupra tuturor deci miza e mult , mult mai mare decât ne putem inchipui
    Nu trebui sa consideram pe cineva paranoic daca pune astfel de întrebări deoarece tehnologia pare revoluționara dar nu tot ce a fost revoluționar a facut numai bine

  13. Atata vreme cat nu ai ce ascunde, ma refer la ilegalitati de tot felul, ce problema este cu cititorul de amprente ?

    Oricum avand telefonul mobil cu tine permanent cei interesati (organizatii guvernamentale, etc)pot sti aproape orice despre tine, daca ajungi sa prezinti interes.

    Orice furnizor de servicii publice (evident si furnizorii de telefonie) este obligat sa prezinte autoritatilor orice informatie este ceruta in scopul investigarii.
    Chestia ca Apple refuza sa ofere informatii este goanga de ochii lumii, stati linistiti ca nu-i asa.

    Asa, si ce-i cu asta, pana la urma urmei ?

  14. Citez dintr-un articol:
    “Sistemul Touch ID nu păstrează însă o imagine raster reală a amprentei, ci doar o semnătură binară generată de algoritmi software, iar aceasta este stocată într-o zonă specială criptată a procesorului Apple A7.
    Chiar dacă un terminal este pierdut iar cineva reuşeşte să treacă de protecţia Apple, potenţialul furt de identitate nu este posibil deoarece intrusul nu va obţine o informaţie din care va putea recrea amprenta degetului utilizatorului.”

  15. Simptomul “drobul de sare” a devenit viral si probabil vor mai apare argumente de ce sa nu folosim cititorul de amprenta. Fratilor, daca aveti ceva de ascuns, nu sunteti obligati sa folositi sistemul, deblocarea pe baza PIN-ului ramane o optiune valabila.
    Iar pentru cei care se simt in pericol, le spun un banc:
    Intrebare la Radio Erevan:
    Este adevarat ca Ceausescu a fost ilegalist?
    Raspunsul Radio Erevan:
    Este partial adevarat. De fapt, Ceausescu a fost semiilegalist … adica el se ascundea, dar nu-l cauta nimeni.

  16. Amprenta nu e pentru infractori (talhari, hoti, criminali, etc) decat daca sunt prinsi, cel mai adesea insemnarile se fac la animalele care-ti pot aduce oarecari beneficii (carne, lapte, oua, eventual taxe, impozite, etc) si pentru a nu-ti scapa de sub control (deh! doar e animal, e imprevizibil)… Dar probabil ca n-au nimic de ascuns daca s-au lasat marcate.

  17. Sa vina sa ne povestească un posesor de terminal Android cum e cu deblocarea pe baza de face recognition. Asta ce înseamnă ca Goagle are pozele la toți cei care au cumpărat Nexus?Probabil devenim paranoici la chestia asta. Da intr-adevăr poti considera ca amprenta ta o sa ajungă la toate agențiile din 3 acronime dar pana la urma cati dintre voi nu ca dați check-in pe Facebook, sau nu aveți location services activate, sau nu ați dat access la anumite aplicații sa va acceseze contacte, microfon,poze, etc. Vrem nu vrem big brother funcționează indiferent

    In UK exista un card de călătorie (Card Activ la noi) unde îți poti verifica pe unde ai fost, întreg traseul. Monitorizare la maxim.

    A fost si un articol aici legat de niște Coșuri de gunoi care daca erai conectat la wi fi îți prezenta o reclama personalizata. What do u say about?

  18. @danyristea :))))))))))))))))))))))))))))))))))) Welcome !!! Ai auzit si tu ce probleme sunt cu hackuirea camerelor de la TV (Samsung) Crezi ca nu pot activa cititorul fara vointa ta ?…Sa fim seriosi :). Si ce sa faca daca esti “curat” si nu ai nimic de ascuns…, cum am auzit pe aici . Pai ce poate sa faca … eu stau la o berica cu prietenii si vin “mascatii” ca am spart o banca ca s-au gasit amprentele mele , are boala unu’ pe mine si… sunt atat de multi retarzi in lume nu aveti idee 🙂 . Tot pe aici pai cum se pot pune amprentele :))))) Pai nu aveti google? sau nu stiti sa-l folositi:)))))

  19. Singurul beneficiu al TouchId-ului care ar putea fi implementat ar fi pentru a stopa (micsora numarul) furturile. Ar putea crea un hash intre uuid si amprenta…astfel ca in cazul unui furt sa nu poti sau sa te chinui sa-l deblochezi. Daca vrei sa-l vinzi ai putea sa deautorizezi amprenta si apoi sa-l vinzi…Altfel, momentan, nu gasesc o utilitate imediata.

  20. Tari comment’uri fraților. “Care e problema?” “Ce dacă mi bagă amprenta pe nușh unde”… Pistoale….crime….înscenări… problema nu e fraților CIA, Guvernu’ sau altele… Problema e că dacă amprentele alea ajung într o bază de date (sau token-urile, cum le spuneți voi)…. Voi chiar aveți timp să credeți că nu se stochează amprentele, într un format Hi-res? Chiar dacă nu, vă spun așa o “povestioară”, ipotetică… Instalezi ceva gen HomeBank, și ăia de la bancă se gândesc să folosească API-ul de Finger ID Al apple, pt autentificare…:) Oare ce se ntâmplă n cazul în care serverele apple îs compromise?:) Unii dintre voi pot spune că nu dețin key-urile decât hash-uite, dar e îndeajuns să știi punctele folosite pt Match, și…. mai departe, dați vă seama, și spune ți mi, mai invitați pe careva să vă bage amprentele în vre o bază de date?:)