Verlies ik de garantie van een iPhone, iPad of iPod Touch als ik jailbreak?

  Een van de belangrijkste vragen die te vinden zijn in de reacties die na de lancering op deze blog zijn gepubliceerd evasi0n7 jailbreak het heeft te maken met de garantie van iDevices en de mogelijke annulering ervan bij het maken van een jailbreak. Zoals u al jaren heel goed weet, is het bedrijf Apple heeft een vastberaden beleid om garantie te weigeren voor gejailbreakte terminals, dus als je er voor kiest iPhone gejailbreakt naar een Apple Store de kans is groot dat de garantie wordt geweigerd. In dezelfde geest weigeren sommige winkels in Roemenië garantie te bieden voor gejailbreakte iDevices, maar dit is niet voor alle retailers een regel.

  Kortom, een iDevice dat zonder garantie wordt aangeboden jailbreak het zal hierdoor niet worden geweigerd, dus het uitvoeren van een herstel voordat u de terminal onder garantie neemt, zal deze weigering wegnemen. Op dezelfde manier wordt een iDevice die niet kan worden ingeschakeld, geen garantie geweigerd vanwege een jailbreak, dus vanuit dit oogpunt hoeft u zich geen zorgen te maken. In principe vervalt de garantie voor iDevices als je een jailbreak hebt, maar dit alleen als de persoon die de terminal controleert dit ontdekt. ​​Door een terminal te herstellen voordat je deze onder garantie neemt, wordt deze weigering opgeheven.

26 REACTIES

  1. Eu am dus un iPhone5 la Genius Bar si l-au schimbat imediat si Cydia era pe prima pagina din SB . Mi-au dat unul nou , tot ce mi-au cerut a fost sa fac backup in icloud la cel vechi , iar pe cel nou am importat backupul respectiv . Si aveam pe prima pagina 12 aplicatii gen Cydia sau App Store chinezesti etc .

  2. Poti sa faci restore sa faci ce vrei cei de la apple stiu daca tu ai pe tel cydia sau ai avut.. Apple iti schimba tel nu e problema cu jalibreakul pe el , acum depinde sa nu gasesti un papa lapte sa zica ca nu.
    Dar nu ai problema cu jalibreakul si apple va sti intodeauna ce applicati ai pe tel sau ai avut..

  3. Apple stie ca ai cydia de exemplu prin diagnoza si utilizare,dar dupa cum spun ei nu iti pot identifica iPhone-ul prin acest serviciu.
    Apropo a testat cineva winterboard pe ios 7?Banuiesc ca nu merge.imi poate spune cineva? :))

  4. Zaone, te rog sa imi raspunzi la o intrebare, deoarece nu am gasit ceva prea clar in legatura cu asta: In prezent produsele Apple achizitionate din SUA beneficiaza de garantie in Romania?

  5. @CristianN iti zic eu cat se poate de clar si de adevarat.Mie mi-au spus baietii de la Noumax ca garantia oferita de Apple e internationala, dar valabila pe continente.Un iDevice achizitionat din Asia sau SUA nu va dispune de garantie in Europa, ci doar pe continentul respectiv.

  6. Ik weet dat ik hier niet had moeten posten. Met welke app kan ik video kijken op tv, ik bedoel films, het maakt niet uit of de app €. Ik heb flipps geprobeerd en nog een paar, maar ze spelen alleen wat er in de filmrol staat, en behalve youtube x vimeo

  7. Nu au cum sa iti ofere un terminal nou schimbat pe garantie daca tu ti-ai luat fin SUA tel, pt ca , in primul rând, ala din SUA nu are 4g pe aceleași frecvente ca in Europa. Simplu. Tu daca ti-ai putea schimba masina pe garantie, daca o ai pe benzina, crezi ca ti-ar da una diessel?

  8. Am avut eu o problema cu un iPad 2 si aveam jailbreak iar inainte de al trimite la garantie i-am dat un restore, si nici nu sa observat.. Adica mi lau facut si mi lau trimis inapoi. Aveam garantie normala de la e*ag

  9. @cristianN & Vlad Cristi: am cumparat um mbpro de pe amazon; a ajuns in romania pe filiera hawaii-afganistan-romania; am cumparat un adaptor de la thunderbolt la hdmi din iStyle Natiunile Unite ce nu a functionat si am fost cu adaptorul si cu macul la service; au verificat tot ce se putea verifica, au specificat ca beneficiez de garantie internationala timp de un an, desi nu am avut niciun document de achizitie sau certificat de garantie, am renuntat la ele ptr a nu mai plati TVA
    asadar raspunsul la intrebare este ca vei beneficia de garantia internationala timp de un an, chiar daca legislatia romana in vigoare prevede doi ani; cumperi mai ieftin dar iti asumi si tu ceva 🙂

  10. Nu vreau sa ma contrazic cu nimeni dar vorbesc din proprie experienta… iPhone 5 achizitionat din SUA l-am schimbat in garantie in Anglia! Intr-adevar a durat o saptamana, nu pe loc ca in cazul modelelor achizitionate din Europa!

  11. Sunt angajat Apple Care si prin diagnoza nu putem vedea daca telefonul are jailbreak. In schimb se vad cateva alte informatii despre telefon. Telefonul in general se poate trimite in service si cu jailbreak si nimeni nu o sa refuze garantia din acest motiv. S-ar putea schimba inclusiv telefoane cu eroarea 1015 la restore care apare numai din cauza jailbreak-ului cu unlock si poate duce la probleme de hardware.

  12. @zaone: nu cred ca si-a schimbat politica (sau poate era altfel inainte) dar stiu sigur ca am trimis telefon in reparatie cu eroare 1015 la restore care e sigur din cauza unui jailbreak si clientului ii sa schimbat telefonul. De la Apple Care noi punem reparatiile si telefoanele se trimit pentru spatiul vorbitor de germana (Germania, Austria, Elvetia) in Olanda pt reparatie. Si daca se refuza reparatia cei de acolo o refuza, nu angajatii Apple Care. Si daca ei nu au refuzat telefon cu eroare 1015 la restore nu cred ca sunt probleme cu garantia. S-ar putea in Apple Retail Store angajatul de acolo sa il refuze, dar nu cred. Mai sus a scris cineva ca ii la schimbat chiar daca avea cydia pe homescreen.
    Orange in Romania nu cred ca se pricepe cu asa ceva de exemplu. Ei avand o gama larga de telefoane care le trimit in service nu sunt specializati pe iPhone.
    Nu pot spune ca e 100% dar nu cred ca sunt probleme. Ma voi duce in curand cu iPhone-ul meu in Apple Store in Dresden si am sa scriu un update.

  13. @zaone: Pot spune asa: La Apple Care nu este decizia angajatului Apple cu care ai contact daca ti-l trimite in service sau nu. Tu in calitate de client daca ii zici ca vrei service el trebuie sa-ti faca reparatie. Daca esti in garantie e gratis, daca esti in afara garantiei costa si exista preturi standard pt reparatii in afara garantiei sau device-uri cu display spart sau probleme care nu sunt acoperite de garantie (a cazut pe jos sau are contact cu lichide de orice fel).
    iPhone-ul se ia cu curier rapid de la client si merge in service. Acum angajatii din service decid daca telefonul este reparat, schimbat complet sau daca reparatia este refuzata.
    Am trimis in service device cu eroare 1015 la restore (eroare care apare numai din cauza unui jailbreak de obicei, sau la incercarea de a face un downgrade). Si device-ul a fost schimbat. Deci nu vad de ce ar fi probleme.

    In Apple Store e altfel. Iti trebuie o rezervare si la genius bar un angajat decide ce se intampla cu telefonul. El teoretic ar putea sa iti refuze reparatia. Dar nu cred ca o va face. Mai sus scria cineva ca a schimbat telefonulcu jailbreak in Apple Store.
    Ca informatie: In Apple Store oficial (nu istyle sau orice premium reseller) ca de exemplu cel din Munchen de pe centru ( http://www.apple.com/de/retail/rosenstrasse/ ) telefonul se poate schimba pe loc in 10 minute si nu conteaza de unde a fost cumparat. Daca e in timpul primului an e gratis daca e dupa primul an costa. De ex. iPhone 4 – 160,9 euro, 4S-210euro, 5,5c,5s-> 261.1 euro – aceleasi preturi si pt. iPhoneuri in garantie care au contact cu lichide sau a cazut pe jos.

    De obicei nu se refuza nici un fel de reparatie. Sau costa sau e gratis.
    Singura data cand reparatia se poate refuza este atunci cand telefonul a fost deschis (are display de pe ebay sau home button schimbat la coltul strazii) -> inclusiv atunci telefonul se poate schimba dar pretul e la fel de mare ca cel a unui telefon nou. Deci mai bine iti cumperi un telefon nou decat sa platesti atatia bani.

    Si de retinut ar mai fi ca telefoanele care le primiti la schimb nu sunt noi, sunt refurbished. Dar nu se poate vedea nici un fel de diferenta. Si eu am unul refurbished si cand a venit arata exact ca nou.

  14. @cristianN: Telefoanele achizitionate in america beneficiaza de garantie internationala pana la iPhone 4S. De la iPhone 5 in sus nu poti sa faci service in europa pt. ca hardware-ul e diferit odata cu aparatia LTE.

  15. @zaone: sa zicem asa, singurul motiv pt care iti este refuzat service-ul sau garantia ar fi pt. Apple (nu orange sau istyle sau reselleri) ca telefonul a fost deschis si/sau piese schimbate inauntru ( de exemplu homebutton de pe okazii montat la coltul strazii). In rest angajatii apple trebuie sa iti puna reparatie daca o ceri.
    In Apple Store (official – nu istyle-> acesta e premium reseller) angajatul de acolo decide, dar nu cred ca iti va refuza garantia. Daca esti in garantie service-ul e gratis, daca esti in afara garantiei serviceul costa si exista preturi standard: iPhone 4-160 euro, 4s-210,9 iPhone 5,5c,5s 260,1 euro. Aceste preturi sunt valabile si daca ai telefon care a cazut pe jos de exemplu sau are contact cu lichide. Singura data cand service-ul e refuzat e atunci cand a fost deschis telefonul

  16. @zaone: apple nu te sustine cu jailbreak-ul dar nu iti refuza reparatia din cauza lui. Nu pot sa imi dau cu parerea in schimb pt. orange sau reselleri din romania. Singurul service autorizat apple din Romania din cate stiu e in Bucuresti

  17. @zaone: am primit o eroare la postare si am scris de mai multe ori si vad acum ca s-au postat toate raspunsurile. 😐
    Nu te contrazic, dar eu nu pot sa-i refuz garantia unui client numai ca are jailbreak de exemplu.
    Oricum nu cred ca ar fi gresit sa faci un forced restore din DFU mode inainte sa-l duci in service si atunci nu sunt probleme de nici un fel. 🙂