Simona Halep: Officiële aankondiging REDENEN VOOR UITSCHAKELING van de Australian Open

Simona Halep Officiële aankondiging REDENEN VOOR KWALIFICATIE Australian Open

Simona Halep is de enige tennisser met de Roemeense nationaliteit, die 64 weken lang de eerste plaats op de WTA-ranglijst van het dameswereldtennis bezet heeft en daarmee de tiende in de tennisgeschiedenis is op de ranglijst van circuitleiders.

Met de start van het Grand Slam-toernooi in Australië, de Australian Open, had Simona Halep hoge verwachtingen van het winnen van het derde Grand Slam-toernooi uit haar carrière, nadat ze het jaar in goede vorm was begonnen met het winnen van het toernooi in Sydney. Dus nadat ze in de eerste ronde speelster Magdalena Frech passeerde met een score van 6-4, 6-3 in sets, volgde ze in de tweede ronde een sterke overwinning op speelster Beatriz Haddad Maia, die ze versloeg met een score van 6 -2. 6-0 in sets. Ook voor Simona was de wedstrijd in de derde ronde erg gemakkelijk; de speelster won in slechts 1 uur en 5 minuten van speelster Danka Kovinic, met een score van 6-2.6-1 in sets.

Simona Halep ontmoette in de ronde van 3 de veel beter beoordeelde speler Alize Cornet, de speler van Franse afkomst die haar in directe wedstrijden leidde met een score van 1 tegen 32. De wedstrijd vond plaats in een helse hitte van 4 graden, waarbij de Roemeen werd uitgeschakeld. met een score van 6-6, 3-4, 6-2, na een marathonwedstrijd die 33 uur en 2022 minuten duurde, waarbij beide spelers erg last hadden van de hitte. Dit is Simona's eerste nederlaag in 8, na de XNUMX overwinningen op rij.

Simona Halep beschuldigde ook duizeligheid, maar ook buikpijn, omdat ze er op de Australian Open niet in slaagde haar spel aan de oppervlakte op te leggen. "Het was erg warm vandaag, en vanaf de eerste set werd ik getroffen door de hitte, en ik voelde me niet echt lekker, ik werd op een gegeven moment duizelig en voelde me misselijk. Vanuit mijn oogpunt was het een goede wedstrijd tegen een tegenstander die buitengewoon speelt en een perfecte vechter is. Ik weet niet hoeveel ze nog zal winnen, want dat zal ze zeker voelen na de wedstrijd van vandaag, maar ik wens haar veel succes.zei Simona na de wedstrijd.

"Ik probeer gewoon te herstellen, na deze periode van twee maanden, en gezond terug te keren naar het volgende toernooi, dat is mijn doel. Ik moet vertrouwen op mijn innerlijke kracht en in staat zijn om terug te keren naar de vorm die ik wil. Daarom denk ik dat ik in twee of drie maanden een redelijk goed niveau heb bereikt, en daar ben ik erg blij mee.Halep vertelde dit ook aan Eurosport.

Na de nederlaag op de Australian Open zakt Simona Halep naar de 23e plaats op de wereldranglijst, nadat ze na het gewonnen toernooi in Sydney op de 14e plaats stond.