iPhone 5 - dit is hoeveel de componenten van de nieuwe iPhone kosten

  Vanaf vandaag biedt Apple gebruikers de mogelijkheid om de iPhone 5 vooraf te bestellen via haar winkels en partnerwinkels, de distributieprijs is iets hoger dan degene die vorig jaar werd geregistreerd voor de iPhone 4S. Het verschil tussen de distributieprijzen zie je ook terug in de prijs van de componenten, want volgens de eerste schattingen is de iPhone 5 $34 duurder dan de iPhone 4S. Hieronder heb je een vergelijking tussen de kosten van componenten voor iPhone 4, iPhone 4S en iPhone 5, en het nieuwste apparaat van Apple is ook het duurste.

  Uiteraard zijn deze prijzen schattingen en kunnen ze lager liggen op basis van de door Apple gesloten contracten, maar het prijsverschil in de tabel rechtvaardigt niet een verhoging van de verkoopprijs in Europa met minimaal € 50.

27 REACTIES

  1. Ce ma enervati cand vorbiti asa…, de parca ele se asambleaza singure….
    Pe langa costul componentelor mai su inca speee mi de cheltuieli. V-ati gandit ca pana si hartiile care sunt bagate in cutia tel. costa bani..?
    Nu zic ii plang eu pe apple ca nu au profit, dar nu mai ganditi asa.

  2. in capu vostru un iphone face doar cat componentele care-l alcatuiesc.

    Nu conteaza armata intreaga de oameni care lucreaza la dezvoltare, la partea de software, la orice tine de logistica… aia face de 2 ori cat costa piesele hardware.

  3. sa zicem ca sunt 168 piesele , mai e 50 asamblarea , 10 transportul si 100 restul (cercetarea si software) ajungem cu totul la 400$ aproximativ …. restul pt ce e ? sau cercetarea si software fac 250$ ? sau mai e si 100$ taxa pe mar si pt ca e un produs premium …..plus ca de ex cel de 32 este cu 100$ in plus si nu cred ca 16 giga de memorie flash costa 100$ , pe apple nici 64 nu ii costa atat

  4. Prost nu e cel care cere, ci cel care da. Atata timp cat ei au comenzi si se vinde ca painea calda, pot cere cat au ei chef. Daca nu s-ar cumpara, fiti siguri ca pretul ar scadea semnificativ. Daca tu ai avea un produs de 5 lei si vezi ca poti sa il vinzi cu 100, cu cat l-ai da?

  5. @djcata tu nu intelegi nimic :)))) tu vrei ca ei sa lucreze pentru tine gratis si doar suma costurilor materialelor + suma platita pe resursa umana care a muncit la dezvoltarea device-ului, tu asta vrei sa fie suma platita de tine ca si cumparator? pana la urma ei o fac pt bani deci diferenta e castigul lor meritat

  6. Ceea ce vrea sa spuna @djcata este ca Apple nu se multumeste cu un câștig mai de bun simț așa, ei vor sa câștige cat investesc (daca nu mai mult). Daca se multumeau cu un adaos de 100 $ la fiecare idevice probabil rezerva monetara ar fi fost aceeasi dar 90% din posesorii de smartphone ar fi folosit iPhone

  7. @cristi 100$?! sincer atata munca pt doar 100$ profit? ei concep un telefon, muncesc la design si modu de asamblare fac eforturi adapteze piesele hardware fabricate de alte companii sa fie bune propriului concept apoi dezvolta un sistem de operare care e unic si inventat de ei plus alte servicii (ex icloud) si vrei sa ceara acelasi pret ca samsung care intai pun cap la cap piesele dorite si apoi fac designul dupa piesele asamblate ca doar asa imi explic cum le ies asa designuri de rahat si apoi platesc o licenta de implementare a OS Android pe care doar il adapteaza hardwareului creat si mai modifica designul din Android care OS nu e meritul lor cum e a celor de la apple in cazul iOS + combinatia plastic cu sticla in loc de aluminiu cu sticla ca in cazul iphone. Wake up!

  8. Mai bine “wake up” tu 🙂 Ai impresia ca vand 5 telefoane? Înmulțește 100 cu cele cateva zeci de milioane de idevice-uri si vezi ce-ti dă după egal. Privește lucrurile in ansamblu altfel te confunzi cu masele , asta in cazul in care te “wake up” 🙂