In Zweden worden Nexus-terminals geïdentificeerd als iPhones

  Stel dat u een nieuwe Nexus 4 met Android 4.2 heeft gekocht, u in Zweden woont en de Zweedse taal op de terminal wilt instellen. Stel dat u de terminal opent en een waarschuwingsbericht ontvangt waarin u wordt gewaarschuwd dat uw iPhone aanzienlijk dataverkeer kan genereren als u niet oppast. Waarschijnlijk sla je het bericht over zonder te beseffen wat daar staat, maar hetzelfde gebeurde niet met een gebruiker die gemaakt een afbeelding van het vreemde waarschuwingsbericht weergegeven door Android 4.2.

  Het lijkt erop dat Google dat niet heeft gedaan gekopieerd We hebben de tekst van dat bericht goed geschreven voordat we het in Android 4.2 implementeerden en de Nexus 4-terminals worden geïdentificeerd als iPhones. Het probleem is dat in Nexus 4 de operators of fabrikanten het originele Android niet aanpassen, dus de schuld ligt rechtstreeks bij Google, dat ingenieurs lijkt te hebben die denken dat ze grappig zijn.

29 REACTIES

  1. dc sunteti voi atat de hateri si orice ce se intampla pe mapamond o dati direct cu “android e cel mai prost, apple e cel mai bun”? am si iphone si android in momentul de fata, am schimbat 14 telefoane anul asta(5 ios + 8 android + 1 wm…..da, ma plictisesc foarte repede de un telefon), doar telefoane mid si high end… si o concluzie ce am tras-o este ca iphone-ul este doar un telefon de fite, intr-adevar arata foarte bine si e relativ ok ca smartphone, dar cn mai vrea in anul 2012 sau deja pot spune 2013, un telefon cu ecran de 3,5/4 inch care costa enorm? sa fim seriosi, daca il folosesti 1 an de zile, deja trebuie sa mergi la oftalmolog, plus ca nu e foarte util si eficient in multe aspecte(l-ai scapat odata, ai paguba totala, etc) .. wm e dragut dar mai au mult de munca si marketul e foarte slab momentan, iar android e intr-adevar un os ce se muleaza pe absolut fiecare persoana in parte, poti face absolut orice, si da, se aseamana foarte mult cu un laptop in miniatura, intr-adevar il simti ca pe un “prieten” ce nu te lasa la greu …. deci in concluzie … de ce ar vrea cnv sau ceva ce a ajuns destul de sus in cazul nostru google/android, care ruleaza pe marea majoritate din branduri, sa copieze iphone? tot ce se vrea in momentul asta e ca apple sa cada, si fiti siguri ca va cadea, momentan e in picioare gratie ideilor lui steve jobs ce inca au ramas si ruleaza sau urmeaza a fi puse pe picioare, dar dupa ce se vor epuiza? da ati ghicit… apple v-a cadea si probabil vor veni alte branduri din urma, gen htc/lg probabil, sau cn stie… un singur sfat am pt apple fan boys: deschideti-va mintile si numai fiti tunnel vision, si orice ce scoate apple voi “digerati” fara a clipi si sustineti orbeste, fiti adeptii diversitatii si recunoasteti si partile slabe, sau critica:) numai bine !

  2. @Ovidake010 oilor nu le pasa.. ele il urmeaza pe ciobanul conducatorul lor (aka. cel care ii alimenteaza cu stiri de genul asta, si nu ma refer aici alleen la zaone) orbeste si ce ar zice el aia e.. inca nu te-ai prins ca asa stau lucrurile?

  3. Ce conteaza daca pica sau nu? Fiecare e multumit de un brand in felul lui, se manifesta sau nu… Majoritatea (Apple,Samsung,Htc,etc) se adreseaza unui segment anume si fiecare e fericit cu placinta lui… Referitor la articol, e posibil sa fie modificat Android-ul si poti sa pui orice nume in loc de iPhone/Nexus…

  4. totusi de ce va bateti atata capul?
    o fi facut o farsa sau ceva de genu ca scria acolo iPhone
    cui pasa?
    iar referitor la apple cui pasa daca o sa cada sau nu?
    ei nu vor sa faca produsele cat mai perfect fata de alti care se gandesc numai sa faca profit
    daca mai au erori sau ceva de genu astai partea a doua
    nu se poate perfect pentru toti oricat ai incerca
    eu imi spun doar parerea mea si ce stiu

  5. Inca ceva: stiati ca androidul e open-source si destul de usor de modificat? Spun si eu doar ca poate inainte de a face glume penibile despre cum ca a copiat google de la apple poate ar trebui sa verifici sursa de la care iti iei stirile, zaone; ai da si tu dovada de putin profesionalism, dar de, ce astept si eu de la tine..

  6. Frati pirati, va inflamati degeaba, aruncati cu rosii in Google ca a copiat de la Apple… Ce sa copieze de la Apple? Sistemul de notificare? Widgeturile? Update-urile OTA? Sistemul de harti? Ce sa copieze? Android este foarte avansat cat sa copieze de la ios… Nu ma credeti? Spuneti cu liniute ce anume putem face in ios si nu putem face in Android?

    Stirea si fapta sunt reale! Asa este… daca ai setat telefonul pe suedeza, cu siguranta vei vedea ca telefonul tau cu Android 4.2 este identificat cu un iphone.
    Ei, si…?
    Este Google vinovatul? Merita Google sa facem misto pe seama asta? De ce?
    Judecati inainte sa aruncati cu piatra…
    Cuvantul “iphone” a aparut acolo din reaua-vointa a traducatorului… Nu are Google nicio vina in asta. Hai sa fim cinstiti cu noi si sa intelegem ca nu se copiaza asemenea chitibusuri de la ios 🙂

    Eu am tradus aplicatii in limba romana, si poti face ce doresti, daca greseala nu este depistata.
    Faceti misto de traducatorul suedez, dar nu de compania care v-a dat harti, ca sa aveti si voi iphone cu GPS functional. Nu este vinovata compania care v-a dat Chrome, ca sa aveti si voi browser de calitate…
    Btw, detin iphone 4 si nu ma mandresc ca fac parte dintr-o comunitate in care fanii abia asteapta orice ocazie sa faca misto de greselile adversarilor, chiar daca adversarii le ofera produse care le fac viata mai placuta…

  7. @ben Fara suparare , esti cam phandroid . 🙂
    @Ovidake010 Mda , iPhone nu este foarte customizabil fara un Jailbreak . Dar macar Apple nu are virusi in App Store precum Android in Play Store (acum cred ca o s-o bagi p’aia cu “antivirus moka” , risti sa il iei si pe acela virusat) . Nu vorbesc din auzite , vorbesc din ce am patit pe un Samsung Galaxy S2. Consideri iPhone doar un telefon de fite ? Eu nu prea cred! iOS-ul este mult mai stabil decat Android , din 4-5 task-uri pe Android mi se cam termina memoria RAM de 1GB pe Samsung Galaxy S2 . Iti spun sincer , stateam cu cate 3-4 feluri de Task Killere si Memory Boost-ere ca sa imi mearga decent si sa nu imi dea restart telefonul . Acum am un iPhone 4 si iti zic sincer stau cu cate 3-4 jocuri pornite o data si sar dintr-unul in altul fara nici cea mai mica problema . Plus ca merg foarte bine , de la 30FPS in sus . (Fifa 2013 , NFS Most Wanted , Modern Combat 4 , Asphalt 7). La Android imi placea ca era usor de customizat , decat luai un launcher din Play Store si cautai pe acolo din sute de tipuri de UI . Cea mai mare problema pentru mine erau jocurile , care le mai piratam. Problema era ca nu puteam sa le joc decat daca schimbam data sau aveam conexiune la internet. Deci nu mai ridicati atat in slavi Android ca si el este un S.O. plin de bug-uri ca si iOS .

  8. nu e bine sa cada apple , concurenta e buna ….. trebuie doar sa i se mai taie din nas , ca prea e cu el pe sus … si da si ios si android sunt departe de ce ar trebui sa fie , diferenta e ca android se schimba mai repede

  9. Deci, eu am avut in ultimele 30 zile vreo 60 de telefoane cred, fițe frate, ce sa-i faci? De la WM pana la Android trecand prin iOS. Bai nene, nici unul nu mi-a placut mai mult ca sgs3 (sau 4?). Avea frate telefonul asta un displei de a uimit-o si pe bunica. Bunica are vreo 99 ani si va puteti imagina ca vedea sa citeasca factura de mobil direct de pe sgs3 (ori 4?). Bine acum, ce sa zic? mi-a mai placut si WM dar nu asa de mult ca esges (cred ca 3). Problema la sgs 4 (sau 3?) e ca e prea fragil. A trebuit sa schimb vreo 3 (sau 4?) bucati ca imediat cum iti cad din mana pe asfalt se fac țandari frate, eh nu se mai fac telefoane ca alta data. Ah si sa nu uit, au probleme si la umezeala. Mie mi-a scapat in buda de la tara din fundu curtii un esgees din asta (nu stiu sigur 3 sau 4) si cand m-am dus cu el la garantie mi-au zis ca are nu stiu ce senzor de kkt si ala s-a inrosit, asa ca niema garantie. Si doar il trasese umpic umezeala, ca plouase in ziua aia da’ buda e acoperita si pana au venit baietii de la vidanjare sa-l scoata de acolo, el a stat acoperit. Voi ati patit asa ceva?
    In schimb nu recomand niciunui ghertzoi sa-si ia iPhone, de ce? Ca nu va sti fraieru’ sa-l foloseasca asa ca mai bine pune botul la Android ca e open source si chiar daca ia virusi are anti-virusi. Plm de ce sa-mi iau antivirus in anul de gratie 2012? Decat daca pot lua virusi, nu?

  10. @Adrian Nu stiu daca era sgs3,sau poate 4,nu stiu sigur daca e 4…poate 3….dar s-ar putea sa fi fost totusi 4,dar inclin totusi spre 3(dar nu sunt sigur). 🙂
    Adevarata poveste de Ion Creanga ai insirat aici,am ras cu hohote,super tare cu latrina acoperita,a mea de la tara e cabrio! :-))

  11. Unii dintre voi nu aveti 2 lei in buzunar insa aveti 2 gauri in ciorapi dar pentru asta aberati cu ” va cadea Apple” si alte prostii . Daca nu va permiteti un iPhone , macar nu bruiați pe aici .

  12. Ahhh, am uitat sa specific. Special pentru @crixalis si altii de genul.
    Anumite cuvinte au fost special modificate (genetic) pentru a face comentariul mai hazliu si a aduce cat mai mult cu noua generatie. Spre cultura ta draga @crisxalis, eu am terminat liceul pe vremea comunistilor. Eh ce carte se facea nu ca acum, “umpic” (ca sa pricepi unde bat).

    Pentru binele tarii, luati-va esgees fratilor sa râdeți de ăia cu aifoane.
    Care tara? Cum care tara, Korea evident. Era de sud sau de nord? Nu mai stiu, hei @crixalis tu ce zici?

  13. @Adrian Serios , vii pe un forum dedicat iDevice-urilor si ne obligi sa ne luam Android ? Esti chiar comic ,prietene ! Du-te pe forum-uri pentru Android si bate-i pe aia la cap sa isi cumpere “esgees” (ce o mai fi si ala) . Sper ca stii ca mi-am dat seama ca vorbesti despre Samsung Galaxy S3 , care este un telefon chiar foarte bun , dar nu pe gustul multora … Gusturile nu se discuta. Oricum , o persoana pare caraghioasa cu un Galaxy S3 /Note / Note 2 la ureche cand vorbeste , dar asta e problema fiecaruia . Cine vrea Samsung , ia Samsung , cine vrea Apple , ia Apple ! Sincer , eu nu as da iPhone 4 nici pe Samsung Galaxy S3 🙂

  14. @Mihai a zis tot ce era de zis in comm’urile lasate de el. mare dreptate. si in legatura cu jocurile si cu ultimu comm. asta e site”ul Iiiiiidevice.:)) Craciun fericit voua! doamne ajuta’l pe mosu cu un ipad mini:)) ceaules.

  15. @mihai oi fi eu “phandroid” dar tu dragul meu ești groaznic de prost. Sa spunem ca nu înțelegi sarcasmul, e, asta este, nu ai ce-i face, dar măcar imformeaza-te înainte sa vorbești de multitaskingul din android și iOS. android are multitasking pe bune pe când iOS “decat” Îți “îngheață” aplicația din care ai ieșit, nu o rulează în background. De acolo și diferența de performanta.