Apple klaagt Samsung aan in de VS, beroept zich op 4 patenten en eist een verbod op de verkoop van de Galaxy Nexus

  Tot nu toe heeft Apple verschillende pogingen ondernomen om de verkoop van de Samsung Galaxy Nexus-terminal in verschillende landen over de hele wereld te blokkeren, maar in één recente rechtszaakingediend in de VS lijkt het bedrijf vastbeslotener dan ooit om de Google/Samsung-terminal aan te vallen, maar vooral het Android 4.0 Ice Cream Sandwich-besturingssysteem. Apple beroept zich op maar liefst 4 patenten die zij essentieel acht en die betrekking hebben op: de mogelijkheid om via één interface informatie over meerdere bronnen te zoeken en Apple brengt Siri ter sprake; de mogelijkheid om gegevens, zoals een telefoonnummer, te detecteren in een webpagina of een e-mail en de mogelijkheid om een ​​link te maken waarmee een bestelling kan worden geactiveerd (bellen, sms’en); de handeling waarbij een terminal wordt ontgrendeld door middel van schuiven om te ontgrendelen; en tenslotte hebben we het patent voor de automatische correctie van zinnen:

  • Amerikaans octrooi nr. 5,946,647 – dit patent is ingediend in 1996 (uitgegeven in 1999) en heeft betrekking op het detecteren van gegevens, zoals een telefoonnummer, in een e-mail of webpagina, het creëren van een link naar die gegevens, en het initiëren van een actie zoals het bellen van het telefoonnummer wanneer de gebruiker het koppeling. De gegevens kunnen ook adressen, data, enz. bevatten.
  • Amerikaans octrooi nr. 8,086,604 – dit patent claimt prioriteit terug tot 2000 (uitgegeven in december 2011) en omvat het zoeken naar meerdere informatiebronnen (op het apparaat en elders) via één enkele zoekinterface, zoals Siri. Apple prijst Siri specifiek in zijn verbodsverzoek, maar stelt ook dat een uniforme tekstzoekopdracht ook onder het patent valt.
  • Amerikaans octrooi nr. 8,046,721 – dit patent claimt prioriteit terug tot 2005 (uitgegeven in oktober 2011) en heeft betrekking op de kenmerkende slide-to-unlock-functie van Apple. Hoewel Apple al patentdekking heeft voor een functie voor het ontgrendelen van afbeeldingen, is dit nieuwste patent duidelijk bedoeld om iets breder te zijn - waarschijnlijk als oplossing voor mogelijke oplossingen die de afgelopen jaren door Google en OEM's zijn geïmplementeerd.
  • Amerikaans octrooi nr. 8,074,172 – dit patent is ingediend in 2007 (uitgegeven in december 2011) en heeft betrekking op het geven van woordsuggesties terwijl de gebruiker typt door de aanraking aan te raken

  In december van dit jaar wist Apple een rechtszaak tegen het bedrijf HTC te winnen op basis van patent 5,946,647 en het is mogelijk dat Samsung nu getroffen wordt door het gebruik ervan. Ongeacht welke patenten het Apple-bedrijf de overwinning zouden kunnen opleveren, het is duidelijk dat de zaken nu ingewikkeld worden en het bedrijf veel agressiever wordt in de strijd tegen fabrikanten van Android-terminals, maar vooral tegen Google, dat Motorola ondersteunt.

13 REACTIES

  1. da astia nu se mai satura…puna mana sa faca ceva mai bun decat sa ne impinga in mod constant la jb…cred ca avocatii is freaca mainile de bucurie iar tribunalele vor incepe sa se plictiseasca de joaca asta de a te da in judecata…bada…ba nu…ba da…baaaaaaaaaaaaaaa…..

  2. Deja toata chestia asta incepe sa se afume, am Iphone 4, nu sunt neaparat un fan Apple imi plac produsele lor, dar deja toata chestiunea asta cu incalcarea brevetelor, ca domne gata slide to unlock, siri, si cate si mai cate numai are voie lumea sa le implementeze intr-un device ce domne sunt brevetate Apple, wtf…
    Sunt curios lansarea Apple Ipad 3 retina display wow… incredibil, parca ii vad pe toti aia din sala de conferinte ca niste zombie wow mama retina display…
    Prea multa zarva pentru niste lucruri minore, iar daca toate firmele ar incepe sa breveteze orice lucru pe care il fac atunci nu ar mai fi concurenta si o piata de desfacere fair-play.
    Tot incep sa consider ca, Apple ar dori sa detina un fel de monopol pe piata telefoanelor mobile… cat o sa reuseasca o sa vedem.

  3. @locohaust Ok inteleg sa iti doresti 100% din cota unui produs, dar de la a-ti dori 100% pana la a invoca motive de genu ca e copiat slide to unlock, ca siri e copiat pe Samsung si alte lucruri mi se pare o prostie totala. Bun sa zicem ca Samsung ca despre el vorbim a mai luat nu pot zice copiat la propriu idei de la Apple, dar le-a pus sub o alta forma acuma nu putem zice ca Apple a revolutionat industria de telefoane mobile, Zaone a pus un articol despre cum aratau telefoanele inainte de aparitia Apple si dupa aparitia Apple Iphone, intradevar se vede o schimbare radicala, cam toti producatori s-au axat pe acelasi design si tot, dar nu poti invoca ca daca tu ai scos un design, tot cei care fac intr-o oarecare masura la fel sa dai in judecata si chestii de genu acesta.
    Uitati si la masini, este exact aceiasi chestie, a-ti auzit ca producatori de masini au inceput sa se dea in judecata ca nu stiu ce nu stiu cum… este normal sa iti iei o inspiratie de undeva…, bun ok nu zic ca daca esti foarte revolutionar sa scoti ceva wow, la care sa nu ai concurenta foarte bine si toti pe urma sa incerce sa aibe cel putin succesul tau, dar fa aceasta treaba intr-un mod placut si fara foarte multa “galagie”.

  4. Nicolescu Alexandru Valeriu @ dar aratămi și mie ce anume a inovat samsung in smartphonurile lor? In afara faptului ca au luat un pic de la uni un pic de la alți,câteva patente cumparate etc si uite așa aduc si ei pe piața plasticariile lor.Au bani ca na se lauda ca au trimes către vânzări nu știu câte milioane da SGS II,atunci să angajeze câțiva oameni pe la design alții la software si lista poate continua,înloc săți faci reclame pe spinarea concurenței,poate in stilul asta mai vinzi câte ceva.Eu nu zic ca Apple sunt sfinți dar nici cu samsung nu imi este frica

  5. :)) tocmai asta e ca brevetele aduc concurenta si obliga companiile sa inoveze sau sa plateasca licenta si pe langa asta. Daca inventezi ceva si nu brevetezi atunci il breveteaza altcineva si te da in judecata.

  6. Poate si Microsoft ar trebui sa dea in judecata Apple pentru Siri. Remember “Talk To Me”. Dezgustul ne face sa ne intoarcem la Nokia 6303.

  7. urmatorul telefon sigur e android. nu mai pot imi ajunge m-am saturat!. astazi am avut rusinea urmatoare:
    Am avut nevoie de hotspot (cum vodafone nu da voie sa ai pe iphone, era activat prin jailbreak).
    Eu cu un iphone 4 si un amic cu un htc sensation, un laptop si lipsa wifi.
    Imediat ma ofer eu hai ca dau wifi…settings=> personal hotspot => on.
    Dau on=> OK=> si imediat dispare meniul din setari => canci hotspot :|. am ramas masca.

    Normal ca am zis…la mine nu a mers (telefon de 27 de milioane pe factura, anu trecut) la care el (telefon de 12 mil,ab anu trecut) a facut pe loc si culmea a functionat 1 ora, tot pe vodafone fara nici o problema.

    Stiu ca kff si restu fan boilor o sa imi sara in cap. ce trebuia sa fac ? Sa platesc la vodafone doar sa imi activeze optiunea, si asta ca am iPhone?
    A mai fost un articol despre SpeakToIt (gratis pe android, pe bani pe apple) deci practic sunt mai prost ca am iPhone nu?
    Ca avantaje sa dea dracii daca mai vad in ultimul timp.

  8. ce sa zic alte aberatii marca apple :
    -primul patent se refera la ceva ce exista la multe tel nu neaparat la samsung sau smartphone
    -al doilea e o porcarie ,nu stiu cum cineva iti poate da brevet de inventie pe asa ceva ,cautare in mai multe surse

    -despre celelalte nu mai are rost sa vb

  9. Vodafone ofera personal hotspot gratuit de ceva vreme si oricum vina era a Vodafone nu a Apple ca Apple nu poate sa oblige operatoii sa dea hotspot gratuit deci fail la argumentul unu. Speaktoit e gratuit pentru Android pentru ca are functionalitate limitata sau nu contine acelasi sistem de recunoastere a comenzilor vocale. Aplicatiile din App Stor folosesc Nuance, sistemul folosit in Siri. Aplicatiile pentru Android folosesc… Google translate parca si sistemul ala e..