iPhone 4S, het belprobleem en iOS 6 beta 2

  Een paar maanden geleden vertelde ik je dat ik dat heb gedaan een klein probleem met de microfoon van de iPhone 4S-terminal en dat dat probleem verband houdt met de iOS van het apparaat. Praktisch toen ik een telefoonoproep beantwoordde, kon mijn gesprekspartner een paar seconden niet horen wat ik zei en dit is natuurlijk geen hardwareprobleem, aangezien de microfoon daarna werkte. Ik vertelde je toen dat Apple via een iOS-update het probleem zou oplossen en nu presenteer ik de nieuwe situatie iOS 6 bèta 2 is 2 weken geleden uitgebracht.

  Helaas kan ik niet zeggen dat het probleem helemaal is opgelost, maar ik kan wel zeggen dat ik het niet zo vaak meer tegenkom. Het komt voor dat tijdens sommige oproepen de gesprekspartner mij de eerste 2-3 seconden niet hoort, maar deze gevallen beginnen steeds zeldzamer te worden. Ik weet niet of tot de release van de definitieve versie van iOS 6 Apple zal het probleem volledig oplossen, maar voorlopig zijn er wel enkele stappen gezet om de fouten recht te zetten.

26 REACTIES

  1. Eu am avut aceasta problema pe Iphone 4S cu IOS 5.1 JB, dar dupa ce am instalat IOS 5.1.1 curat fara JB, problema a disparut.

  2. Am si eu o problema, care nu este legată de acest subiect. Joc Asphalt 7, se infierbanta spatele telefonului, iar mai nou mi-a apărut pe display , in stanga sus, o dunga maro de vreo 2 cm ca si cum s-ar fi dogorit. A mai întâmpinat cineva o asemenea problema?

  3. zaone, tu sigur nu faci referire la acele 2 secunde dintre momentul in care raspunzi si pana se aude acel bip? eu de 1 an incoace incep sa vorbesc dupa ce aud acel bip, deoarece altfel nu sunt auzit de catre celalalt… zic si eu.. bip-ul acela n-o fi degeaba acolo

  4. Apple ar fi trebuit sa raman la iPod Touch – functia de telefonie e sub orice critica pe iPhone – probleme cu semnalul , probleme cu drop calls is calitatea convorbirii.

  5. Aceasi problema o am si eu cu un 4s pe IOS 5.0.1 cu JB facut. De fiecare data cand primesc un apel raspuns si astept 2 secunde si pe urma incep sa vorbesc. E enervant.

  6. Eu am avut problema asta cand mi-am cumparat iPhone-ul in decembrie. De obicei, daca faceam toggle la speaker, in timpul convorbirii, problema disparea. In cele din urma l-am schimbat fiindca era chiar frustrant sa vorbesc singur. La noul iPhone n-am mai avut problema asta.

  7. off topic:
    O problema pe care am descoperit-o recent, pe ios6 Beta 2(ar fi ok dacă ați mai putea testa si voi). Sunt conectat la wifi acasă, știu sigur ca Internetul e căzut, îmi arată in status bar, ca sunt conectat la wifi dar totuși merge internetul. Dacă opresc cellular data, tot îmi arată ca sunt conectat la wifi, dar nu mai merge internetul. Chestia asta poate crea costuri foarte mari depinde ce optiuni pe serviciile de date folosiți.
    Scuze de offtopic, dar fiind despre Beta 2 am zis ca îl pun aici.
    Zaone, dacă testezi si îți iese si tie la fel, cred ca poți sa faci un articol sa atentionezi lumea.

  8. @ Sebi: cellular data iti dezactiveaza doar transferul de date pe 3G de aceea nu iti mai mergea internetul. Wifi ramane conectat doar ca retea, e logic ce ti s-a intamplat. Wifi o sa-ti apara ca fiind conectat desii internet sa ai de pe 3G.

  9. Am avut aceste probleme foarte suparatoare de voce, respectiv cealalta persoana nu ma auzea, de cand am cumparat telefonul iPhone4 de la Germanos. Dupa 1 an de zile situatia era destul de nasoala, aceste probleme se intamplau zilnic, practic nu puteam folosi telefonul ca telefon. Telefonul avea iOS4 cand l-am cumparat si nicio versiune noua de iOS nu a rezolvat problema. L-am dus inapoi in garantie de doua ori, a doua oara mi-au trimis alt iPhone nou, cu iOS 5.1 instalat (apoi i-am facut eu upgrade la 5.1.1.). Pot sa spun ca nu mai am nicio problema de atunci, telefonul functioneaza perfect, cealalta persoana ma aude clar si de fiecare data. Multumesc celor de la Service Central Germanos pentru amabilitate.

  10. @Professional
    Nu e normal, sa arate wifi in status bar si meargă pe 3G. Te poate induce in eroare, sa crezi ca ești pe wifi si faci o grămadă de trafic pe 3G. Știu ce face cellular data, de aia l-am oprit, sa testez dacă chiar e picat wifi si are fallback la 3G fără sa mă anunte.

  11. Prietenul meu are un iPhone 4 (nu 4s) si are aceasi problema. La inceputul unui apel vocea abia ca i se aude, ba chiar deloc. Are iOS 5.1.1 cu JB.

  12. aceasi problema pe 4s acum cu 6.1.2 …..il am de la 5.1 … cand face cand nu…..tare as verea sa rezolv cumva asta…e ca naiba …. doar cand raspund la apel se intampla si vb singur cateva sec

  13. buna, am facut si eu upgrade de ios de la 6.01 la 6.1.2 si mi-au aparut probleme la microfon, adica sunt convorbiri in care fie se aud niste baraituri sau fasaituri fie nu se aude deloc fie se aude fara probleme….am sunat la un service si mi-au zis ca ar fi de vina procesorul de sunet dar ma indoiesc avand in vedere faptul ca timp de 3 luni cat a fost pe 5.1 si 6.01 nu am avut probleme….ar putea fi de la noul ios?

  14. N-are cum sa fie de la software, pentru ca atunci când întâmpina problema cu sunetul , lovesc partea superioară a telefonului de podul palmele si apoi interlocutorul ma aude iar.