Czy będziemy mieli możliwość prowadzenia rozmów wideo pomiędzy kilkoma osobami za pośrednictwem FaceTime?

Odkąd Apple po raz pierwszy zaprezentowało funkcję FaceTime, krążą plotki wskazujące, że w niedalekiej przyszłości za pośrednictwem tej funkcji będziemy mogli prowadzić wideorozmowy między kilkoma osobami. Wczoraj ktoś w plikach iOS znaleziono polecenie, które wydaje się umożliwiać inicjowanie połączeń FaceTime z kilkoma osobami jednocześnie. Taka opcja byłaby niezwykle przydatna w biznesie przede wszystkim dlatego, że dałaby biznesmenom możliwość prowadzenia wideokonferencji z kilkoma osobami jednocześnie. Z drugiej strony, nawet zwykli użytkownicy nie byliby zmartwieni, gdyby mieli możliwość rozmowy z kilkoma osobami jednocześnie.

AllowsMultipleConnections

	

Moim zdaniem ta funkcja mogłaby być dostępna dopiero po premierze nowego tabletu iPad, a Apple umożliwi 3 iDevicem jednoczesne wykonywanie połączeń FaceTime. Oprócz tego wygląda na to, że znaleziono opcję, która umożliwi zapraszanie innych osób do sesji czatu, jednak na razie nie wiadomo dokładnie, czego będzie dotyczyć ta nowa funkcja.

Obsługuje zaproszenia ChatInvites

26 KOMENTARZY

  1. Dar cu functionarea functiei FaceTime la cei care au 4.1 si au facut jailbreak ce se mai aude? Mie nu mai imi megre a ramas la waiting for activation….

  2. Din ce am citit pe tiwtter Pushfix cel care a facut mitime pt activarea functiei facetime pe i4 pt retelele neoficiale de telefonie lucreaza la un update pt a fi compatibil cu 4.1 si eu astept… sunt pe cosmote

  3. Si de ce ma rog nu iChat, cand DEJA IL AU, si acela ar putea suporta EXACT ceea ce se pare ca va fi: apeluri video intre toate iDevice-urile FARA access la retea mobila ci doar wireless, si in plus si chat text si trimitere de diverse fisiere prin el (poze, filme, etc.).
    Si sa nu uitam ca iChat de pe Mac OS se poate configura si sa se conecteze la alte sisteme de IM, ca G-Talk, YM, etc.
    Deci, eu zic ca logica e simpla si clara si ca asta se va intampla …

    Tak samo,
    Felix

  4. “Au contraire, mon capitan! Au contraire!”
    Doar ca DEPINDE de ce anume are cautare si gasesc ei cum sa faca mai “atragator” pt. mai multa lume, si mai profitabil pentru a implementa … asa ca parca vad, apeluri video, cu reclame peste ele … 🙂

    Tak samo,
    Felix

  5. Nu, apeluri video platite. S-a vorbit despre asta inca de la lansarea FaceTime. Cat crezi ca va mai acoperi Apple costurile serverelor pe care ruleaza apelurile?

  6. @zaone am Vodafone…Am un prieten care avea orange si tot nu mergea….tel era codat pe retea dea fara

  7. Inainte sa fac update la 4.1 am avut 4.0.1 cu jailbreak si mergea facetime pe Vodafone,….cum am facut update si jailbreak la 4.1 a ramas la waiting for activation…cum e posibil sa fie activa inainte si apoi sa nu mai mearga? am incercat sa dau restore la 4.0.1 si tot waiting for activation era….

  8. Cel mai mare rahat facut de apple cu faza cu activarea functiei facetime dau o carutza de bani pe el si nici nu pot sa-i folosesc toate functiile vezi domne retea neoficiala

  9. @Mostwnted: Vodafone nu e operator oficial inca deci e oarecum normal sa nu mearga. Asteapta mitime pentru 4.1 si incerci dupa, dar cu grija ca eu mi-am facut cost suplimentar 4 euro cu activarile facetime.

  10. EXACTLY MY POINT!
    Daca ar face ca apelurile video sa coste, atunci ar avea FIX succesul ORICAROR apelori video 3G de acum si de cand s-au “scos” pe piata … asa ca, alta cred ca ar trebui sa fie metoda prin care sa scoata bani, fie cu reclame, fie cu “subscriptie” gen “MobileMe” ca tot este prin serverele lor, nu?
    In fine, vom trai si vom vedea.
    Si ca idee, si eu cred ca pasul urmator si logic va fi iMacTouch si bineinteles Mac OS Touch Control Interface (ca oricum Apple e CU MULT mai aproape de a realiza asa ceva decat Microsoft cu “SF”-urile ce ni le arata acum cativa ani dar nerealizate nici macar partial, iar Apple a inceput in sens invers, de la mic -iPhone/iPodTouch- la mai mare -iPad-[alt pas logic ce a fost prevazut de mutli si care tot asa nu s-a crezut de altii ca il va face Apple]- si acum de ce nu, cum ziceam iMacTouch).
    .. si bineinteles iChatVideo/FaceTime … 😉

    Tak samo,
    Felix

  11. Pai daca vor baga abonament cu MobileMe atunci ar trebui sa limiteze posibilitatea de a folosi FaceTime doar prin MobileMe deci nu ar mai folosi foarte multa lume FaceTime. Reclame nu prea vad unde ar putea baga… Tot ce ar putea face ar fi sa lucreze cu operatorii de telefonie mobila si acestia sa introduca un cost pentru initierea apeluri chiar daca totul se face prin WiFi.
    iMacTouch nu cred ca va fi util pentru ca e destul de greu sa stai toata ziua cu degetele pe un ecran mare, nu ii prea vad utilitatea deocamdata ..

  12. Am zis “gen MobileMe”.

    Iar cu iMacTouch … hmm.. again you are mistaken … gandeste-te ca sunt alti MUUULTI oameni ce ar utiliza computerele daca ar putea face-o mai simplu si mai usor, mai intuitiv si cu gesturi “normale” asa cum se intampla acum cu iPad-ul pe care l-au cumparat si il utilizeaza chiar si oamenii mai in varsta care recunosc ca nu se descurcau cu un computer cu mause-ul si tastatura.
    Si daca iei o frumusete din aia de ecran de 22″/27″ si o pui ALTFEL pe birou sau de ce nu, oriunde altundeva in fata ta, ai sa vezi ca telul Apple (market share daca vrei, daca nu, macar mai multi cumparatori=> mai multa reclama => si mai multi cumparatori) va fi “just right”.
    Acu’ ca idee, stiu ca esti si tu cu SF-urile, si cred ca te-ai uitat la StarTrek TNG (cel putin), si sunt CONVINS ca ziceai ca astfel de pupitre ca acolo nu sunt posibile, dar nu ca nu ar fi “cool”, si uite ca ne apropiem vertiginos, multumita touch-pannel-ului si interfetei dezvoltate de Apple.

    Dar hai ca iar am deviat discutia, si cred ca mai bine asteptam (ca ce altceva mai bun putem face noi, nu?) si vedem ce va mai scoate Apple! (mie unul mi-ar fi placut sa fiu cu cei doi Steve in “echipa” la Apple, si sa “nascocim viitorul simplu si frumos”, tie nu? 😉 🙂 :D)

    Tak samo,
    Felix

  13. Nu stiu de ce, dar nu am fost vreodata fan Star Trek. Pur si simplu nu m-a atras de nici un fel.. Anyway, tableta iPad e mult mai mica decat un iMac de 22″ si e mult mai usor de utilizat. Gandeste-te cum ar fi ca ecranul de pe biroul tau sa functioneze doar prin touch. Ar trebui sa stai cu mainile ridicate mai toata ziua si asta nu e deloc placut. Nu stiu cum ar putea ei sa modifice pozitionarea ecranului pentry every day use insa e greu de crezut ca vor face asa ceva. Ce rost mai are tableta iPad daca tu ai un iMac de 22″? O fi ea oarecum portabila, dar totusi ..

  14. @zaone si crezi ca dupa ce va deveni vodafone operator oficial va merge? la unii le merge pe vodafone, la altii nu….mie mi-a mers pe 4.0.1…poate daca as avea neverlocked ar merge

  15. Sa inteleg ca iti e mai simplu si comod cu mouse-ul actual si cu tastatura? Eu nu cred!
    Iar in ceea ce priveste pozitia la birou pentru lucru, stai linistit ca nici acum nu stam cum trebuie, corect si ergonomic, dar e posibil ca in curand lumea sa inceapa sa se schimbe, si inceputul a fost deja facut de Apple …
    Nu stiu daca stii cum ar trebui sa arate un birou de computer facut SPECIAL pentru lucru la el, eu stiu si crede-ma nu arata DELOC asa ca unul obisnuit. Ergonomia si Designul sunt stiinte EXACTE axate exact pe a face totul in jurul omului adaptat lui. Asa ca poate, cine stie, tocmai cu astea sa ne uimeasca (din nou) Apple, prin gasirea unei metode extrem de simple prin care sa se schimbe ceea ce noi acum nu putem vedea altfel cum ar putea fi; cum a fost cu iPhone, cand se stia doar de cele cu “stilus” inainte, si cu siguranta nu iti puteai imagina o varianta mai buna de control a ceea ce faci pe acel minuscul ecran, cum nici acum nu iti imaginezi cum ar fi sa nu mai ai mouse, desi cam toti cei ce si-au luat MagicPad de la Apple si s-au obisnuit cu el, au spus ca “the mouse is dead!”.

    Inainte de orice, ar trebui sa iei in conisderare UTILIZATORUL (asa cum face Apple), si sa te gandesti ce i-ar fi lui mai simplu sa faca si mai ales CUM … apoi pui ceva intre ceea ce se stie in lumea computerelor si ceea ce se stie in “real life/world” si atunci cu siguranta atragi mai multi utilizatori decat cei ce sunt deja obisnuiti cu computerele, ce bineinteles vor privi cu neincredere si reticenta aceste “new ways” de a face “old stuff”, exact cum au primit si iPhone caruia i-au gasit IMEDIAR o gramada de “defecte” si “greseli” (vezi lipsa “copy-cut-paste”, care a necesitat o vreme de gandire pana la gasirea unei variante optime si usor de utilizat).
    Si daca mai adaugi aici si ceva studii de Design si Ergonomie, cred ca ai sa te intalnesti cu niste idei ale Apple “on the way”.

    Si da, nu spun ca EXACT asa va fi, dar cred ca e oarecum clar trend-ul, si daca nu acum atunci foarte curand se va schimba ceva … RADICAL cum a facut si iPhone. Bineinteles, daca intre timp nu se va mai “gasi” ceva utilizabil si care sa nu sperie “populatia” intratat cat sperie pe cam oricine sa isi puna pe cap o casca cu o retea de fire pentru a controla o interfata la un computer .. 😉 🙂 😀

    Cred ca pe teme de genul asta, se poate discuta mult si bine, dar daca astea (discutiile) nu duc si la ceva constructiv (cum ar fi la realizarea a ceva concret, cu o firma ceva), sunt doar asa, o dezbatere de idei si pareri cu o singura finalitate: ori “I told you sou (first, eventually)” ori, “te-ai pacalit nu era ca tine”. 😉 🙂

    Tak samo,
    Felix

  16. @zaone: are vodafone si nu ar trebui sa aiba astfel de probleme.
    @Mostwnted: incearca un restore si vezi daca se comporta la fel dupa ce o sa faci jailul. De asemenea poti incearca si ambele variante de jail, dar cred ca, cu restore rezolvi problema.
    Faci restore, activezi FaceTime, dupa care faci jail (fara sa mai scoti cartela sau sa pui pe off functia FaceTime)

  17. Am facut restore la 4.0.1 si jailbreak cu http://www.jailbreakme.com si tot nu merge facetime…tot waiting for activation zice…si inainte sa trec la 4.1 mergea pe 4.0.1 cu cartela de vodafone…acum am trecut iar la 4.1 ca si asa facetime nu merge

  18. @Zaone
    Au deja un patent EXACT pentru modificarea ecranului la un iMac ca sa poata fi folosit SI prin touch, nu numai prin mouse/trackpad & keyboard.
    Am un 27″ si il folosesc pentru editare foto, dar parca mi-ar place sa il pot bascula si sa se schimbe interfatza cu una touch capabila sa ruleze Apps compatimibe cu rezolutie mare.
    Tehnologia exista, numai ca nu stiu daca este rentabila economic in momentul de fatza.

  19. @ Felix
    Cum ai resuit tu sa conectezi iChat cu serviciul YM? Eu il folosesc doar cu Me, AOL, Gtalk si local pe Bonjour.
    De YM compatibility nu am auzit.

  20. @MakMak: Scuze, nu mai stiu exact ce si cum cu iChat, ca nu am mai folosit de ceva vreme, si chiar si atunci era un “hackintosh” ca nu am un (real) Mac, si acum pe zi ce trece imi dau seama ca ultimul “update” la computer ce l-am facut anul trecut a fost o MARE GRESEALA facuta in detrimentul cumpararii unui iMac (24″ pe atunci). Asadar e posibil sa gresesc vis-a-vis de conectarea iChat la YM, sau poate dimpotriva acum sa nu mai functioneze ca parca imi aduc aminte ca au schimbat cam de 2 ori de anul trecut incoace Yahoo ceva chestiuni la conectivitatea cu sistemele lor de IM, si asta o stiu de la Meebo sau Pidgin parca, ca exact nu mai functionau nici astea dupa acele modificari facute de Yahoo; deci e probabil ca iChat sa nu fi “tinut pasul” cu aceste modificari sau chiar eu sa ma fi inselat in aceasta privinta si sa nu se fi putut niciodata conecta … desi, sincer, mi se pare un pic cam improbabil … incearca sa gasesti pe net ceva informatii si sa fii atent si la serverele alternative ale Yahoo (nu teriti) care iti permit conectarea ca acelea pot fi diferite si sa permita lucruri ce altele nu! Parca era ceva si pe la wikipedia daca nu ma insel ce trata toate protocoalele de IM si clientii compatibili … the “info” is out there, you only have to search for it .. 😉

    Also, este ca ar fi SUPER TARE sa avem niste ecrane MARI si TOUCH, si sa fie adaptate programele si interfata la ele? Ai cumva link catre acel patent?
    Eu unul, abia astept… 😉 😀

    Tak samo,
    Felix

  21. @Felix
    Am gasit pe Apple Insider un articol pe data de 23 August 2010 si 1 Octombrie. Nu pun link pentru ca nu stiu daca am voie sau nu.
    Ar fi super tare sa scoata asa ceva cu multitouch. Am mai testat eu all-in-one-uri de la Sony si HP cu touch screen, dar sunt oribile.

    Referitor la iChat, am citit si eu pe Wiki ca ar merge cu YM, o sa incerc cand ajung acasa. Oricum pentru IM folosesc Adium ca suporta toate protocoalele posibile.

    Off topic: Clientul YM de Mac nu imi merge pe video cu YM de pe iPhone4. Merge doar cu clientul de pe PC. De ce… nu stiu.