Wideo: Sony wprowadza na rynek PSP2/NGP z czterordzeniowym procesorem, konkurując z iPodem Touch 4G

[iddler id=cfbfee20&w=580&h=370]

Dzisiaj Sony A składać oficjalnie nowe urządzenie Sony PSP2/NGP który będzie konkurował pod każdym względem z iPodem Touch 4G, ale także z terminalem iPhone 4. iDevices „ugryzły” udział Sony w rynku w ostatnich latach, ale to nowe urządzenie zaprezentowane przez Sony może zmienić zasady gry pod każdym względem widoku. Urządzenie wygląda bardzo dobrze pod względem konstrukcyjnym, a pod względem sprzętowym jest znacznie potężniejsze niż jakiekolwiek iDevice dostępne na rynku. Oto specyfikacja sprzętowa urządzenia:

Tak, dobrze przeczytaliście, nowe PSP2/NGP będzie miało wbudowany czterordzeniowy procesor, nowy układ graficzny SGX543MP4+ i prawie wszystko, co jest obecnie dostępne w smartfonach. Co ciekawe, Sony zmodyfikowało także przyciski gamepada, dodało touchpad z tyłu urządzenia, zaimplementowało 5-calowy ekran dotykowy OLED o rozdzielczości 960 x 544 i przerobiło stary interfejs użytkownika obecny w poprzednich wersjach.

Sony opiera całą swoją koncepcję na 5 kluczowych punktach: rewolucyjnym interfejsie użytkownika, łączności społecznościowej, rozrywce opartej na lokalizacji, zbieżnej rzeczywistości rzeczywistej i wirtualnej (rozszerzonej) i twierdzi, że nowy PSP ma taką samą moc obliczeniową jak PlayStation 3. Apartament Playstation to nowa platforma oprogramowania, którą Sony uruchomi specjalnie dla tego urządzenia i która ułatwi pracę twórcom gier na tę platformę. LiveArea nazywa się nowym interfejsem użytkownika urządzenia i będzie zawierało zaimplementowane elementy społecznościowe, które pozwolą użytkownikom dzielić się swoimi wynikami w sieciach społecznościowych.

Więcej szczegółów technicznych i zdjęć można znaleźć na stronie Engadget, ale porozmawiajmy trochę o wpływie, jaki ten produkt będzie miał na iDevices. Największym atutem iDevices jest AppStore i mnogość dostępnych dla nich gier. Sony „rozwiąże” ten problem, przyciągając na swoją platformę jak najwięcej twórców gier, biorąc pod uwagę, że firma ma już dostępną ogromną liczbę gier. PSP2/NGP będzie wyzwaniem dla Apple i jestem pewien, że AppStore uratuje sytuację, ale czas pokaże.

Co sądzisz o nowym Sony PSP2/NGP?

PS: Przepraszam za filmy, nie mogłem ich przesłać na YouTube.

[iddler id=ed9000e9&w=580&h=370]

[iddler id=d1811e71&w=580&h=370]

35 KOMENTARZY

  1. Interesanta chestia cu touchpad-ul de pe spatele consolei. Am impresia ca va fi peste ipdo-urile touch in ceea ce priveste jocurile, avand in vedere ca are touchscreen, touchpad pe spate plus butoanele laterale. Eu sunt de parere ca in ceea ce priveste gaming-ul jocurile de pe psp sunt incomparabile fata de cele de pe ipod/iphone.

  2. nu inteleg care e treaba cu ipod4g 🙂 ce legatura are platforma asta(PSP2) gaming cu Ipod touch 4g ???

    pff la cat muscle power are sub capota 🙂 cred si eu ca este o placere sa te joci pe el :). Cand vb de jocuri pe iphone / ipod ….chiar nu vad legatura cu jocurile de PSP2…sau chiar PSP…

  3. zaone… pe bune.. lasa stirile astea pentru alte forumuri…

    Iphone Ipod4… e gg tot ce gasesti aici.. dar

    daca zici ca Ipod touch este facut pt gaming :)… pe bune…

    Gaming = platforma / consola …. nu ipod touch 4G

    LOL are trebuii sa spui cand faci afirmatii de genu:

    IPOD TOUCH 4G “device-ul special facut pentru gaming”

    – zimi si mie cate jocuri si ma refer la JOCURI nu la joculete de 2 – 3 minute, sunt pe IPOD TOUCH 4G?….

  4. gtc black are dreptate. ipod touch 4g e tot un ipod, el are ca prim obiectiv muzica si dupa celelalte elemente. PSP2-ul este facut special pentru gaming, nu sunt concurenti directi, nu au nici o treaba unu cu altul. Daca vrei sa-ti largesti aria de stiri, sa intri si pe piata de console e altceva

  5. Lol, mai uitati-va la cat a pierdut sony din piata dispozitivelor de gaming in fata iPod Touch si iPhone. Cat despre jocuri, cauta in AppStore, gasesti lucruri mult mai interesante decat mingi care trebuie ghidate printr-un labirint. Pentru Apple iPod Touch = Gaming, de ce credeti ca a fost prezentat Infinity Blade cu Unreal 3 Engine cand au lansat iPod Touch 4G? Come one, Steve Jobs a tinut sa precizeze ca iPod Touch a furat din cota de piata a PSP si Nintendo, uitati-va la stirile din perioada aceea si o sa intelegeti de ce pentru Apple iPod Touch = gaming.

  6. psp2 bate la fund idevice-urile pe hartie…deci partea cu rivalizeaza nu intra in calcul…psp2 e din alta categorie in care inca nici un gadget nu a ajuns inca…+ ca la gaming nu poate fi comparat cu nimic…

    totusi uite ce grafica are jocul din al treilea film…sa luam similarul sau din app store si anume shadow hunter parca ii zice…pai nu-i ajunge nici la degetul mic din punct de vedere grafic

  7. A pierdut pentru ca psp-ul era lansat in 2005, nu in 2010 ca ipod touch-ul 4g. psp-ul este destinat unei alte clase de gameri. Psp-ul este o consola portabila,ipod touch-ul este un music player pe care te si poti juca. Sunt 2 lucruri total diferite, 2 piete diferite.

  8. zaone unii oameni isi iau ipod touch pentru ca asculta un mp3,navigheaza pe net si da merge si un casual gaming,dar de acolo pana sa zici ca apple a furat piata consolelor mobile cu ipod touch-ul…mai e drum lung,infinity blade a fost prezentat acum 2 luni,si sa fim seriosi e un joculet de 10 minute,sa vedem ce jocuri “serioase mai sunt” hmmm N.O.V.A. -sa zicem ca e semi ok,din nou un mare minus butoanele,doar cu touch-ul e greu si cu giroscopul e o gluma,Dungeon Hunters care na e ok in cel mai bun caz dureaza cam 2-3 ore sa il termini,Firemint-care pot sa zic ca e reusit si STOP in rest sunt jocuri ft casual-impinge mingea in gura monstrului,eu scriu pe acest articol pentru ca detin un psp si stiu ce poate,detin si jucarii de la apple si parerea mea e ca nu se pot compara merele cu perele.

  9. Mai calmati-va cu jocurile pe PSP vs Ipod/Iphone/Ipad – Ipod e net superior la hardware nici nu se compare, si la jocuri vandute bate la fund PSP.

    Ia GTA pe PSP si compara cu GTA pe Ipod , nu seamana deloc, mult mai fluent pe ipod si mult mai crisp.

    Asa ca ciocu mic.

  10. ce penal… sta ala in spate si il filmeaza cu camera :))) puteau pune un proiector, asa cum este la conferintele de la apple.

    sony are un + pt ca are si “butoane”

  11. @ciobo tu compari un produs lansat in 2010 cu unul lansat in 2005. Tu gandesti macar cand faci o astfel de comparatie? Asteapta sa vedem PSP2 si ipod touch 5g, sa vedem cine pe cine bate la fundul gol. Nu sunt fan sony sau ceva, dar e o prostie sa compari technolgia din 2005 cu cea din 2010

  12. mda… nu stiu de ce va ambalati si criticati atata… vb de comparatii intre jocurile vandute in app store si jocurile pt console?!… wtf … cand si in romania va fii un lant de magazine in toata tara special cu jocuri si console, atunci sa va dati cu parerea si sa le faceti casa sa vedeti cat o sa vanda. ( nu ma luati cu altex sau alt kkt de magazin fiindca in comparatie cu magazinele speciale pt console de dincolo, astea sunt 0)
    jocurile pt iphone 4, ipod 4 sunt cele mai bune in ceea ce priveste jocuri pt smartphone- ipod(media player). asta datorita rigorilor impuse de apple si de faptul ca app store vinde cel mai bine in aceasta categorie.
    jocurile pt psp nu se pot compara cu jocurile pt telefoane… nici macar nu vor fii la aceeasi calitate chiar daca vor fii compartibile pe sonypsp. jocurile pt psp si mai ales pt acest psp sunt incomparabile… ca si cum ai face o comparatie intre jocurile de pe ps3 cu ps1 ..
    daca esti un jucator inrait, atunci iti cumperi psp… daca ai nevoie de 1 tele pe care sa poti rula si jocuri de calitate buna in domeniul jocurilor pt smartphone iti cumperi un iphone… si cine zice ca ipod-ul e net superior fata de psp, e dus rau cu pluta.

  13. ma mir ca nu incearca apple o consola adevarata de gaming, la cum se baga acum developerii pe ios bag mana-n foc ca s-ar baga si la asa ceva destul de repede. offtopic: de ce naiba e Angry Birds moca pt android (cu tot cu update-uri)?

  14. sony a pierdut terenul fata de ipod touch 4g din cauza ca : 1. are retina display-> rezolutie mare
    2.din cauza ecranului IT 4( ipod touch 4)
    3.grafica superioara a jocurilor
    4.jocuri mult mai ieftine !
    si oricum nu cred ca va aparea asa ceva intr-un timp prea scurt,deci pana atunci aveti incredere in apple.si cum spuneau si altii,ipodul ramane un ipod…cand spui ipod te gandesti la muzica…

  15. @alien, in sfarsit, mai gandeste cineva in afara bulei de sapun, dar are dreptate si royce intr-un fel, 0.99 euro nu se compara cu 250 lei pe joc la ps3, si tare ma bate gandul ca nu o sa fie mai ieftine jocurile pt psp2

  16. Deci stau si citesc comment-urile pe aici si nu-mi vine sa cred. Si orice as zice, voi tot o sa pupati Apple in cur de parca v-ar plati pe ora. Tot ce pot sa spun…voi Apple fan boys, ramaneti la gamingul vostru hardcore touch screen max 2h de pe iPhone si iPod. Oricand as alege un PSP vechi fat in locul oricarui iDevice de pe piata. Din punctul de vedere al unui gamer nu tocmai casual. Si in legatura cu marimea…e facut pentru gaming, nu sa ma chioresc si sa ma joc cu o singura mana pe touch screen.

    But hey, that’s just me….right?

    No offense, dar multi sunt chiar exagerati. Nu mai comparati 2 gadget-uri care chiar nu au nici o legatura una cu alta. Da…touch screen…jocuri nada. (si chiar nu ma atrage deloc Angry Birds 😐 )

  17. Din contra, am citi pe engadget si cica va fi undeva la 250 dolari si nu 600 dolari ca atat costa ps3. Pai la 250 dolari fratilor e bogatie pt un gammer deci va fi undeva la 10 milioane in magazine daca psp 3004 sau care e ultimul costa 6-7 milioane.

  18. de memorie interna are?? Cum la sfarsitul anului va fi disponibil? Si l-au anuntat in ianuarie?? poate peste 2 luni dar in niciun caz la sfarsitul anului. Ce-ar fi daca acuma pe 2 februarie anunta iphone 5 si il vom vedea peste un an??