X

Samouczek: Untethered jailbreak dla iPhone'a, iPada i iPoda Touch przy użyciu PwnageTool 4.3 (Mac)

Dev Team tocmai a lansat cea mai recenta versiune a PwnageTool 4.3 care ne permite sa facem un custom ipsw pentru iOS 4.3.1 Folosind acest custom ipsw vom putea face untethered jailbreak pe iOS 4.3.1 dar vom putea face si update fara a actualiza baseband-ul terminalelor noastre. Aceasta noua versiune a PwnageTool are implementat bootrom exploit-ul din limera1n plus untethered exploit-ul lui i0n1c insa nu functioneaza si pentru iPad 2. Niestety nawet ultrasn0w na razie nie działa z iOS 4.3.1, więc nie aktualizuj, jeśli potrzebujesz odblokowania.

PwnageTool działa tylko w systemie Mac OS X i jest kompatybilny z następującymi urządzeniami:

  • iPhone3GS
  • iPhone4 (GSM)
  • iPod touch 3G
  • iPod touch 4G
  • iPad1
  • AppleTV 2G (na razie tylko PwnageTool)

Aceasta noua versiune a PwnageTool NU face unlock pentru baseband-urile 05.14.x, 05.15.x, 02.10.x sau 03.10.x asa ca nu incercati. Nu veti rezolva nici problemele cu baseband-ul 06.15.00 folosind aceasta versiune a PwnageTool si nici nu veti face downgrade de baseband utilizand-o.

Nie ma znaczenia, jaki bootrom lub pasmo podstawowe mają Twoje urządzenia, będziesz mógł używać niestandardowego ipsw utworzonego za pomocą PwnageTool 4.3.

Krok 1

Pobierz iOS 4.3.1 dla swojego terminala z tutaj.

Najlepiej jest pobrać oprogramowanie sprzętowe za pomocą przeglądarki Firefox, ponieważ inne menedżery pobierania go rozpakują, ale jeśli rozpakowałeś przy użyciu czegokolwiek innego niż Firefox, a oprogramowanie sprzętowe ma rozszerzenie zip zamiast ipsw, po prostu zmień rozszerzenie z zip na ipsw.

PwnageTool 4.3 można pobrać z: [id=”125″]

Krok 2

Zamontuj obraz za pomocą PwnageTool, podłącz telefon do Mac OSX i otwórz aplikację.

Otrzymasz komunikat ostrzegawczy, naciśnij OK, aby kontynuować.

Krok 3

Wybierz tryb eksperta z paska menu.

Krok 4

Wybierz wersję iPhone'a, dla której wykonujesz ipsw.

Krok 5

Apasati continue si veti fi rugati sa cautati in calculator locatia unde ati downloadat firmware-ul Apple. Apasati butonul browse si mergeti in directorul cu pricina. Exista posiblitatea ca firmware-ul sa fie gasit automat daca copiati aplicatia in folderul in care ati downloadat firmware-ul.

Wybierz oprogramowanie układowe, a następnie naciśnij przycisk Kontynuuj.

Krok 6


Veti ajunge in fata unui meniu cu 4 optiuni care va dau posibilitatea sa customizati firmware-ul . Optiunea General va poarta prin toate optiunile secundare ale PwnageTool deci alegeti General si apasati butonul albastru pentru a continua.

Acum veti avea in fata meniul care va permite sa selectati intre a activa telefonul automat prin acest custom ipsw fie pentru a permite telefonului sa faca update de baseband. Daca NU aveti cartela operatorului de telefonie pentru a face activarea atunci lasati bifata optiunea “Activate the phone”. Pe langa asta exista pentru utilizatorii de iPhone 3G o serie de optiuni precum: activarea multitasking-ului; activarea wallpaper-ului din homescreen si a procentajului pentru indicarea nivelului bateriei.

Optiunea packages settings va da posibilitatea de a selecta fisiere .deb pentru a fi instalate automat in procesul de restore. Dati click pe tab-ul Download packages, dati dublu click pe aplicatiile dorite pentru a le downloada, apoi selectati ce ati downloadat si apasati butonul albastru pentru a continua.

Zostaniesz przeniesiony do okna, w którym pojawią się tylko wybrane aplikacje, naciśnij niebieski przycisk, aby kontynuować.

Dojdziesz teraz do menu instalowania pakietów, pozostaw zaznaczoną Cydię i naciśnij niebieski przycisk, aby kontynuować.

Optiunea Custom Logos Settings va da posibilitatea de a schimba boot logo-urile. Apasati browse pentru a alege imaginile din calculatorul vostra insa nu trebuie sa fie mai mari de 320×480 si sa fie fisiere .png.

Naciśnij niebieski przycisk, aby kontynuować.

Krok 7

Veti ajunge in pagina initiala de optuni. Pentru a incepe procesul apasati butonul build apoi butonul albastru pentru a continua.

Krok 8

Vi se va cere sa alegeti locatia unde va fi salvat custom ipsw-ul, alageti-o ,apasati si apasati save pentru a incepe procesul. Procesul poate dura pana la 10 minute sau mai mult, depinde de calculatorul dumneavoastra.

Zostaniesz poproszony o podanie nazwy użytkownika i hasła systemowego, które musisz podać, aby kontynuować proces.

Veti primi un mesaj de avertizare in care veti fi intrebati daca iPhone-ul a mai fost jailbreak-uit vreodata. Cel mai bine e sa apasati No daca nu stiti sau nu sunteti siguri de raspuns.

Krok 9

Gdy PwnageTool zakończy tworzenie niestandardowego ipsw, poprosi Cię o wyłączenie telefonu. UWAGA ten krok jest konieczny! Trebuie sa aveti telefonul conectat la calculator pentru a continua procesul. Nu incercati sa introduceti terminalul in DFU Mode de pe VMWare pentru ca nu va functiona.

Krok 10

Daca introduceti telefonul in DFU Mode faceti-o DOAR urmand instructiunile dinPwnageTool, in rest folositi Recovery Mode pentru restore.

Jeśli proces się nie powiedzie, zostaniesz przywitany komunikatem podobnym do poniższego, wystarczy teraz kliknąć Tak, odłączyć kabel USB od telefonu, zamknąć go, otworzyć ponownie, ponownie podłączyć do USB i przygotuj się na ponowne wykonanie procesu.

Jeśli uda ci się wejść do telefonu w trybie DFU, pojawi się taki komunikat:

Jeśli masz otwarty iTunes, pojawi się następujący komunikat. Jeśli jeszcze nie otworzyłeś iTunes, możesz to zrobić.

Krok 11

Jednocześnie naciśnij Alt/Option, aby wybrać utworzony niestandardowy ipsw i rozpocząć proces przywracania.

Jeśli dokładnie postępowałeś zgodnie z instrukcjami, powinieneś mieć teraz złamany jail i zdekodowany telefon z systemem iOS 4.3.1.

Ten post był ostatnio modyfikowany w kwietniu. 10, 2011, 9:42 09:42

Disqus Komentarze Ładowanie...