Jak Apple może przekonać Cię do rezygnacji z piractwa aplikacji

Logo iTunes

Wczoraj się pojawiło mieszać bardzo ważne, które wielu łatwo przeoczyło. Na Tajwanie Apple daje użytkownikom możliwość zażądania zwrotu pieniędzy w ciągu 7 dni od zakupu aplikacji. Apple został zmuszony przez rząd Tajwanu do wprowadzenia tego środka i ku zaskoczeniu wszystkich firma ustąpiła, choć Google jeszcze tego nie zrobił. Dla Apple jest to pierwszy przypadek, biorąc pod uwagę, że żaden inny kraj nie ma takiej polityki, chociaż pozwala ona użytkownikom prosić o zwrot pieniędzy za aplikacje, jeśli mają ku temu dobre powody.

Choć zasady dotyczące zwrotu pieniędzy nie są jawne, zakładam, że jest to środek podobny do naszego, który pozwala nam zwrócić każdy produkt zakupiony w Internecie w ciągu maksymalnie 10 dni od zakupu, bez względu na przyczynę. Poprzez tę zmianę swojej polityki Apple ustanowił precedens, który wielu wykorzysta, aby zmusić firmę do podjęcia podobnych działań w innych krajach. USA, Wielka Brytania, Francja, Włochy, Japonia mogą być kolejnymi krajami, w których Apple mógłby zmienić swoją politykę i jeśli tak się stanie, to każdy będzie mógł zwrócić wnioski według własnego uznania. Takie rozwiązanie znacznie zmniejszyłoby liczbę hakujących aplikacje, ponieważ teraz nie będą mieli do tego powodu, skoro mogą kupić grę, którą na pewno ukończą w ciągu 7 dni i prawdopodobnie nie będą już chcieli w nią grać.

Czy takie działanie przekonałoby Cię do rezygnacji z aplikacji hackerskich? Jeśli nie, jaki rodzaj środka Cię przekona?

11 KOMENTARZY

  1. Pe mine m-ar convinge, si as returna aproape toate aplicatiile. Poate as opri cate una rar, dar asa nu cumpar niciuna. Intrebarea e daca pot sa o mai cumpar si sa o returnez a doua oara

  2. si asa appstore o sa devina un magazin de inchirieri: ai nevoie sa pleci in vacanta de gps, il inchiriezi 7 zile :). totusi am o vaga banuiala ca apple va pune o limita de aplicatii returnate lunar, sau sa retina un 10% din valoarea aplicatiei daca este returnata

  3. Mi se pare cam mult 7 zile, cred ca daca ar fi sa se aplice ideea asta, vreo 5 ore sunt suficiente sa te convingi daca iti place sau nu aplicatia; ar fi dezastru la romani sa fie limita de 7 zile, nu s-ar mai cumpara vreo aplicatie, la ce neam suntem…Nici ei nu sunt prosti, cred ca nu va fi in veci limita de 7 zile pentru returnare valabila in Romania. Intr-adevar e f necesara o asemenea masura din partea lor, pentru ca cele mai multe aplicatii chiar nu iti sunt folositoare, dar nu iti poti da seama decat dupa ce le instalezi..si cred ca sunteti cu totii de acord..

  4. Cred ca va fi nevoie de un motiv plauzibil pentru returnarea unei aplicatii si cred ca vei avea o limita pe luna/saptamana de returnat. Nu sunt chiar atat de prosti astia de la Apple.

  5. si oricum, aceste returnari sunt tot in dezavantajul nostru, caci dezvoltatorii vor inceta sa mai scoata aplicatii noi si updateuri daca nimeni nu cumpara

  6. eu cred ca cea mai buna masura ar fi crearea unui mod de a lua aplicatiile ca si demo pentru o anumita perioada (eventual si cu functionalitate limitata intr-un fel). la sfarsitul perioadei demo sa ai optiunea de a cumpara varianta completa sau sa nu mai poti folosi aplicatia (ceva de genul cand intrii in ea sa iti spuna ca perioada demo s-a terminat si pentru a putea folosi aplicatia, trebuie sa cumperi varianta full). asa s-ar mai duce inca un motiv de jailbreak (eu nu cumpar o aplicatie pana nu vad ce este de capul ei sau daca isi merita banii. in afara de igo, imovie si nfs shift am toate aplicatiile cumparate, dar nu le-am luat pana nu le-am incercat din installous, asta din peste 100 de aplicatii luate, 70 instalate pe tel +ca incerc mereu aplicatii noi)

  7. Mie mi se pare ca niciunul dintre cei care ati comentat mai sus nu ati inteles nimic din mesajul articolului, ci ganditi ca romanul de rand, spun asta pentru ca ati scapat din vedere cel mai important lucru: e nevoie de un MOTIV INTEMEIAT! pentru a se returna banii dati pe achizitia aplicatiei.
    Nu cred ca o sa poata cumpara cineva de ex Igo primo, si dupa 5 zile sa bage motiv de refuz : nu-mi place grafica, m-a bagat odata pe interzis, papa bateria prea tare, etc
    Singura scuza de acceptare a returnarii de bani va fi contradictia dintre descrierea caracteristicilor aplicatiei si adevaratele aptitudini/performante.