Wideo: Siri zamienia system poleceń głosowych Androida w kąt

    Po zeszłotygodniowej prezentacji Siri dokonano niezliczonych porównań pomiędzy systemem poleceń głosowych Apple a systemem poleceń głosowych systemu operacyjnego Android. Właściciele terminali z Androidem bronili swojego systemu operacyjnego, twierdzili, że Siri jest bezużyteczna, ale powyższy klip pokazuje rzeczywistość. Siri jest znacznie bardziej złożona niż system poleceń głosowych w systemie operacyjnym Android, wymaga znacznie mniej interakcji, aby dać użytkownikom dokładnie to, czego potrzebują i oczywiście znacznie lepiej rozpoznaje wypowiadane słowa.

    Teraz Google będzie się spieszyć skopiować zaimplementują podobne funkcje w systemie operacyjnym Android i prawdopodobnie w przyszłym roku udostępnią je właścicielom odpowiednich terminali. Do tego czasu Apple zrewolucjonizował sposób, w jaki korzystamy ze smartfonów, teraz pozostaje tylko konkurencja, aby ich dogonić i zmusić do ponownego wprowadzania innowacji. Postaram się przeprowadzić szczegółowe testy, jak tylko dostanę iPhone'a 4S, ale z powyższego filmiku wynika, że ​​Siri jest znacznie bardziej zaawansowana niż system oferowany w systemie Android.

41 KOMENTARZY

  1. Singura chestie care imi place mai mult la android ….sau la vlingo cred …este ca nu trebuie sa apesi pe buton pt a interactiona cu voice assistant……poti sa spui doar HEY GALAXY si deja vorbesti cu el ..in urma unor setari prestabilite bineinteles…..lucru care nu stiu daca cei de la apple l-au implementat…dar cu siguranta o vor face pe viitor

  2. Good one. Hai sa repetam, comparati doua tehnologii existente pe ambele telefoane, corect? Deci cine a imitat pe cine, din moment ce GS2 avea ceva de genul asta acum X luni? Nu voi intra in detalii legate de functionalitatea celor doua softuri (nici macar nu sunt convins ca acela e softul vlingo de pe GS2), pentru ca mi se pare inutil, cel putin pentru romania. Totusi, daca ne gandim la faptul ca softul android permite mult mai mult deschis catre public, cred ca input-ul din partea utilizatorilor va fi mai facil si-l vom vedea adaptat pentru Romania pe Vlingo, inaintea lui Siri.

    O functie precum Siri cu greu poate fi un argument important de cumparare pentru cei mai multi din utilizatorii obisnuiti de telefoane mobile. Ca Marul insista pe el…pe ce altceva ar putea sa insiste?…

  3. @Rosu Mircea
    Aia ar insemna sa te “asculte non-stop” adica sa fie pornit microfonul intotdeauna, ceea ce scade mult viata bateriei.

  4. singurul meu coment aici este: SGS2 a avut asta inaintea lui Apple. Cum a revolutionat Apple acum programul de comenzi vocale din moment ce Android avea deja asta implementata…deja sunteti iar fascinati de “praf in ochi” si copiile celor de la apple, care existau deja pe piata in alte systeme. nu inteleg de ce nu pricepe nimeni, cand insusi Steve Jobs spunea intr-unul din comentariile lui (puteti citii si in cartea scrisa despre el in care mentiona: “Recunosc ca fur ideile tuturor fara nici o rusine”. Si cu asta am incheiat. Apple copiaza anumite chestii de la toata lumea le perfectioneaza si le arunca pe piata ca si chestii “Revolutionare”. Cautati filmele lui si cele pe care le relata sa vedeti ca am dreptate. Spunea ce am citat eu mai sus. O zi buna

  5. @Ciprian C dupa cum vezi Google nu are “Personal Assistant” cum are iPhone 4S.
    Cei din video au fost foarte indulgenti. Puteau sa puna intrebari mult mai grele.

    Google are Voice control. Asa ceva exista si pe 3GS (mai slab, dar exista). Asa ca nu se poate pune problema de copiat aici.

  6. @Chitzy, apple de la 3gs are voice control. Siri este un personal assistent. Asta e ceva ce nu are nimeni si ceva cu care, cum spune si zaone, au revolutionat, DIN NOU !
    Si stai tu linistit. Cand vom vedea asa ceva in android, va iesi Siri din beta si va fi ceva la ani lumina de ce este acum si de ce va fi pe android. Cel mai probabil, asta se va intampla odata cu iPhone5 si iOS6.

  7. Nu confundati comenzile vocale pe care le are si iphone de mult cu siri.Siri e cu totul altceva.

  8. … nu apar androidul dar in clipul postat de tine, la final scrie ca e “draw”… dupa care isi justifica deciziile care i-au facut sa ajunga la aceasta concluzie… nu intaleg de unde ai ajuns la concluzia cum ca siri pune la colt, comenzile vocale de pe android…

  9. @Condor, minunat, i-au zis personal assistant. Voice Control (cel facut de Vlingo si implementat standard pe SGS2) e un Siri aparut acum 7 luni. 🙂
    Ba, mai mult, vorbeste cu mine, spre deosebire de softul folosit in videoclip.
    Zaone, l-ai avut in teste, ai incercat si functia asta?

  10. Samsung Voice Solution
    Get vocal. Just double tap the home key and you can control the Samsung GALAXY S II with a few selected words. Take charge and execute major functions like calling, music, messaging, scheduling and launching apps with the ease of a voice command. You can also capture your thoughts, make a note to yourself and send it to your friends by simply saying send!

    http://www.samsung.com/global/microsite/galaxys2/html/feature.html

    culmea, si lui Siri trebuie sa-i spui sa Send. So…cine e copy paste master?
    Eventual dati un search pe google dupa vlingo, sa vedeti cam despre ce e vorba.

    Apropo, Siri e Beta? Daca da, Apple chiar a ajuns sa se laude cu un experiment?…

  11. Great, zoane! Poate o intalnire ios-android la o bere/vin fiert pentru teste? 🙂
    Promit sa folosesc si eu voice control pana atunci, chiar sunt curios acum care e nivelul.

  12. Bine, ca sa dormi linistit, Siri e cel mai bun “asistent personal” (hahahahahahahahaha) inventat vreodata. Este cea mai tare functie. Ba, mai mult, e cea mai tare functie pe care se va depune praful… Sincer, tu ti-ai lua un telefon care se lauda atat de mult cu o functie de genul asta? Eminamente inutila in 95% din pietele pe care se vinde?

  13. Siri este un asistent personal inteligent, care interpretează, selectează și ordonează informații. Pe Android nu sunt decât comenzi vocale pentru funcții ale OS, la fel ca Voice Control care există de ani buni pe iOS, de la primul iPhone 3GS.

    Apoi nu cred că aici va putea copia / “implementa” Google prea rapid ceea ce face Siri, care este rezultatul celui mai mare program de până acum de realizare a unei inteligențe artificiale, finanțat ani de zile de Departamentul Apărării al SUA, înainte ca criza și noua administrație prezidențială americană să renunțe la finanțarea sa, programul fiind nevoit să se privatizeze, compania rezultată din acesta fiind apoi preluată de Apple, cu tehnologia rezultată după ani de zile de cercetări extinse pe baza unui buget considerabil. Nu cred că Google poate recupera prea repede avansul de ani de zile de cercetare de care a beneficiat Siri.

  14. da nu va mai certati atata… sunt 2 lucruri diferite… siri poate sa invete, interactioneaza… si cum spun si cei doi…lolec si bolec, daca-l inveti prost o sa ai un asistent prost… voice control e alta marie cu alta palarie…. nici nu are rost sa se faca comparatii… daca cei de la samsung incepeau acum 6 luni sa ia la misto ios-ul ca are un voice control de rahat, taceam din gura… si apropo… cei care raman la iphone 4 va reamintesc ca tot un voice control de rahat avem.

  15. “Sa moara mama, uite, telefonul meu vorbeste cu mine. Siri, adu-mi o bere. Ba, adu-mi bah o bere. Si comanda-mi si o shaorma cu de toate. Hai mersi”

  16. @tigris, siri nu este un asistent personal INTELIGENT. Din pacate inteligenta artificiala e destul de departe de noi. Siri e un soft de voice recognition cu o paleta ceva mai vasta de actiuni pe care le recunoaste.

  17. @Ciprian C: Ceea ce reciți tu despre copia asiatică a imitatorilor de la Samsung nu este decât funcția de comenzi vocale, unde anumite funcții de pe sistemul de operare sunt executate în urma rostirii unor comenzi. La Siri este mai mult decât atât, Siri caută, coroborează, interpretează și organizează informații pe care le extrage din diferite surse specializate, precum Wolfram Alpha, Yahoo Places, Bing și Google, etc.

    Îți explică ție funcția de comenzi vocale de pe șaiba de plastic a asiaticilor noțiuni de tot felul, prin interogarea Wolfram Alpha? Îți găsește soluții la probleme de care întrebi, prin interogarea unor surse specializate de pe internet? NU, comenzile vocale ale androidului doar “teleghidează” dispozitivul și deschide aplicații și funcții ale sistemului de operare – atât!

  18. cum spunea cineva mai sus: nu confundati comenzile vocale din android cu siri in spatele caruia se afla inteligenta artificiala. comenzi vocale aveam si pe nokia 3310 :)))

  19. @Ciprian C: La solicitările de bere sau de shaorma, Siri ți-ar prezenta opțiuni din care ai putea alege să faci comenzi cu livrare la domiciliu, sau ți-ar indica traseul spre locuri în care ai putea cumpăra așa ceva. La aceleași solicitări, Voice Control de pe Android ar căuta aplicații care să conțină una din aceste denumiri (în cel mai bun caz, dacă nu dă imediat eroare) și dacă găsește ceva, pornește aplicația, dacă nu, dă eroare.

    Vezi diferența?

    La comentariul tău următor îți răspund că Siri conține un soft de recunoaștere vocală, dar nu se rezumă la atât, știe să clasifice cuvintele pe care le rostești și își dă seama dacă tu cauți un loc, sau un produs, sau vrei să pornești o aplicație / funcție de pe iOS, sau vrei să faci o anumită activitate, sau te interesează o anumită informație, etc. ASTA este partea “inteligentă” la Siri, nu doar asociază cuvinte cu funcții și aplicații, ca Voice Control pe iOS sau Android, ci face o interpretare complexă și selectează, organizează și prezintă acțiuni specifice solicitării tale.

  20. @Tigris, uau, esti un soi de Siri, deja ghicesti (sau incerci sa ghicesti ce urmeaza sa zic). Dar, ca si Siri, o dai in bara. Eu iti sugeram doar ca siri are o “arie de acoperire” foarte mica. Daca vei folosi textul propus de mine, si siri se va bloca. Prea subtil?

    tre sa te dezamagesc, dar in esentie principiul e absolut identic. Voice recognition cu asocierea unui “raspuns”. Diferentierea se face la dezvoltarea “bazei de date” cu solutii.

    La SGS2 promovarea se face la putere de calcul. Ba, mai mult, zilele astea urmeaaza sa fie lansat Android 4 (cu o intarziere de cateva zile, nu luni, ca in cazul iOS, vezi sondajul din dreapta). Vorbim dupa de diferente intre cele doua terminale. Din pacate, acum Apple joaca in liga celor care trebuie sa recupereze diferenta (simplu fapt ca raportati functiile iPhone-ului cu cele de pe SGS2 nu face decat sa intareasca acest punct de vedere).

  21. @ciprian… deja esti obositor de frustrat in pustietatea cunostintelor tale… poate noul update al adroid-ului, o sa fie o copie a ios-ului… fiindca asta se vrea si la android…. sa fie universal, atat pe telefoane cat si pe tablete… da -n fine… te las in prostia ta, nu te mai deranjez..

  22. siri nu a fost dezvoltat de apple ci cumparat in 2010, imbuntatit si integrat in ios.
    dupa achizitie, apple a oprit dezvoltarea versiunilor ptr blackberry si android

  23. @ciprian c,taci din gura ca te faci de ras.. tu sti ce e aia inteligenta artificiala??? ai cunostinte ceva legate de programare?? sau vinzi rosii in piata si i-ti dai si tu cu parerea in ceea ce priveste siri…

  24. @Ciprian C: Nu e vorba doar de baza de date proprie. Voice recognition se bazează doar pe baza de date proprie, cu samples vocale, însă Siri știe să acceseze și baza de date externe (ex. Wolfram Alpha, etc.) și, mai ales, știe să clasifice și să sorteze informațiile dintr-o sumedenie de baze de date și să prezinte doar informațiile aplicabile la solicitarea utilizatorului.

    Apoi, Apple nu are ce recupera, că este deja cu mult înaintea Androidului. Vezi de ex. de ce resurse exagerate are nevoie Androidul de pe copiile asiatice pentru a se mișca și el, cât de cât, ca iOS. Nemaivorbind de problemele galopante de securitate și de privacy de pe Android. Mai au mult de lucru băieții de la Google și sper că o vor face fără a copia pur și simplu, pentru că ne este mult mai util ca inovația să vină din mai multe direcții, nu doar din Cupertino.

  25. @alien si alex, voua o sa va dau raspunsuri complete cand veti invata sa vorbiti corect gramatical. Mai dati pe la scoala, baieti.

    @Tigris, trebuie sa fii de acord macar cu faptul ca si Androidul are punctele sale forte. Platforma open si disponibila dezvoltatorilor de multi utilizatori e considerata un plus. Cat despre securitate…. E o problema minora, cat despre privacy issues, sa nu uitam de log-urile pastrate de iOS referitoare la locatia utilizatorilor. Ca sa nu mai spun de restrictiile impuse de soft sau de iTunes. Nu voi nega capacitatile iOS-ului, problema e ca acele resurse superioare sunt necesare (si vor fi necesare) pe termen lung, cand dezvoltatorii de softuri foarte demanding (hai sa zicem jocuri, e cel mai la indemana) vor fi constransi de resursele insuficiente.

    Ca si preferinte de setari…acel drop down menu din android este absolut genial, practic ai un acces incredibil de facil la cateva optiuni basic si tot de acolo catre setarile full ale respectivelor functii (imi vine in minte ca-l folosesc acum).

  26. @Ciprian C Unde a intarziat iOS5? nu a intarziat nici o zi, nimeni nu a spus ca la WWDC 2011 va fi lansat, a fost prezentat si nu au precizat o data exacta, doar au spus “candva la toamna”…. degeaba lanseaza android 4, android 4 nu va fi pus pe sgs2, si oricum nu vine cu nimic revolutionar, tot consuma multe resurse si are nevoi de 2gb ram si procesoare dual-core15-2ghz pwntru a rula cat-de-cat bine, vine nou cu un UI foarte-foarte frumos ( asa spun fanii Android ) eu nu vad nimic nou nici in UI doar lucruri prea-complicate ( fara rost ) cum am vazut pana aici de la android…. Nexus prime si sgs3 tot vor fii “dezamagiri” ca nu prea au ce copia de la Apple ca nu au lansat nici ei multe lucruri noi, deci nici sgs2 si nici noul nexus nu va revolutionar, nu au ce implementa nou daca nu au de unde copia…
    @Androizii voi care vorbiti despre Vlingo ca Apple a copiat de la sgs2 ca are Vlingo ( un SIRI al sgs2 ), Vlingo este o aplicatie simpla ( valabila si in Appstore-ul de la Apple ), prima data eu am vazut aceasta aplicatie la symbian si nu prea mergea….

  27. @Souly, Android 4 va fi disponibil pe SGS2, nu stiu de unde va vin ideile astea. GS2-ul e un telefon mai mult decat capabil sa sustina noul sistem de operare.
    Vlingo-ul de pe SGS2 este customizat in colaborare cu samsung. De altfel butonul care-l porneste are mentionat “tap here or say Hi, Galaxy”. Sincer, eu am foilosit ambele SO destul de mult si cred ca am o imagine destul de buna despre ce poate fiecare (si sunt si la curent, prietena mea are iPhone 4, in continuare).

  28. Ceea ce ma bucura pe mine este ca avem de unde alege, voi nu stiti decat sa va certati care e mai bun, care e mai smecher… Daca nu exista SGS si Android, acum unii dintre noi poate ca aveau rate in banca la un amarat de iPhone 2g, iar daca nu exista iOS, poate ca nu exista nici Android si atunci toti aveam kkt-uri de Nokia 3310 (cele cu Symbian nu erau de nasul nostru). Asa ca, in spiritul acestui scenariu, ganditi-va iOS vs Android precum Intel vs AMD ori ATI vs NVidia, fiecare cu bune si cu rele, cu avantaje si dezavantaje. Trebuie sa privim lucrurile in mod benefic, in felul asta sa ne putem permite ultimele gadget-uri!

  29. @ ciprina… mi-ai raspuns precum o putea face un om limitat. de vb stiu sa vb gramatical dar in acest loc nu pot decat sa-ti scriu pe inatalesul tau… ca nu e corect d.p.t.d.v gramatical, prea putin imi pasa… iti spun clar ca esti pe langa subiect dar tu o tii ca magaru’ pe-a ta.

  30. Ok android vs ios o sa existe mereu. Batalia dintre cele 2 conteaza. Android nu cred ca se va ridica la rangul iOS-ului. De ce? Android copiaza tot , nu INOVEAZA! Android cere multe resurse. iOS NU! Open Source Android? Eu nu am auzit. Nici iOS-ul nu este limitat cu diferite tweack-uri. NU putem sa spunem despre un sistem de operare ca e Open Source daca folosim tweack-uri. Utilizatiri de UNIX stiu ce spun. 😉

  31. @Bobo12 vrei sa zici ca iOS nu a copiat nimic ? mai gandestete …..
    @Luci ai dreptate intr-un fel ….. dar daca Symbian nu erau de nasul nostru ,cum se face ca iPhone e de nasul nostru cand e mult mai scump

  32. Nu cred ca mai conteaza comentariile si parerile din moment ce baietii au vandut 4 milioane de bucati in weekendul de deschidere. eu am un galaxy s si recunosc ca nu e nimic mai mult decat o copie coreeana cu o baterie proasta.

    Trebuie sa fii imbecil sa nu recunosti inovatia cand ti se prezinta in fata. E ca si cum cineva iti aduce o masina de formula 1 si tu ii zici ca nu e noua ca ai mai vazut tu dacia pe sosea pana acuma, care face cam acelasi lucru