Apple sprzedaje odblokowanego iPhone'a 4S również w USA

    Chociaż początkowo firma Apple utrzymany że w USA nie sprzedają dekodowanych terminali iPhone 4S, oto wszyscy, którzy kupili iPhone'a 4S za pełną cenę w sklepach Apple znaleźli aby urządzenie było widoczne w iTunes jako zdekodowane. Powyższe zdjęcie witało kilkaset tysięcy właścicieli iPhone'a 4S i możesz sobie wyobrazić, jak bardzo byli szczęśliwi, gdy dowiedzieli się, że mogą korzystać z urządzenia u dowolnego operatora komórkowego na świecie, nie tylko AT&T. Terminale zakupione od Apple po pełnej cenie mają ceny wahające się od 649 dolarów za wersję 16 GB do 849 dolarów za wersję 32 GB.

    Kilku użytkownikom udało się potwierdzić, że terminale rzeczywiście są dekodowane przez Apple, ale szczęście może trwać bardzo krótko. A Sprint sprzedaje terminale iPhone 4S dekodowane w sieciach GSM, ale obiecuje je zakodować w bardzo krótkim czasie, więc to samo mogłoby się stać z terminalami AT&T. Za kilka tygodni może pojawić się aktualizacja pakietu operatora, która zablokuje wszystkie zakupione teraz terminale iPhone 4S, a utrzymanie dekodowania będzie dość skomplikowane, nawet jeśli mówimy tylko o pakiecie operatora.

    Podsumowując, wygląda na to, że terminale iPhone 4S sprzedawane obecnie po pełnej cenie przez Apple byłyby zdekodowane, ale mogłyby zostać przekodowane przez AT&T, bo oficjalnie odpowiednie terminale powinny być kodowane w sieci amerykańskiego operatora.

6 KOMENTARZY

  1. O, Doamne, sclavagismul epocii moderne. Pai cum sa iti bolcheze un amarat de telefon care e proprietatea ta si L-AI LUAT LA PRET INTREG?!

  2. Eu nu vad de unde reiese ca terminalele TREBUIE sau vor fi blocate in reteaua unui operator, nici nu cred ca este LEGAL sa faca asta atata timp cat a fost platit pretul INTREG pentru un terminal si nu a fost cumparat cu un contract de telefonie care implica si un discount.

    Parerea mea… terminalele cumparate UNLOCKED vor ramane UNLOCKED altfel se vor trezii cu procse pe cap pe care le vor castiga clientii fara probleme.

  3. Terminalele respective au fost cumparate in baza intelegerii ca vor fi codate, nu decodare. Ele trebuiau sa fie codate si nu sunt iar AT&T le poate coda oricand.

  4. Pai daca ai cumparat un telefon care trebuia sa fie Codat, da mi se pare normal, dar tu ai scris altceva:

    “iata ca toti cei care au achizitionat un iPhone 4S la pret intreg din magazinele Apple au constatat ca dispozitivul apare ca fiind decodat in iTunes.”

    Daca am platit pretul INTREG pentru un telefon mi se pare normal sa fie DECODAT, deci nu vad ce intelegere ar putea exista, chiar si pe siteul lor scrie clar ca telefoanele deblocate functioneaza pe retelele GSM din USA si international atata timp cat se foloseste un micro-sim.

    Deci, ori informatia este total gresita, ori ce spui tu este aiurea. Odata cumparat un telefon la liber (unlocked), la care sa emis o factura, etc si nu ai semnat nici un contrat cu o companie de telefonie, nu poate sa vina AT&T de ex sa imi blocheze mie telefonul in reteaua lor, alegi ce retea vrei, cand vrei, ei pot controla doar ce tine de SIM`ul lor nu si de telefonul personal.

    Daca a fost vorba sa fie cumparate in baza unui contract cu AT&T atunci nu a fost platit pretul intreg.

  5. Eu am scris mai mult in articol, am spus ca terminalele decodate trebuiau sa fie lansata in noiembrie. Terminalele vandute acum la APple sunt codate pe AT&T, scrie clar ca sunt codate chiar daca le cumperi la pret intreg. Acum daca iti convine ce ofera Apple cumperi, daca nu astepti alea decodate.
    Ceea ce intelegi tu e aiurea, daca citeai si partea cu telefoane decodate disponibile din noiembrie inteleageai. De altfel trebuia sa te gandesti ca legislatia nu este la fel peste tot si in SUA pot vinde telefoane la pret intreg codate. Si in Romania operatorii vand terminale la pret intreg codate deci nu stiu ce idei ai tu prin cap dar sunt total pe langa realitate.

  6. In Spania la Vodafone si Movistar daca cumperi un tel cu cartela preplatita , contract sau pe puncte sunt codate in retea dar sunt subventionate! In schimb la Orange( nu stiu recent) stiu ca nu demult puteai sa iei tel tot subventionat pe puncte sau cartelela si era decodat ! Doar ….sa vezi cat de diferitâ e politica companiilor in functie de tarâ.