iPhone 4S zakupiony za granicą nie podlega gwarancji w serwisach Apple w Rumunii!

    Dzisiaj otrzymałem e-mail od użytkownika tej strony, w którym moją uwagę zwrócił fakt, że terminale iPhone 4S zakupione w Rumunii lub za granicą NIE są objęte gwarancją w autoryzowanych serwisach Apple. Chodzi oczywiście o iStyle i Numax które, jak wynika z otrzymanego maila, odmówiłyby już obsługi kilkudziesięciu terminali iPhone 4S. Wysłałem maila do obu serwisów i na razie odpowiedzieli mi tylko ci z Noumax, potwierdzając, że terminale iPhone 4S zakupione za granicą nie podlegają gwarancji w Rumunii!

Witam, 
Koledzy z serwisu potwierdzili mi teraz, że na razie nie mogą zmienić...czekaliśmy na powiadomienie od Apple w sprawie zmiany warunków gwarancji iPhone'a 4s.

Nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi od iStyle, ale biorąc pod uwagę, że tam warunki udzielenia gwarancji są bardziej rygorystyczne, oczekuję od nich dokładnie takiej samej odpowiedzi. Praktycznie wszyscy, którzy mają iPhone'a 4S kupionego za granicą, nie odniosą korzyści z rozwiązania problemów gwarancyjnych w Rumunii, ponieważ Apple nie wymienia wysyłanych stąd terminali iPhone 4S. Niewykluczone, że sytuacja ulegnie zmianie dopiero po oficjalnej premierze iPhone'a 4S w Rumunii, która na razie nie wiem, kiedy to nastąpi. Jeśli masz iPhone'a 4S kupionego za granicą, dobrze byłoby o niego dbać, bo jeśli się zepsuje, będziesz go trzymał w szufladzie do czasu, aż Apple zmieni politykę gwarancyjną.

Terminale zakupione w sklepach internetowych objęte są gwarancją w sklepie, w którym je zakupiłeś.

28 KOMENTARZY

  1. o mare porcarie adica daca fac efortul de a cumpara un iphone 4s din alta tara, apple nu mi acorda garantie pana nu se lanseaza si la noi
    alte limitari marca apple
    o aberatie si lipsa de respect fata de clienti

  2. Dar e absolut normal !!! Cum Dumnezeu sa ofere garantie cei de la Noumax (ca de iStyle nici nu poate fi vorba fara bon fiscal de la ei) cand nu au cum sa presteze niste servicii de calitate(adica sa schimbe aparatul intr-o anumita perioada de timp decenta si tot asa). Apple are niste standarde, pana nu le indeplineste nu se apuca sa presteze serviciile.

  3. Da de unde ..toate echipamentele , etc cumparate din UE , au garantie in ABSOLUT toate statele membre. Solutia? Sesizare ANPC si avocat ….100% sanse de castig

  4. Singurul lucru care ma deranjeaza este ca suntem intotdeauna ultimii, iar in ultima perioada suntem cosumatori destul de mari de apple, cred ca ar trebuii sa fim un pic mai respectati de cei de la apple si sa nu ne mai lase ultimii in orice lansare si orice soft! App de software, stiati ca nici in momentul de fata, desi se specificase, nu sa introdus limba romana la comanda vocala? (nu Siri) si faptul ca deja a intrat Siri, ne arata ca vom avea de asteptat o perioada buna de timp pana vom putea sa vorbim pe limba noastra. M-am saturat sa fim cei mai prosti din clasa.

  5. @Mariusr22: Noumax ofera garantie pentru orice altceva cumparat de oriunde, iPhone 4S face exceptie pentru ca nu e lansat in Romania.

  6. Buna, sunt posesor de iphone 4 si va pot spune din experienta ca in romania Noumax nu face inlocuire pe iphone 4 indiferent de provenienta sa, decat asigura service contra cost, referitor la iStyle va pot spune ca inlocuiesc idevice-uri atat timp cat produsul este cumparat din ue exceptand Romania. Eu am fost la iStyle cu un ipod touch achizitionat dintr-un retailer din romania la care primisem garantue de iStyle. Mersi

  7. daca asi fi in situatia data ,as apela la un avocat,suntem in ue deci nu e diferenta intre tari,este o aberatie made by mar,,nu e vorba de diferente intre tari ci simpul motiv ca ce are unele reguli
    lasand la o parte ca in Romania nu este lansat produsul
    service de toata jena,,,din parte marului nu ma asteptam chestia asta,,sincer

  8. Alex, nu sunt chiar asa de multi consumatori de apple in Romania!
    Sunt cativa Dar nu e suficient pentru a concura cu alte tari, tocmai de accea apple nu intentioneaza sa deschida magazin aici!
    Cehia are 10 milioane de locuitori!
    Romania are 22 milioane!
    In Cehia sa deschis acum cateva saptamani posibilitatea de a cumpara online de pe apple.com/cz in Romania pauza!
    Trage singur concluzia!

  9. Apple vinde destule telefoane & tablete in romania ….. Pacat ca nu vor sa deschida un magazin Apple aici, sa nu mai stam la mana celor ca iStyle sau Noumax ….

  10. Pai probabil asta e cauza pentru care nu deschide!
    Sunt absolut sigur ca cineva in numele lor a analizat piata si a vazut ca nu este profitabil sa deschida aici!
    Care ar fi alta explicatia?

  11. apple permite unor firme ca gernanos sa faca reparatii la iphone, care sunt niste neseriosi
    am dus un iphone 4 la garantie si mi l au adus lovit
    la cati utilizatori de idevice uri sunt in romania macar un servici ar putea deschide

  12. Vreau sa atrag atentia ca Apple Inc. NU are nici un distribuitor autorizat in Romania sau vreun dealer aceia sunt simpli reselleri care achizitioneaza produsele apple dela un distribuitor. Ceea ce este normal ca sa nu va ofere garantie e o politica simpla

  13. da zaone.. si asta subliniaza inca o data faptul ca te-ai grabit inexplicabil sa ai 4S
    sper insa sa iei aminte si sa nu faci acelasi lucru si la anul cu iphone 5

  14. adevarul doare, i know that.. toti gresim, dar important e sa invatam din greseli si pe viitor sa nu le mai repetam.
    i’ll be watching you next year!

  15. Noumax mi se par OK , am avut un iphone 4 luat din germanos, la liber , m-am dus la germanos au inceput cu factura , garantie , da’ o sa-l reparam , da’ nu are mare lucru (incepuse casca sa vibreze nu puteam sa tin telefonul la ureche si ei ziceau ca ce are , bazaitul ala ma deranjeaza ? ) …etc , cei de la noumax l-au schimbat fara niciun act in 2 zile , bine, ideea este ca s-a scurtat garantia cu un an dar am fost anuntat ca daca o sa lucrez cu ei o sa pierd garantia cosmote .

  16. @TheDog : cum vroiai sa spuna zaone ceva despre 4S , din auzite ? Mie personal mi se pare fair achizitia lui cu costurile suplimentare si riscurile aferente , adica vorbim de Iphone si zaone sa aiba androide in buzunar …

  17. Am spus ca s-a terminat discutia pe tema asta, daca veti continua incep sa va sterg comentariie. Aveti ceva pe subiect spuneti, nu aveti ceva pe subiect, nu spuneti. Vreti iPhone la 2 lei la 2 luni, luati-l si gata, simplu.
    @TheDog: Nu-mi justific eu achizitiile in fata ta cum nici tu nu iti justifici achizitiile in fat amea.