iPhone 4S i złe wytłumaczenie braku możliwości wyłączenia 3G

   Zapewne wiesz, że iPhone 4S nie ma możliwości wyłączenia łączności 3G w menu ustawień iOS, tak jak ma to miejsce w przypadku pozostałych iPhone'ów produkowanych przez Apple. Póki co nikt nie udzielił oficjalnego wyjaśnienia braku tej opcji, jednak generalnie większość twierdzi, że 3G jest pozostawione na stałe aktywne, aby Siri mogła działać poprawnie. Cóż, dla innych są nieco bardziej „profesjonalne” wyjaśnienia braku tej opcji, a ostatnio słyszałem, że modem w iPhone 4S nie byłby w stanie zamknąć połączenia 3G i brak tej opcji byłby spowodowany tym problemem .

   Gdyby stwierdzenie było prawdziwe, to 4S działałby wyłącznie na połączeniach 3G, a nie EDGE/GPRS, więc nie można było go używać poza dużymi miastami. Pomijając złe wyjaśnienie dotyczące braku opcji, przypominam, że TYLKO w iPhonie 4S nie można wyłączyć łączności 3G, pozostałe iPhone'y nadal mają tę opcję.

31 KOMENTARZY

  1. Mare scartz ca nu poti opri 3g-ul Ff bine se merge spre viitor numai “posedatii” care vroiau sa se laude cu durata bateriei duc lipsa acelei optiuni in rest cei care folosesc tel impreuna cu , conexiunea de date supravietuiesc cu succes fara acea optiune inutila imo!!! Se face prea mult tam tam pe subiectul asta….

  2. eu cand ajung cu bateria sub 10% opresc 3g ul(iphone4) deci nu mi se pare foarte utila obtiunea. Pt cei care isi iau 4s doar pt a agata fete in tramvai si nu au ab de date cred ca e importanta… pt restu nu i gasesc utilitatea. nu asta e problema la 4s… consider ca eranul si bateria sunt principalele probleme

  3. Cred ca apple începe sa cada 🙂 , dacă nu vin cu un iPhone 5 care sa revoluționeze cu adevărat 🙂 piața Smartphone-urile . V-a începe era androizilor 🙁 .

  4. @ Tz0ntz0 android are șanse foarte mici..sistemul de operare merge așa cum trebuie doar pe telefoanele din gama nexus.celelalte nu fc corelarea hardware software.De aceea nu au cum sa ii ia pe cei de la Apple.Ecranul de pe 4/4S e pur sI simplu excelent.Acum ca vine si iPad 3 cu un posibil ecran retina,nu ai cum sa nu fi impresionat de cum arată,se simt si cât de fluente sunt produsele Apple.Nu sunt vreun fanboy Dar pentru ca plătești..poate un pic cam mult,pentru un produs de calitate fiabil si util nu vad de ce Alege android

  5. Eu unul am nevoie de buton pt 3g , tine mult mai mult bateria pe edge decat pe 3g, canf am nevoie sa caut ceva pe internet in 1 sec am activat 3g ul, dc sal tin degeaba deschis plus ca nu am acoperire peste tot. Zaone tu nai fost inafara orasului cu iphonul tau 4s? Nu a trecut la edge? Sau pur si simplu a ramas fara semnal?

  6. :)) comica conversatie… Oricum chiar ca ii tampenie ca au scos aceasta optiune pentru ca iti cam consuma bateria… Am ramas deocamdata la iphone 4 ios 5.0.1… Trebuie sa recunosc ca am cateva probleme cu bateria dar daca as avea 4S cu 3g’ul pornit non stop cred ca mi’ar consuma cam mult:-s.. @Zaone … Apropo… Nu stii cam cand apare firmware nou?… Am bug’uri si nu le mai suport… Majoritatea le’am rezolvat cu jailbreak dar tot mai am… Mersi:D

  7. Mi se pare o chestie destul de urata.Eu am mari probleme cu semnalul din cauza 3g-ului.Mereu am 2-3 liniute de semnal unde stau, pe cand cu vechiul iphone aveam full prin EDGE.Sincer as fi dispus sa renunt si la Siri pentru o calitate mai buna a apelurilor si o autonomie ceva mai mare.
    Astept cu nerabdare 5.0.2 care sper sa fixeze acest aspect.

  8. @Zaone Mai am o intrebare… Nu este legat de tema asta dar… Exista vreo modalitate de a instala Siri pe iPhone 4? Am gasit mai multe chestii de genu pe internet dar a rezolvat numai schimbarea UI’ului de la Voice Command cu cel de la Siri.

  9. Zaone in 4-5 ani probabil veti plange ca nu veti mai putea activa optiunea de 3g in locul 4g…. Vorbeam metaforic…..asta e…. lumea spre asta se indreapta tehnologia evolueaza… am ip 4 de la lansarea lui in Anglia si nu cred ca am oprit vreodata 3g -ul …am doua adrese de mail + diverse notificari pe care imi place sa le primesc cat mai rapid nu vad de ce ti-ai lua un smartphone si l-ai sugruma ….

  10. @Costinvlad: Simplu, in zonele fara semnal 3G iti rupe bateria in doua verificand reteaua, noaptea nu am nevoie de 3G ca dorm si inchid tot iar prin dezactivarea 3G-ului nu pierd cate 10% din baterie peste noapte. Sa mai spun ca stau intr-o zona in care semnalul 3G fluctueaza si-mi rupe bine bateria ?

  11. Zaone, incearca sa-i lamuresti pe unii ce inseamna3G, pt ca ei confunda genul asta de conexiune cu internetul pur. Un iphone e aproape inutil pe Edge.Sfat: fa un articil pe tema asta!

  12. Problema nu e de la telefon ci de la operatorul de telecom. Daca ar investi ceva bani in retele atunci nu ar mai avea nimeni problemele astea.

  13. Asta am observat si eu ca nu mai accepta reteaua gsm\edge, accepta numai reteaua 3g de la cosmote si din aceasta cauza are probleme cu semnalul osciland intre retele, fapt care consuma si bateria mai repede

  14. M-am plimbat săptămâna asta o zi întreagă cu un 4S prin Berlin, am folosit frecvent GPS pe Maps și camera foto, am avut câteva convorbiri telefonice și câteva mesaje text. Totul pe 3G (n-am găsit Wi-Fi gratuit în Germania, nici în Berlin, nici altundeva). Am pornit Data Roaming doar de 2 ori – o dată pentru email, o dată pentru o căutare pe Maps (în rest, Maps folosea hărțile descărcate anterior, nu trebuia să le actualizeze la fiecare deschidere a aplicației). La miezul nopții eram înapoi în RO și mai aveam ceva peste 20% din baterie și câteva zeci de poze, fiecare în versiune normală plus versiune HDR, cele de seară luate cu flash. Am avut câteva schimbări automate de operatori și un update automat de Time Zone, plus vreo 2 ore de Airplane Mode cuplate cu ceva joacă. Menționez că nu am JB, Gevey, etc. și am toate update-urile la zi, la iOS și la setările operatorului.

    Ziua următoare am folosit 4S în București. Push activat pentru 2 adrese de email, trimis câteva email-uri, casual browsing, căutat de vreo 2 ori pe Maps, vreo 2 ore joacă pe iPhone – mi s-a dus vreo 30% din baterie (mai ales la joacă).

    Deci chiar nu văd niciun consum exagerat! Cei care se plâng presupun că au probleme fie de la JB, fie doar li se afișează greșit procentajul bateriei (fără a ține cont de consumul real), fie sunt probleme mari de rețea (acoperirea slabă consumă evident mai mult, pentru că sunt necesare mai multe căutări de turnuri GSM, mai multe reconectări la rețea și mai multe treceri între turnuri sau între protocoalele de comunicare) acolo unde locuiesc. Eu chiar nu văd un consum exagerat la 4S – și îl folosesc la max. și nu întotdeauna în același oraș (dar predominant în Capitală).

  15. Eu mai stiu si altceva. Pentru a efectua un apel video e nevoie de 3G,da?Cum se explica faptul ca dupa ce am oprit internetul cum spui tu zaone,nu mai pot efectua videocall?!

  16. @BoghymarK: Pai daca ai nevoie de internet pentru apeluri video, nu e logic sa nu mearga atunci cand opresti internetul de pe cartela? Vorbim aici exclusiv despre internetul pe care il ai la cartela de telefonie mobila, acea optiune nu inchide Wi-Fi-ul.