Tim Cook twierdzi, że Apple ma więcej pieniędzy, niż potrzebuje do działania

  Aseara a avut loc intalnirea anuala a actionarilor companiei Apple si Tim Cook a vorbit despre strategia sa pe termen lung si despre unele schimbari care vor avea loc la nivelul alegerii membrilor echipei de conducere. Cook a declarat ca actionarii vor ramane in continuare fara dividendele pe care le asteapta de atat de multa vreme insa powiedział ca Apple are in momentul de fata disponibili mult mai multi bani decat ar fi necesari pentru a functiona. Aproape 100 de miliade de dolari sunt disponibili companiei Apple insa doar o parte in bani lichizi iar Tim Cook considera ca suma este mult prea mare dar nu o imparte actionarilor companiei.

Chief Executive Officer Tim Cook, speaking today at an annual investor meeting, also said Apple was continuing “active discussions” about what to do with its $97.6 billion in cash and investments, saying the cash hoard was “more than we need to run a company.”

  Daca Apple are prea multi bani cred ca ar putea sa inceapa sa faca niste investitii mult mai importante altfel afirmatiile lui Tim Cook sunt absolut inutile. Practic acum CEO-ul Apple sustine ca are resurse financiare prea mari dar nu ia masuri pentru a investi acei bani in diverse facilitati care ar oferi companiei avantaje serioase pe termen lung. Totusi cred ca actualele procese in care este compania implicata ar putea-o ajuta sa scape de macar o parte din acei bani.