Dowiedz się, czy ktoś korzystał z Twojego komputera Mac podczas Twojej nieobecności

  Pentru cei dintre voi care doresc sa vada statistici in legatura cu modul in care a fost folosit un Mac, exista o metoda foarte simpla de a face acest lucru. za pomocą o aplicatie disponibila deja in OS X si numita Konsola puteti afla daca o persoana v-a folosit Mac-ul atunci cand ati fost plecat. Intreaga procedura functioneaza cel mai bine atunci cand “adormiti” Mac-ul folosind functia Sleep deoarece veti avea afisate in statistici motivul pentru care Mac-ul a fost repornit. Statisticile sunt organizate pe ore/minute/secunde si e simplu de aflat cine a folosit Mac-ul vostru cat timp nu ati fost langa el.

  Pentru a accesa aplicatia Konsola trebuie sa folositi functia Spotlight din OS X unde introduceti cuvantul Console si deschideti aplicatia. Dupa deschiderea Konsola folositi functia sa de cautare pentru a afla cand a fost pornit un Mac asa ca veti introduce cuvantul budzić in casuta de cautare si veti apasa return. Dupa ce introduceti cuvantul veti avea afisate toate motivele pentru care Mac-ul vostru a fost recent pornit iar cele mai recente loguri se afla la baza listei.

  In consola veti avea afisate coduri pentru fiecare actiune intreprinsa iar mai jos aveti explicate cateva dintre ele, cele necesare pentru a va da seama cum s-a deschis Mac-ul dupa ce a fost activata functia Sleep :

  • OHC: Open Host Controller – pornirea s-a facut folosint FireWire sau USB. In cazul in care apar denumirile OHC1 sau OHC2 atunci Mac-ul a fost cel mai probabil pornit de un periferic, conectat la USB;
  • EHC: Enhanced Host Controller – se aplica regulile de mai sus insa se adauga faptul ca pornirea ar putea fi facuta de un dispozitiv Wireless;
  • USB: pornire facuta de un dispozitiv USB;
  • LID0: sau lid open(deschiderea capacului) se aplica pentru MacBook/MacBook Air/MacBook Pro;
  • PWRB: sau power button reprezinta deschiderea facuta folosind butonul Power;
  • RTC: Real Time Clock Alarm deschiderea este facuta atunci cand ati setat acest lucru prin intermediul unei alarme.

  Avand aceste informatii la indemana plus un orar al plecarilor voastre puteti afla daca Mac-ul a fost pornit de cineva cat timp ati fost plecat.