Oto, ile sztuk producenci smartfonów sprzedali w drugim kwartale 2 roku

  Producenci smartfonów zaczęli już ogłaszać, ile jednostek sprzedali/dostarczyli partnerom w drugim kwartale 2 r., a producenci z Asymco przedstawiają nam wykres przedstawiający zarówno sprzedaż/dostawy, jak i szacunki za drugi kwartał 2012 r. Ani Apple, ani Samsung nie ogłosiły tego liczby mieszkań sprzedanych w II kwartale 2 roku, więc mamy proste szacunki, które mogą okazać się wyższe lub niższe od rzeczywistej sprzedaży. Jedynymi producentami, którzy podali prawdziwe liczby, są Nokia i Motorola, ale żadna z dwóch firm nie radzi sobie zbyt dobrze w porównaniu z tym samym okresem ubiegłego roku.

  Samsung i Apple rosną, Azjaci wydają się mieć bardziej konsekwentny wzrost, ale oczywiście nigdy nie dowiemy się, ile sprzedali, bo ogłosili jedynie, ile dostarczają w kanale dystrybucji partnerom. Bazując na dotychczasowych szacunkach, Samsung sprzedałby około 42/43 mln smartfonów, a Apple około 33/34 mln sztuk, ale o Apple dowiemy się więcej 24 lipca.

15 KOMENTARZY

  1. Pana la lansarea iphone 5 o sa fie dezastru la vanzarile Apple.
    Au designul asta obosit de 2 ani pe piata. Toata lumea asteapta ceva nou.

    Din pacate Iphone TALL (sau LONG) o sa fie o mare dezamagire.

  2. Stim Mihai, orice nu e facut din plastic la Samsung e o dezamagire, de aia clonatorii nu anunta exact cat vand, ca sunt de succes. Mai lasa-ne cu asta ca devine plictisitor cu obositii de la Samsung.

  3. Mai zaone nu inteleg de ce iei foc asa,tu in grafic observi ca apple este in crestere??Hai las-o incolo ca esti incredibil,auzi vad eu ce vreau,am si specificat in grafic se vede clar ca sageata vanzarilor apple a luat-o in jos,ti se pare ca am inventat eu asta,tu cumva o vezi ca este in sus,poate am eu probleme la ochi si nu mai vad bine.

  4. Zaone nu stiu si nu ma intereseaza ce vanzari au avut,eu ma refer strict la acest grafic,am si mentionat acest lucru,eu asa vad ca graficul apple este in jos,in consecinta nu poate fi in urcare,gresesc cu ceva?

  5. @yoyo, bun, sunt in crestere. Dar daca ai fi avut un dram de minte ti-ai fi dat seama ca apple se tine acolo cu cateva deviceuri. Nu cu zecile de modele care le are samsung. Invata sa mai si gandesti.
    Pupati samsung in cur atat si ei nu dau updatela ics pt galaxy s. Si cei de la sony dau la telefoane mult mai slabe decat s.
    Merge-ti cu samsung inainte. Prefer sa dau bani in plus decat sa dau banii pe un plastic.

  6. Ok, pentru cei care inca nu s-au prins si pupa in fund Samsung, garficul ala arata Q1 2012 vs Q2 2012 in ultima parte. Daca mai continuati aiurea cu trolling-ul o sa vorbiti singuri. Yoyo, ai vreo 4 comentarii in care te faci ca nu intelegi ce spun eu si vorbesti degeaba. Asta e primul si singurul avertisment care ti-l dau pentru ca m-am plictisit.

  7. Zaone cred ca tu te faci ca nu pricepi sau poate chiar nu lricepi,eu am comentat exclusiv la grafic,e greu sa pricepi lucrul asta.
    E bine ca a pus Andrei punctul pe i.el chiar a inteles despre ve este vorba,bravo andrei…
    Daca este sa comentam la subiect si anume despre ce ai scris tu vezi domne ca pupam pe samsung in fund,eu in locul tau taiaam in carne vie,cine nu pupa neconditionat si nu ridica apple in slavi indiferent de subiect nu are ce cauta aici,o idee bune nu?

  8. Si totusi Samsung are cea mai impresionanta crestere! In doi ani de la aproape 0 a ajuns prima.

    Cei cu ICS update pentru Galaxy S trebuie sa intelegeti: intre iOS 6 si iOS 4 sunt doar schimbari cosmetice si cateva functii in plus, e usor de suportat si 3GS-ul, pe cand intre ICS si Froyo schimbarile sunt cardinale, incepand cu kernel-ul sistemului si terminand cu suportul hardware nativ. Ar fi fost mai bine ca Android sa nu evolueze, doar un pic cosmetic, ca sa stiti ca aveti ultimul sistem?

    PS. Tare as vrea ca The New iPhone sa aiba 4″ ecranul si format 16:9, atunci ar rupe gura targului si mi l-as lua cu placere! Cu toate ca iOS 6, sa fim seriosi, nu m-a impresionat deloc.