Dlaczego zrezygnowałem z folii i etui do iPhone'a

  Achizitionand iPhone 5S in cursul anului trecut am cumparat initial si o carcasa din piele fabricata de catre compania Apple in ideea de a proteja terminalul de lovituri sau alte accidente. Am combinat la un moment dat carcasa si cu o folie pentru protejarea dispozitivului, insa am renuntat rapid la carcasa si ceva mai greu, dar definitiv, la folia care promitea sa-mi tina iPhone-ul departe de zgarieturi pana in toamna acestuia an.

  La carcasa pentru iPhone am renuntat pentru ca ii ascunda design-ul frumos, il facea mult mai greu si ingreuna introducerea/scoaterea terminalului din buzunar, insa cel mai tare m-a deranjat faptul ca o carcasa de 40€ si-a pierdut definitiv culoarea intr-o luna. Lasand la o parte acest aspect m-am lamurit definitiv ca a-ti ascunde iPhone-ul intr-o carcasa este o metoda buna de a il proteja daca esti extrem de neindemanatic sau daca ai o dorinta arzatoare de a il feri de zgarieturi, insa protectia este imaginara. Chiar si carcasele Apple zgarie iPhone-urile pe margini, iar cele de la producatori terti nu sunt mai grozave.

  In ceea ce priveste folia, m-am izbit de vechile probleme pe care asemenea folii le au: dezlipirea in timp, murdarirea excesiva a partilor dezlipite si praful de pe degete care ramanea mereu pe ecran. Lasand la o parte faptul ca mereu ai senzatia ca folosesti un plastic ieftin atunci cand apesi pe ecran si ignorand problema incalzirii excesive determinate de cauciucul aplicat peste carcasa, foliile trebuie schimbate o data la doua/trei luni, iar daca nu esti atent la montare risti sa cheltui destui bani pe inlocuiri.

  Am fost si voi ramane un adept al utilizarii iPhone-urilor “naked”, adica fara vreun accesoriu care sa le ascunda design-ul frumos, sa le faca grele sau sa distorsioneze imaginile de pe ecran si nu stiu daca ma va convinge ceva sa renunt la idee. Da, am trecut prin probleme cauzate de accidente, am schimbat ecranul unui iPhone, nu am grija de al meu si de multe ori a facut cunostinta cu pamantul, asa ca sunt patit si-mi pastrez opinia.

  Pe tine ce te motiveaza sa folosesti folii sau carcase pentru iPhone?