Rząd USA ostrzega obywateli przed niezwykle niebezpieczną luką w iOS 8

  Rząd USA opublikował dziś alert cybernetyczny dla właścicieli smartfonów i tabletów, którego celem jest: iOS 8 oraz niezwykle niebezpieczną lukę dla klientów Apple. Mówimy o ogólnie nazwanej luce Atak Maskąumożliwia to hakerom modyfikowanie interfejsu aplikacji zainstalowanych w naszych iDevices w celu kradzieży danych z terminali. Luka dotyczy zarówno urządzeń iDevices po jailbreaku, jak i bez jailbreaka, a w tym pomyśle rząd USA ostrzega obywateli przed ogromnym problemem bezpieczeństwa iOS 8.

  Według Reuters rząd USA zaleca, aby użytkownicy produktów Apple z systemem iOS 8 instalowali aplikacje wyłącznie z App Store i nie akceptowali alertów wysyłanych przez różne strony internetowe, do których można uzyskać dostęp za pośrednictwem przeglądarki Safari. Rzeczywistość jest taka, że ​​problem jest poważny dla Apple i istnieje ryzyko, że opóźniło ono premierę iOS 8.1.1 aby naprawić tę ważną lukę, ale dowiemy się więcej w nadchodzącym okresie. W międzyczasie radzę nie otwierać linków App Store z nieznanych witryn, ponieważ mogą one zainfekować Twoje terminale i utracić dane lub konta na Facebooku, Twitterze lub innych stronach internetowych.

17 KOMENTARZY

  1. Cu siguranta nu vor lansa ios 8.1.1 inainte de a rezolva si aceasta problema! Apple a inceput sa fie foarte neglijenta in privinta securitatii ios-ului!

  2. Este ireal ce se intampla cu iOS! Din ce in ce mai multe stiri legate de vulnerabilitati, ceva ce credeam ca apartine Androidului, Windowsului, sau a altor sisteme de operare, dar in niciun caz celui mai avansat sistem de operare pentru mobile din lume!!

  3. Mult timp ios-ul si osx nu aveau acoperirea globala pe care o au astazi.Automat ca hackerii devin din ce in ce mai experimentati in a il exploata.Era clar ca nu are cum sa scape de atentia lor plus ca intr-adevar este un sistem de operare pana la urma ,cu bune cu rele dar in nici un caz nu este invulnerabil cum l-au tot preaslavit unii !

  4. @razvan : ai mare grija ! zaone a clonat applestore-ul si toate linkurile puse de el sunt pt a fura id-ul si parola la facebook. sa nu te mire daca o sa gasesti postat de tine niste citate din tony poptamas. :))

  5. @zaoane … e unu care a impanzit fb cu tot felu de citate care de care mai inepte….ieri radeau cei de la radio zu de postarile lui