Siri wyświetla informacje o miejscach w Rumunii

Miejsca Siri w RumuniiLa aproximativ 3 ani dupa introducerea functiei de aflare de informatii privind localurile aflate in preajma utilizatorilor, iata ca Siri ofera in sfarsit aceasta functionalitate si in Rumunia, desi ea nu este chiar atat de intuitiva momentan.

Daca in straintate Siri va poate directiona spre localuri in care puteti manca sau bea rostind o comanda de genul Restauracje w pobliżu, in Romania Siri ofera rezultate pentru aceeasi cautare daca rostiti o comanda de genul Jestem głodny lub I’m Thirsty.

Daca folositi comanda Restauracje w pobliżu, Siri va afisa drept rezultate o cautare in motorul de cautare Bing, insa cea de-a doua comanda afiseaza localuri care se afla in apropierea locatiei noastre, iar folosind Apple Maps puteti fi directionati rapid catre ele.

Avand in vedere ca Apple Maps nu are o baza foarte mare de puncte de interes, informatiile privind aceste localuri sunt extrase direct din TripAdvisor, astfel ca in interfata Siri veti vedea inclusiv poze si unele detalii ale respectivelor locatii, informatiile fiind putine.

Chiar si asa, faptul ca Siri afiseaza informatii despre localuri in Romania este o schimbare importanta si denota faptul ca Apple incepe sa isi extinda lista de functii dincolo de tarile importante de pe glob, insa mai avem de asteptat pana cand Siri va deveni util.

Deocamdata Siri nu afiseaza in Romania informatii despre filmele din cinematografe, rezultate sportive sau emisiuni TV, insa probabil in cativa ani vom avea si acest lucru disponibil, daca asemenea informatii vor putea fi preluate de catre compania Apple.

Separat de acestea, am ramas placut surprins de faptul ca Siri recunoaste mult mai bine expresiile rostite catre el, practic asistentul intelegand tot ceea ce i-am spus, desi nu sunt un vorbitor nativ de limba engleza, Apple imbunatatindu-si extrem de mult algoritmii de preluare a comenzilor.

Acestea fiind spuse, va mai trece destul timp pana cand Siri va intelege limba romana, dar intre timp am putea avea parte de functii noi.