Mophie i Otterbox zwalniają ponad 100 pracowników

akumulator mophieMophie si Otterbox sunt doi dintre cei mai mari producatori de accesorii pentru iPhone, iPad si iPod Touch-uri, iar in cursul zilei de ieri reprezentantii lor au confirmat concedierea unui numar de angajati, neoficial fiind vorba despre putin peste 100 de persoane.

Cei de la Mophie si Otterbox au oferit diverse explicatii pentru retructurari si potrivirea masurilor pare a fi pur intamplatoare, insa la mijloc ar putea fi o problema mult mai mare care s-ar putea resimti inclusiv la alti producatori de accesorii pentru iDevice-uri.

Din moment ce doi dintre cei mai mari producatori de accesorii au probleme financiare si concediaza un numar atat de mare de angajati, este clar ca vanzarile de accesorii pentru iDevice-uri trec printr-o perioada de declin, astfel ca ne putem astepta la masuri similare si din partea altor companii.

These changes are the result of our ongoing strategic review process. Otter Products recently decided to streamline operations in a few areas of the business, some redundancies were identified and a small number of roles were eliminated. Otter Products remains committed to continued growth as well as to being an engaged member of the communities in which we operate.

Recent ce de la Apple au fortat o parte dintre parteneri, inclusiv Mophie si Otterbox sa ii permita sa creeze ambalajele accesoriilor vandute in lumea intreaga, cei care au refuzand urmand a avea produsele scoase din Apple Store-uri, iar acest lucru ar putea crea in continuare probleme.

E greu de spus in ce masura vor fi afectate alte companii de o posibila scadere serioasa a vanzarilor de accesorii in cursul acestui an, insa masurile luate de catre Mophie si Otterbox nu sunt incurajatoare.