Problemy po zainstalowaniu iOS 9

Problemy po zainstalowaniu iOS 9Instalowanie iOS 9 okazało się to problematyczne dla niektórych użytkowników ze względu na błąd wyświetlany podczas próby zainicjowania pobierania nowej wersji systemu operacyjnego, ale ostatecznie wydaje się, że większość tych, którzy chcieli dokonać aktualizacji, tak zrobiła.

Jednak wśród komentarzy opublikowanych przez Ciebie po iOS prasowa 9 Zauważyłem wystarczająco dużo skarg na sposób działania aktualizacji stworzonej przez firmę Apple i jestem ciekaw, jakie problemy miałeś po instalacji.

W tym miejscu abstrahujemy od początkowego problemu generowanego przez faktyczną instalację systemu operacyjnego i odnosimy się do tych, które pojawiły się po pobraniu pakietu instalacyjnego na terminale i instalacji iOS 9 został ukończony przez terminal.

Od brakujących aplikacji po niemożność zobaczenia zapisanych haseł w iOS 9 – widzieliśmy mnóstwo skarg, które są jak najbardziej normalne, biorąc pod uwagę, że mówimy o zupełnie nowej wersji bardzo skomplikowanego systemu operacyjnego.

Mówiłem o tym w kilku artykułach i powtarzam teraz, aby mieć pewność, że proces aktualizacji iOS 9 przebiegnie sprawnie, zaleca się wykonanie instalacji bez przywracania istniejącej kopii zapasowej, czyli bezpośredniego przywracania, w przeciwnym razie ryzykujesz wystąpienie różnych błędów .

Powiedziawszy to, jakie problemy napotkałeś po zainstalowaniu iOS 9?

130 KOMENTARZY

  1. Salutare am si eu o întrebare am instalat iOS 9.1 beta public si nu-mi apare sa fac update la noul iOS ,am încercat si soft update si prin iTunes îmi zice ca softul este la zi am încercat sa șterg si profilul cu iOS beta dar fără rezultate.mrs

  2. @Zaone, ce parere ai de vocea robotizata a lui Siri din iOS 9 respectiv 9.1 beta, pe care tocmai l-am instalat aseara pe un 5S?… Este foarte enervant sa vezi ca in 8.4.1 Siri are o voce mai omeneasca si in iOS 9, care se presupune a fi mai avansat, Siri are o voce similara cu cea de pe iPhone 4S…

  3. Ca sa pui IOS 9 pe un iPhone 6 sau iPhone 6 plus trebuie sa dezactivati Hey Siri,sa mai ștergeți din aplicați si după aceea inchideti telefonul si i-l lăsați 5 minute închis si după aceea i-l deschideți si după aceea intrați in setări si puteți sa faceți update la IOS 9.

  4. are lag cand tdau de sus in jos pe ecran si apare bara de search, am iphone 5 si din cate vad bateria tine mai mult, am dat si o resetare telefonului si in rest merge bine, singura problema e bara aceea de searc care are lag ?

  5. Aseara in jurul orei 20.45 am instalat si eu iOS 9, prin WiFi, pe un iPhone 6 si pe un iPad 4 Retina… binenteles dupa “n” incercari esuate din cauza aglomerarilor serverelor de la Apple am reusit instalarea pe ambele, pe iPhone aproximativ in 15 minute iar pe iPad cam in 35-40 de minute…. nu mi s-a sters nici o apicatie si nu am avut nici un fel de eroare, aplicatiile se misca impecabil sa zic se observa o mica scadere de viteza pe iPad-ul 4 Retina dar nu deranjanta si normala pentru ca are un hardwear mai slab… nu pot sa ii cer sa se miste ca un iPad Pro dar se misca frumos, cat despre iPhone nota 10 se misca impecabil… am incercat sa vad daca imi merg toate noutatile descrise in articolul dv: https://www.idevice.ro/2015/09/16/noutati-ios-9-harti-siri-quicktype-notite-multitasking/ atat pe iPhone 6 cat si pe iPad 4, binteles ca nu toate merg si exista diferente intre cele doua diveis-uri care sunt normale dupa parerea mea iar unele nu merg deloc pentru ca nu sunt compatibile si e normal sa nu imi merga Multitasking – Slide Over, Split View si Picture in Picture si altele atata timp cat ecranele nu sunt facute pentru asa ceva… iar unele aplicatii nu merg pentru ca traim in Romania nu pentru nu merg ele…. consider ca vom vedea un iOS 9 complect functionabil numai pe ultimele generatii de la Apple…
    Deocamdata sunt mult mai multumit fata de iOS 8… o sa il vad cum sta la capitolul autonomie..
    Deocamdata nu pot sa spun decat Felicitari Apple, felicitari iOS 9 net superior lui iOS 8… felicirari “iDevice” pentru toate infornatiile care ni le dai

    Przeczytaj cały artykuł na: https://www.idevice.ro/2015/09/16/noutati-ios-9-harti-siri-quicktype-notite-multitasking/

  6. Update ios 9 pe Ipad2,s a blocat in timpul ota update a trebuit updatat prin itunes parca se misca la fel ca 8.4.1.(ipad2 nu air2 😉 )
    Ios 9 pe iphone 5 fara probl;eme,i a marit viteza cu care se misca animatiile,a ramas lagul la apel,lipsesc niste aplicatii care in schimb sunt pe iphone 6plus.
    6 plus fara probleme la update

  7. Nu se merita trecerea de la 7.1.2 la 9. Hai poate la 8.4.1. Daca ai jailbreak pe 7.1.2, atunci ramai acolo. Se misca putin sesizabil mai greut, dar nu atat de greu sa te scoata din sarite. Mai are cate un moment de lag, dar totusi e un telefon de 4 ani.. Cam i-a sunat ceasul cu iOS 9. Eu folosesc 9.1 beta si sunt multumit.

  8. Mie îmi merge bine, în general, dar am probleme cu update-ul la aplicatii: pe telefon e o versiune mai vehe decât în apps store si totusi nu imi apare optiunea de update din store, doar de deschidere. Probabil e ceva la serverele lor si se va rezolva repede dar e putin enervant (si ciudat).

  9. iPhone 5s
    Sesisez un oarecare lag finut, dar parca asa a fost si la update-ul 8.0.0 de anul trecut. Ce pare mai enervant este delay-ul la lansarea aplicatiilor, pe langa acela, le deschide cu un ecran negru si apoi apare aplicatia. Cu reduce motion, nu mai deschide aplicatia cu acel ecran negru. Pentru un moment este ok pt cei care au aceasta problema.

    Mi s-a mai intamplat acum scriind acest mesaj, tastatura sa nu mai scrie. Apasam si arata ca e apasata tasta doar ca nu scria, un apasat de “Done” si deschis iar tastatura repara acest mic bug.

  10. Ios9 este cel mai prost soft ever !! L-am instalat pe un iphone 5s, i-am dat update si m-a lasat sa ii fac update-ul desi nu aveam spatiu necesar in telefon, stiind ca la celelalte soft-uri nu te lasa sa ii faci update daca nu aveai spatiu necesar, am continuat cu instalarea OTA. Dupa ce s-a terminat a aparut screen-ul cu Salut, Hello… am ajuns la meniul unde imi spune sa imi aleg reteaua wi-fi iar apoi si-a dat un reset la springboard si ramane blocat in slide to upgrade iar touch-ul nu mai functioneaza si nu ii mai poti face nimic, nici sa il inchizi, doar DFU Mode. Nu am avut alta solutie inafara de restore… si prin restore a trebuit sa pierd totul !! Dupa restore inca are momente cand tastatura nu functioneaza, nu se conecteaza cu bine la retele wi-fi, se blocheaza etc. In ochii mei Ios9 este cel mai prost soft scos de Apple vreodata !!

  11. Subscriu la ceea ce spune @zaone : pentru o instalare corecta si o functionare cat mai aproape de adevarata valoare a IOS-ului se instaleaza pe curat. (fara back-up, doar instalare ca nou) Am instalat pe 4S si merge impecabil, astept autonomie, ramane sa instalez si pe IPad 2. Stima

  12. la mine nu mai merge AirPlay … imi vede device-ul conectat la tv insa nu mai trimite fisierele video catre el … sau cred ca nu vede ca s-a conectat la el … deasemenea nici google tv nu merge ( aici pun problema ca probabil trebuie aplicatia updatata ).

  13. Salut, mi am cumparat 50 de gb de spatiu in icloud mi au luat 1 euro, dar am vazut pe extrasul de cont ca sunt inca 20 de lei pe care mi i au retras, stie cineva dc?

  14. Din cate stiu eu s-a spus ca s-ar putea sa dezinstaleze cateva aplicatii pentru a putea face update-ul si apoi sa le reinstaleze.
    Am iPhone 5s si merge ca uns. Parca la baterie e o mica problema dar avand in vedere ca l-am butonat mai intens ca de obicei s-ar putea sa fie bine totusi!

  15. Pe Iphone 5s dupa update tastaura merge mai greu, cand sunt in mesaje sau daca vreau sa scriu (aici de exemplu) apas pe tasta dar nu raspunde, abia dupa multe incercari…
    Lag la deschiderea aplicatiilor si cand introduc codul.

  16. Salut! daca vreau sa activez datele celulare imi zice “Could not activate cellular data network: you are not subscribed to a cellular data service” pana sa fac update mergea perfect. Ajutor?

  17. Rupe bateria in doua pe 5s… mi se pare ca tine mult mai putin decat pe 8.4.1 chiar si cu “economisire energie” pornit ! Din pacate nu imi mai merge sa dau restore la 8.4.1 ca acolo m-as fi intors !

  18. cum poti sa intalezi fara backup. Si toate aplicatiile care le foloses de ani, si am salvari pe ele, etc, sa renunt pur si simplu? Nu e correct. Trebuie sa poti sa faci upgrade cu backup si sa fie la fel ca celan install. Nu e normal sa fie diferente. Daca sunt, atunci BUG si FIX.

  19. Va salut băieți pe iPad air 1wifi only cine l-a instalat câteva impresii despre acest iOS 9. (Performanța ,probleme întâmpinate ,bateria dacă tine mai mult sau mai puțin puteți raspunde mai târziu având im vedere ca acest iOS a fost lansat de foarte puțin timp. Menționez faptul ca am in momentul de fata iOS 8.3 pe iPad air 1 Wi-Fi only. Diferențele între cele 2 os’uri. Mersi

  20. Am un iP6p, probleme la autonomie, ajungeam cu uz intens la 20% seara, acum cu un uz minim, fiind in concediu, 30% dupamasa la ora17. Se blocheaza cateodata si nu este deloc fluid.

  21. În mare sistemul merge bine, dar are momente când are lag (la deschiderea unor aplicații, de exemplu), sau când intru pe Spotlight (fie din stânga sau de sus). Bateria mi se pare că ține mai mult, dar nu mă pot pronunța cu exactitate din prima zi de folosire. L-am instalat prin iTunes, fără fresh restore. În mare e un OS bun, rămâne să vedem cum se rezolvă lagul.

  22. Cand apesi butonul home dupa ce ai avut multitaskingul deschis si se intoarce la springboard are cel mai mare lag si stutter pe care l-am intalnit pana acum. E oribil. (Tot 6 plus) si din cate am vazut prin review-uri pe iphone 6 am intalnit fraze ca “buttery smooth” asa ca.. Sper sa-l repare in 9.0.1

  23. Dobry!
    Dupa ce activez datele mobile si selectez aplicatiile care sa aiba acces la aceste date observ ca atunci ies din setari si intru din nou, doar cateva dintre acele aplicatii raman ca avand acces la serviciul de date mobile.
    Co robić?

  24. Salut! Am incercat sa instalez iOS 9 si la un momendat mi-a aparut mesajul pentru actualizare gislati ecranul, atunci s-a blocat si nu am putut sa gislez ecranul… i-am dat restart dupa mai multe incercari de gislare… dupa ce l-am aprins imi apare pentru actualizare gislati ecranul, dupa bag codul de securitate si imi apare iar marul se incarca si imi apare acelasi lucru pentru actualizare gislati ecranul si dupa introduc codul… nu pot sa trec de etapa asta. Ma puteti ajuta?

  25. Am acest 6 din ianuarie si astazi pentru prima data , dupa ce am instalat IOS9 ,mi s-a blocat display-ul.nu pot sa ii dau nici restart,butoanele merg ,doar display-ul nu mai recunoaste nici o miscare…..a mai avut cineva problema asta?

  26. Mie mi s-a blocat telefonul in dimineata asta. A stat cam 2 minute cu ” welcome… ” de la game centre ( instrasem intr-un joc ) a trebuit sa-l repornesc. A mai patit careva asta? Sa fie de la update sau poate fi alta cauza? E cazul sa merg la garantie? Uneori nu raspunde touch-ul cand incerc sa-l deblochez.

  27. La iPhone 5s probleme cu sunetul, cand e blocat si primesc un mesaj prin messenger facebook nu suna, uneori nici avertizarea pe ecran nu apare, uneori nici cand il bloches nu se aude acel clik

  28. Nu pot accesa game center! Nici din settings si nici din ecranul principal ce pot face. ? Iar unele aplicatii nu pot sa le mai sterg de pe ecranul principal si decat din General-> Utilizare stocare etc ? Exista o modalitate de remediere a problemelor aparute?

  29. SI eu am cateva probleme. Imi iese din aplicatii si am probleme cu wifi-ul. Daca stau pe telefon imi merge, dar cand blochez telefonul imi dispare iconita de la wi-fi, nu mai primesc notificarile, iar dupa ce-l deblochez se activeaza din nou, mergand fara probleme. Ce e de facut…?(5s)

  30. eu am o problema urata . nici macar nu pot instala de tot iOs 9. mi s-a configurat si tot si mi-a spus: iti mai raman cativa pasi. si cand dau sa ma autentific cu id apple se incarca apoi apare pagina de termeni si conditii, dau “de acord” iar apoi pafffff , scrie : “Autentificare imposibila” Cel mai grav e ca nu mai am deloc acces la telefon, la absolut nimic 🙁 HELPPPPP!!

  31. am o problema urata . nici nu pot instala de tot iOs 9. mi s-a configurat si tot si mi-a spus: iti mai raman cativa pasi. si cand dau sa ma autentific cu id apple se incarca apoi apare pagina de termeni si conditii, dau “de acord” iar apoi , scrie : “Autentificare imposibila” Cel mai grav e ca nu mai am deloc acces la telefon, la absolut nimic

  32. Am un iPhone 4S si am instalat iOS 9 pe el, sau cel putin asa cred… . Problema pe care o am este ca, iPhone-ul nu se mai deschide absolut deloc. E mort. Ce problema ar putea avea, si ce as putea face pentru a o rezolva ?

  33. Nu imi mai merge fAcebookul de când am instalat iOS 9 . Care este problema ?! Tin sa Menționez ca am un iPhone 6 achiziționat recent si deja imi face probleme . Încep sa fiu dezamagita .

  34. Pozdrawiam.
    La mine dupa update la 9.0.1 daca am telefonul intr’o anumită limba si schimb in alta rămâne blocat.ecranul rămâne negru dar daca i-l dau pe vibrații se simte .gen el merge in continuare doar ca ecranul nu afișează..trb să-l sting cam “forțat” ..
    iPhone 6

  35. A mai patit careva sa i se blocheze complet tot ecranul? De cand am facut update in 4 din cele 5 zile mi s-a blocat si nu isi revine pana nu il resetez – metoda hard. (Iphone 6)

  36. Se blocheaza in anumite aplicatii (yahoo mail, facebook), ecranul devine negru pentru cateva secunde; in galeria de poze, desi selectez una din poze, nu o deschide, insa nu ma las sa fac nici alta actiune; la cautare, se suprapun ecranele; utilizez iphone 6; este de-a dreptul frustrant ca apar aceste situatii.

  37. “ultimul backup nu a putut fi finalizat” Orice as face nu reusesc sa fac backup manual, sau sa si-l faca el pe cel automat. iphone 6.

  38. Am un iphone 5 pe care il folosesc de doua saptamani,schimbat pe garantie la Vodafone,deci telefon nou.Dupa update la 9.0.2 nu mai functioneaza camera de pe spate,cand deschid aplicatia de camera ecranul ramane negru.Am aruncat o privire pe forumurile apple si este o problema des intalnita dupa update-ul la 9.0.2 careia din pacate nu i s-a gasit inca o solutie.Sau solutiile date(restore,toggle on-off pe battery saver),pentru mine nu au dat rezultate.O sa mai incerc varianta cu downgrade la 9.0.1(ce soft avea telefonul cand l-am luat),sa vad daca se rezolva.Initial,dupa erase total si reinitiere ca iphone nou,camera a functionat din nou normal pentru cca 5 minute,dupa care a revenit la ecran negru…Daca mai pareri cu privire la solutia pe care ar trebui sa o aplic,astept sugestii.Multumesc.

  39. Nu. Parola e ok . Imi apare mesajul cu autentificare imposibila dupa ce dau ok la termeni si conditii. Am incercat restore in iTunes si la sfarsit imi da eroare.

  40. @Corina: Ok, presupun ca esti conectata la internet.
    In cazul asta, dezactiveaza firewall-ul sau antivirusul ca sa aiba si iTunes acces la internet pentru a face activarea terminalului.

  41. Nu stiu sa iti spun ce i-am facut dar acum merge. La un moment dat m-a “intrebat” daca vreau sa renunt la modificari , am dat ok si si-a revenit. Multumesc frumos ca ti-ai batut capul cu mine si ai incercat sa ma ajuti. Sa faca update cine vrea ca mie nu imi mai trebuie.

  42. Am o problema la IPHONE 4s de cand am facut ultimul update 9.0.1 nu mai pot intra in agenda telefonica,iar daca reusesc sa intru dupa cateva secunde se blocheaza si nu pot suna pe nimeni ,poate cineva sa ma ajute,sa rezolv aceasta problema !Multumesc anticipat

  43. Am o problema la IPHONE 4s de cand am facut ultimul update 9.0.1 nu mai pot intra in agenda telefonica,iar daca reusesc sa intru dupa cateva secunde se blocheaza si nu pot suna pe nimeni ,poate cineva sa ma ajute,sa rezolv aceasta problema !Multumesc anticipat

  44. Iphone 6, ce poate sa fie daca cind aprind aplicatia “Telefon” dupa vo zi dupa repornirea telefonului aceasta aplicatie se blocheaza si nu merge nimic in ea,… Si pentru a o face iarasi functionala trebuie iarasi de repornit telefonul,.. Idei???

  45. buna. dupa upgrade soft la un 5s s-a blocat tel. imi apare doar marul pe ecran si atat. nu pot nici macar sa il inchid sau restartez din buton. o solutie?????????

  46. eu am un iphone 5 si am pus pe el ios 9.2 da’ merge ca dracu.Am incercat in toate modurile posibile sa revin la ultima versiune de ios tip 8.4 dar nu am reusit in nici un fel.Am citit pe o pagina pas cu pas ce trebuie facut dar totul bine pana la restaurare cand cu ultima versiune de itunes descarcata imi spune ca nu este posibil in a se restaura iphone-ul.Tu cum ma sfatuiesti sa procedez(downgrade la ios 8)??

  47. Mersi!,oricum am citit că așa este și am văzut și video pe youtube.Problema e că-i telefonu’ lu nevastă-mea și trebuie ea să se convingă de varianta asta optimă după tot chinul ce l-a tras

  48. Dupa ce am dus telefonul la service pentru ca tata mi-a spart display-ul, am actualizat 9.2 si nu imi merge camera de pe fata. L am dus iar la service,a zis ca trebuie banda, apoi ca nu e de la banda ci de la 9.2. Acum am restaurat 9.2.1 si nu merge camera..nu ma pricep deloc la telefoane dar vreau sa ma lamureasca cineva cum poate sa fie problema cu camera de pe fata din cauza softului?! (am Iph 5)

  49. dupa ce am luat telefonul de la service, tot primeam notificare pentru noul IOS 9.2 .. L am lăsat sa-si facă instalarea si după ceva timp am observat ca nu se deschide camera frontala. Nici nu ma gândeam ca poate fi din cauza noii versiuni .. Dar se pare ca nici de la banda . As putea reveni la 9.1 ?

  50. Eu am o problema. Îmi arată ca mai am 80% baterie si se Închide telefonul, dacă încerc sa i-l redeschid îmi spune ca bateria ii descărcată complet.