i-BLADES – pierwsze inteligentne etui na iPhone'a

Inteligentne etui i-BLADESi-BLADE este prima carcasa inteligenta pentru iPhone, ea oferindu-ne posibilitatea de a extinde functionalitatea terminalelor noastre prin adaugarea unor elemente modulare ce contin diverse componente care nu sunt incluse in dispozitivele celor de la Apple.

Mai exact, vorbim despre o carcasa in care este inclusa o placa de baza cu un microprocesor, la ea putand fi atasante componente modulare care contin baterii sau medii de stocare mai mari pentru a ne permite sa obtinem mai mult de la terminalele noastre fara mult efort.

Jak widać na poniższym klipie wideo, carcasa i-BLADES are un sistem inteligent de montare a acestor componente modulare, dar si de combinare a mai multor componente unele peste altele, astfel ca putem beneficia de multiple imbunatatiri simultan pe acelasi terminal.

Zdaniem twórców i-BLADE, prin componente modulare putem adauga pana la 1 TB de spatiu de stocare pentru terminalele noastre iPhone, iar peste acel spatiu de stocare putem monta o componenta care creste autonomia bateriei, dezvoltatorii evitand sa ofere deocamdata detalii despre capacitatea sa.

Ideea din spatele i-BLADES este extrem de interesanta si cu siguranta viitorul sta in capacitatea de a ne personaliza smartphone-urile dincolo de simpla atasare a unei carcase sau a unui sticker, carcasele inteligente urmand a deveni mai complexe incepand cu 2016.

Deocamdata  i-BLADES exista ca projekt care are nevoie de finantare si care deocamdata ofera acest accesoriu doar pentru doua modele de terminale Samsung, versiuni pentru iPhone urmand a fi incluse intr-un proiect de finantare separat.