iOS 10 zmienia sposób odblokowywania iPhone'a lub iPada

iOS 10 impune apasarea butonului Home si a Touch ID pe iPhone sau iPad pentru deblocare.

W artykule dla Wiadomości o iOS 10 beta 1 v-am spus aseara ca Apple a schimbat modul in care se deblocheaza iPhone sau iPad care au Touch ID, astfel ca simpla plasare a degetului peste butonul Home in LockScreen nu va mai duce automat la deblocare.

In aceeasi masura, nici apasarea butonului Home si tinerea degetului apasat pe el dupa deblocare nu va avea drept efect deblocarea iPhone sau iPad, iar aceasta schimbare este foarte buna deoarece nu vom mai pierde notificarile vizibile in LockScreen, ecran de blocare, o problema raportata de foarte multa lume.

In schimb, in iOS 10 pentru a face deblocarea iPhone sau iPad din ecranul de blocare, LockScreen este necesara o noua apasare pe butonul Home dupa apasarea initiala pentru deblocare, sau o apasare daca iPhone sau iPad si-au aprins singure ecranul la ridicarea de pe masa/pat/etc..

Pentru a va obisnui cu noul mod de deblocare al iPhone sau iPad in iOS 10 veti avea nevoie de cateva zile de repetare a miscarilor, insa eu cred ca inlocuirea vechii metode cu cea noua este una de bun augur si va fi apreciata de foarte multa lume.

Co myślisz ?

Identyfikator dotykowy iOS 10