CES 2017: Asus Zenfone AR – pierwszy smartfon z 8 GB RAM

CES 2017 ne aduce Asus Zenfone AR, primul smartphone cu 8 GB RAM integrati, impreuna cu suport pentru project Tango si maparea 3D in interior.

CES 2017 ne aduce din partea ASUS primul smartphone cu 8 GB RAM integrati, Asus Zenfone AR fiind terminalul care a fost prezentat in cursul zilei de ieri. Asus Zenfone AR este un smartphone gandit pentru realitate augmentata, de aici si folosirea cuvantului “AR” in denumirea sa, deci cei 8 GB RAM vor avea un rol important in folosirea aplicatiilor.

Asus Zenfone AR este un smartphone Android care are un ecran cu diagonala de 5.7 inch, rezolutie 2560 x 1440 pixeli si componente pe car ele regasim in majoritatea terminalelor Android. Spre deosebire de alte terminale Android, Asus Zenfone AR este gandit totusi in baza proiectului Tango al celor de la Google, deci are 2 camere montate in carcasa.

Proiectul Tango al Google a fost creat pentru a permite crearea de harti 3D pentru interiorul cladirilor, iar Asus Zenfone AR beneficiaza de aplicatiile pentru el. Asus Zenfone AR are o camera duala ce foloseste senzori Sony IMX 318 de 23 megapixeli, separat de senzori pentru urmarirea miscarilor oamenilor si perceperea adancimii obiectelor.

In baza acestui sistem complex de camere si senzori Asus Zenfone AR, este capabil sa monitorizeze miscarile oamenilor si a obiectelor, dar si sa perceapa adancimea celor din urma. Pentru Project Tango exista cateva zeci de aplicatii disponibile, iar cu ajutorul lor Asus Zenfone AR va putea crea harti 3D pentru interiorul cladirilor si multe, multe altele.

CES 2017: Asus Zenfone AR – pierwszy smartfon z 8 GB RAM

Asus Zenfone AR are deasemenea integrat suport pentru proiectul Daydream al celor de la Google, deci poate folosi o varietate de aplicatii pentru realitate augmentata. Asus Zenfone AR functioneaza in baza chip-ului Snapdragon 821, iar cei 8 GB RAM il ajuta sa foloseasca aplicatiile Tango care creeaza harti 3D ale camerelor, urmaresc miscarile oamenilor si percep adancimea obiectelor.

Asus Zenfone AR este un smartphone extrem de interesant, in principal multumita integrarii suportului pentru project Tango, insa ramane de vazut cata lume va considera aceste functii utile. Desi Asus Zenfone AR a fost prezentat la CES 2017, compania ASUS nu a anuntat la ce pret va fi vandut smartphone-ul, cand va fi lansat anul acesta.

ces-2017-asus-zenfone-ar

ces-2017-asus-zenfone-ar-1

ces-2017-asus-zenfone-ar-2

ces-2017-asus-zenfone-ar-3

ces-2017-asus-zenfone-ar-4

ces-2017-asus-zenfone-ar-5