iPhone 8 – rumuński analityk ogłasza cenę

iPhone 8 are noul pret foarte mare estimat de catre un analist roman in baza structurii de preturi aplicate pentru diversele modele ale iPhone.

iPhone 8 urmeaza sa fie foarte scump, pretul de vanzare al smartphone-ului Apple urmand a intrece asteptarile celor care se asteptau la un pret de vanzare rezonabil. Ideea de pret exorbitand al iPhone 8 este intarita si de catre analistul roman Horace Dediu, acesta afirmand ca in baza analizei preturilor actualelor produse ale companiei Apple, noul smartphone va avea un pret foarte mare in toamna.

iPhone 8 ar urma sa aiba un pret care porneste de la 1100 de dolari, sau euro, iar asta pentru ca Apple are deja terminale iPhone care sunt atat de scumpe. El a creat wykres in care prezinta evolutia preturilor terminalelor iPhone in ultimii 10 ani si puteti observa ca totul va culmina in 2017 cu un pret de minim 1100 de dolari pentru iPhone 8, iar aici vorbim desigur despre versiunea de baza, nu despre cea mai scumpa.

iPhone 8 va avea acest pret deoarece Apple s-a pregatit an dupa an pentru a lansa un iPhone cu un pret de pornire atat de mare, iar graficul de mai jos prezinta totul cat se poate de clar. Puteti observa ca preturile maxime ale iPhone au crescut in fiecare an cu aproximativ 100 de dolari, pentru a ajunge in 2017 la peste 1100 de dolari, sau euro, pentru cele mai scumpe modele, iar iPhone 8 urmeaza sa le depaseasca.

iPhone 8 – analistul roman care anunta pretul

iPhone 8 nu poate fi mai ieftin decat iPhone 7S, asa ca un pret mai mare decat acel model este destul de logic pentru a “arata” importanta terminalului in oferta Apple. Analistul roman spune totusi ca preturile Apple sunt destul de predictibile in baza graficului de mai jos, cei din Cupertino avand o strategie foarte clara cu privire la preturile alese pentru iPhone, iar asa aflam si cat va costa iPhone 8 anul acesta.

iPhone 8 va ajuta compania Apple si cu o crestere a pretului mediu de vanzare al iPhone, acesta urmand a creste cu cel putin 100 – 150 de dolari, sau euro, anul acesta. In momentul de fata pretul mediu de vanzare al iPhone este situat la o valoare mai mica de 700 de dolari, insa multumita iPhone 8 el urmeaza sa creasca substantial pentru a depasi aceasta valoare si a genera mai multi bani pentru Apple.

“The overall pattern looks like a staircase with a widening price range where the lowest price remains constant and the upper price rises every three years by $100. The “floor” of the range is a consistent $400 while the “ceiling” has expanded from $700 to about $950. This year’s ceiling is due for the fourth leg up and if the pattern persists, we should expect it to reach $1100.”

iPhone 8 va fi foarte scump din cauza componentelor care urmeaza sa fie folosite in acest dispozitiv, asa cum s-a intamplat si la unele smartphone-uri Android. Apple nu va face distinctie fata de competitorii sai si va alege sa aplice preturi mari pentru produse, asa ca ne putem astepta ca iPhone 8 sa fie atat de scump precum prezinte analistul roman, dar probabil ca v-ati obisnuit deja cu asta.

Cena rumuńskiego analityka iPhone'a 8