Apple zapowiada, że ​​pozbędzie się ogromnej Rezerwy Monetarnej

Apple ogłasza, że ​​pozbędzie się ogromnej rezerwy gotówkowej zgromadzonej przez dekadę ogromnej sprzedaży telefonów iPhone na całym świecie.

Apple pozbywa się rezerwy pieniężnej

Apple ogłosił wczoraj wieczorem, że w ciągu najbliższych kilku lat zamierza pozbyć się kolosalnej rezerwy gotówkowej, która obecnie wynosi 285 miliardów dolarów. Pomijając zobowiązania finansowe Apple, pozostała kwota to 163 miliardy dolarów, bardzo dużo jak na jakąkolwiek firmę, ale te z Cupertino chcą osiągnąć zero.

Część pieniędzy zostanie przeznaczona na inwestycję za 350 miliardów dolarów z USA w ciągu najbliższych 5 lat, Apple zapłaci za nie podatki warte 38 miliardów dolarów i nic więcej. Reszta ma zostać podzielona pomiędzy wypłatę wyższych dywidend dla inwestorów oraz umorzenie większej liczby akcji.

163 miliardy dolarów to bardzo duża kwota, a ci z Apple zapowiedzieli, że będą się starali stopniowo pozbywać pieniędzy, zwłaszcza że nadal generują dziesiątki miliardów dolarów rocznego zysku. Utrzymując to tempo, rezerwa pieniężna Apple w 300 roku przekroczy 2018 miliardów dolarów, jeśli uwzględnimy także zobowiązania finansowe firmy.

„Podczas czwartkowej telekonferencji dotyczącej wyników Maestri powiedział, że Apple zamierza zmniejszyć do zera swoje saldo środków pieniężnych, które obecnie wynosi 285 miliardów dolarów lub 163 miliardy dolarów bez zadłużenia. Strategia ta wyraźnie kontrastuje z tradycyjnym modelem finansowym Apple, w którym firma gromadziła środki za granicą w oczekiwaniu na niższe stawki podatkowe w USA. "

Apple to firma posiadająca, o ile mi wiadomo, największą rezerwę pieniężną spośród wszystkich spółek notowanych na giełdzie, a pieniądze gromadzone są przez wiele lat dobrej sprzedaży iPhone'a. Apple generuje największy zysk spośród wszystkich producentów smartfonów i dlatego zebrał tak dużą kwotę w porównaniu do innych, ale tutaj uważa, że ​​ma za dużo pieniędzy.

16 KOMENTARZY

  1. Ar fi interesant sa aloce măcar câte 10 miliarde pentru fiecare boala care nu are încă un medicament pentru vindecare. Nu sunt multe…vreo 5-6

  2. Nu se poate , ca Apple nu e Gates !
    Pe de alta parte , vad ca Trump a facut ce a promis – i-a strans pe toti astia ca Apple de oua , sa repatrieze banii .

  3. Srb – prietene , tu traiesti pe alta planeta ! Nici tu nu crezi ce spui.
    Sa ma anunti si pe mine cand Apple o sa vrea sa plateasca de buna voie impozite si sa arunce pe fereastra banii pt care a prostit clientii , a furat tehnologie si a eludat taxe ca sa-i stranga.
    Nu cred nici un moment ca Trump a facut ce a vrut Apple ci invers .
    Poate Obama , cand i-a salvat de la interzicerea produselor Apple la vanzare in SUA, dar Trump nu.
    Probabil esti la curent ca pe operatiunile din SUA, Apple nu plateau mai nimic pt ca erau la minus , ei luand numeroase credite acolo ca sa scape de taxe.
    Chiar crezi ca au trecut de la o politica la alta doar pt ca au vrut ei sa plateasca statului American o caruta de bani ?
    Nu prietene – Trump le-a bagat-o tare in dos cumva ! Nu ca asta nu i-ar fi placut lui Tim Cuc.

  4. Ok se vede ca tu traiesti din zvonuri si ce zic altii pe aici. A fost sedinta mare dupa ce trump a devenit presedinte. Tim i-a zis clar si direct. “Eu nu aduc banii inapoi la taxa de 35%,prea mult prea aberant” trump dupa 1 an da lege si prilej sa bage pt o scurta perioada de timp banii la 11%
    11% !!!!! Deci de 3 ori mai putin !!!!
    Win -win fiecare a obtinut ce a vrut. Dar clar apple nu aducea banii inapoi la 35% si asta a stiut-o si trump. Deci scoate-ti din cap tampeniile
    Deci eu stiu ceva oficial a fost si in direct iar tu stii,si te citez “Trump le-a bagat-o tare in dos cumva” cumvaaa?? Deci pe presupuneri sau inventii si vise din capul tau

  5. Se cheama negociere ? ceri mai mult ca in cele din urma sa ajungi la suma pe care o vrei. Dupa mentalitatea ta de troll, Apple nu avea ce sa faca cu banii, asa ca a zis, hey hai sa va dam cateva zeci de miliarde ca nu avem ce face cu ei ?
    I-a pus la respect Trump si amimpresia ca vor mai urma și alții.

  6. Țara geme de parlamentari prosti și voi “deștepți României” vă găsiți sa comentați aici!!!
    Srb sa nu cumva să-ți depășești condiția !
    :)))

  7. Vrea sa scape de bani? Sa investeasca aici la Romanica. Cate nu am avea nevoie..! Macar in sanatate si educatie sa investeasca si ar fi de ajuns. Macar sa fie dotate spitalele judetene cum trebuie si sa fie schimbata aparatura existenta cu una de ultima generatie si tot ar fi ceva.
    Eh sunt multe de facut dar de unde bani.

  8. Nu am spus ca nu au obtinut o reducere , dar tot nu ai explicat de ce Apple nu si-a pastrat in continuare banii pe unde ii avea , in loc sa-i dea in SUA pe nimic.

  9. Sa inteleg ca nu stii ce inseamna si de ce e mai bine sa dai cativa bani ca sa ii ai pe restul in state..ok!

  10. Nope. Trump a atacat primul,Tim a spus conditiile,Trump s-a conformat. Inca 1 data Apple poate fi o putere imensa, cum e si acum, si peste 100 ani pe cand trump,ca persoana business,nu va fi presedinte si peste 10 ani si el stie,si obama a stiut-o si toata lumea o stie

  11. Srb prietene nu te mai face bine nici un medicament , dupa tine apple este Dumnezeu pe pamant , revinoti prietene ca ai luato grav pe campie . Devi iar penibil .

  12. cam este…Apple poate, in caz de extra populare a Pamantului, sa apase un buton si toate iphone sa explodeze…si uite asa cum milioane sau zeci de milioane pa pa
    Deci sa zici mersi ca la conducerea Apple nu sunt nebuni

  13. Esti penibil daca spui ca apple este Dumnezeu clar copil fara minte . E clar nu am cu cine discuta daca tu judeci asa .